Apa sing bakal dikunjungi ing Toledo

Gambar | Pixel

Toledo minangka salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik lan paling apik ing Eropa. Iki dijuluki 'kutha telung budaya' amarga urip bebarengan ing antarane umat Kristen, Yahudi lan Arab, umume abad kaping, kekayaan monumental gedhe muncul saben taun narik ribuan turis saka kabeh penjuru.

Warisan seni sejarah iki kanggo dideleng ing Toledo ndadekake ibukutha kuno Spanyol dadi museum terbuka, dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO. Gabung karo lelungan iki mbalik maneh kanggo nemokake apa sing bakal ditemokake ing salah sawijining kutha paling apik ing Eropa kidul.

Katedral Santa Maria

Iki minangka karya khas Gothic Spanyol lan salah sawijining papan sing penting kanggo dikunjungi ing Toledo. Eksterioré luar biasa lan ditondoi kanthi telung fasad: sing utama (dihias kanthi cetha ing menara sing ukurane 92 meter), Puerta del Reloj (façade paling tuwa) lan Puerta de los Leones (sing paling pungkasan dibangun ).

Kanggo ndeleng interior, sampeyan kudu tuku tiket. Sing paling disaranake yaiku tuku sing lengkap amarga ngidini sampeyan ngunjungi juru kunci lan menara, saka ngendi ana pemandangan kutha sing apik. Kanggo kabeh iki, kita kudu nambahake manawa sampeyan bakal bisa ndeleng misbyah sing apik, omah bab, windows kaca patri, kapel Mozarab, harta karun, area museum kanthi sacristy lan ing New Kings Chapel ing endi sisa-sisa sawetara raja ing kutha ngaso. Dinasti Trastamara.

Biara San Juan de los Reyes

Biara San Juan de los Reyes dibangun miturut panjaluk Raja-raja Katolik ing taun 1476 lan dianggep conto paling apik saka gaya Gothic Elizabethan. Fasad sisih lor apik banget nanging sing paling apik ing njero: klambi rong lantai kebak patung lan elemen hias sing nggabungake gaya Gothic lan Mudejar. Ing lantai ndhuwur, sebutno khusus pantes langit-langit sing apik lan wis ana ing njero gereja patung suci Salib sing apik.

Alcazar saka Toledo

Gambar | Pixel

Ing sisih paling dhuwur kutha, sawijining bangunan katon apik ing panorama Toledo: sawijining Alcázar. Dipercaya manawa ing lokasi kasebut ana macem-macem benteng wiwit jaman Romawi diwenehi visibilitas wilayah sing apik saka papan iki.

Banjur, Kaisar Carlos V lan putrane Felipe II mulihake ing taun 1540. Kasunyatane, penakluk Hernán Cortés ditampa dening Carlos I ing Alcázar sawise ngalahake kekaisaran Aztec. Abad pirang-pirang abad kepungkur, sajrone Perang Sipil Spanyol, Alcázar Toledo rampung rusak lan kudu dibangun maneh. Saiki dadi markas Museum Angkatan Darat, dadi kanggo ndeleng interior sampeyan kudu tuku tiket.

Nanging, mlebu Perpustakaan Castilla-La Mancha, ing lantai ndhuwur Alcázar Toledo, gratis lan nduwe pemandangan kutha sing apik tenan.

Santo Maria Sang Putih

Ing kuartal kuno Toledo ing Yahudi, sinagoga kasebut diowahi dadi greja kanthi jeneng Santa María la Blanca. Iki minangka bangunan Mudejar sing didegake ing taun 1180 kanggo ibadah Yahudi sing misuwur kanthi eksterior sing ketat dibandhingake interior lengkungan tapal kuda sing apik, tiang segi wolu lan tembok putih.

Sinagog liyane sing pantes dikunjungi yaiku sinagog El Tránsito abad kaping XNUMX, sing dununge museum Sephardik lan plafon kayu sing apik banget bisa dideleng.

Jembatan Alcantara

Gambar | Pixel

Cara paling umum kanggo ngakses kutha Toledo sing tembok yen sampeyan teka kanthi bis utawa sepur yaiku nyebrang jembatan Romawi Alcántara. Dibangun ing kali Tagus ing taun 98 M lan dawane meh 200 meter lan dhuwure 58 meter. Gerbang pusat iki khusus kanggo kaisar Trajan lan masarakat sekitar sing kerja sama ing konstruksi.

Yen sampeyan seneng jembatan ing Toledo, sampeyan uga kudu ngerti jembatan San Martín wiwit abad pertengahan, sing uga nyebrang Kali Tagus nanging dununge ana ing sisih liya kutha.

Alun-alun Zocodover

Plaza de Zocodover, pusat saraf lan alun-alun utama wis pirang-pirang atus taun, minangka salah sawijining papan sing paling akeh nyawang swasana ing Toledo. Iki minangka alun-alun sing diubengi karo bangunan arsitektur Castilian, ing pasar kepungkur dianakake adu banteng, arakan ... Dina iki akeh wong saka Toledo menyang pusat bersejarah kanggo mlaku-mlaku liwat alun-alun utawa ngombe ing salah siji saking terasipun. Kajaba iku, kene uga sawetara toko sing adol marzipan paling apik ing Castilla-La Mancha. Sampeyan ora bisa lunga tanpa nyoba!

Greja Santo Tomé

Ing greja iki minangka salah sawijining karya El Greco sing paling populer: "Penguburan cacah Orgaz." Kanggo ndeleng, sampeyan kudu mbayar tiket supaya bisa ngakses interior. Lukisan iki digawe kanggo ngurmati bangsawan iki sing dadi dermawan penting ing Toledo lan misuwur amarga tumindak amal, menehi kontribusi kanggo rekonstruksi gereja-gereja paroki kaya sing kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*