Sing bakal dideleng ing Segovia sajrone sedina

Segovia

Segovia, sawijining kutha sing ana ing komunitas Castilla y León, narik akeh pengunjung kanggo saluran air asal Romawi sing apik iki, sing duwe negara konservasi sing sampurna. Nanging kutha iki bisa nawakake akeh barang liyane kajaba monumen terkenal iki sing wis dadi pralambange. Aja lali manawa saluran air lan kutha lawas kasebut diandharake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO.

Ing kutha Segovia, kita mung kudu ndeleng sawetara dina. Kauntungan gedhe saka kutha iki yaiku ukurane sithik lan luwih gampang kanggo kita ndeleng kabeh sudhut. Kaya kutha-kutha cilik liyane, yen kita fokus karo apa sing dadi minat, kita bisa ngrasakake mung sedina.

Saluran banyu Segovia

Saluran air Segovia

Ciptaan saluran banyu iki saka Roma yaiku bagean kutha sing paling penting lan titik kapentingan sing apik. Saluran banyu nggawa banyu menyang kutha, lan iki minangka prestasi rekayasa sing apik banget karo wong Roma. Iki dibangun ing abad kaping 15 Masehi. C. sajrone amanat Trajano lan Adriano. Sanajan bagean sing paling misuwur yaiku bagean ing kutha, sing sejatine saluran air iki udakara XNUMX kilometer saka spring Fuenfría ing pegunungan.

Alun-alun Azoguejo

Alun-alun Azoguejo

El saluran air dununge dununge ana ing Plaza del Azoguejo. Kothak cilik lan mulyo. Yen sampeyan mudhun ing tangga, sampeyan bakal duwe tampilan saluran air sing luar biasa supaya bisa njupuk foto sing paling apik. Ing alun-alun iki sampeyan bisa ndeleng sawetara omah lawas, njupuk gambar saluran air saka ngisor lan nemokake sawetara restoran sing apik. Aja lali manawa gastronomi Castilian duwe reputasi apik.

Omah Puncak

Omah Puncak

Saka Plaza del Azoguejo kita bisa menyang Walikota Plaza kutha. Kanggo iki, kita kudu ngliwati salah sawijining lurung-lurung sing paling misuwur, yaiku Juan Bravo. Ing dalan iki ana Casa de los Picos sing misuwur. Sawise sampeyan ndeleng, sampeyan bakal ngerti sebabe nampa jeneng penasaran iki, lan fasad kasebut duwe luwih saka enem atus pucuk granit. Ing dalan iki, kita uga bisa ndeleng Plaza de Medina del Campo lan gereja San Martín. Greja iki kanthi gaya Romanesque kanthi rincian Mudejar lan ing njero ana lukisan lan makam kulawarga Herrera, kulawarga abad kaping XNUMX sing penting.

Katedral lan Walikota Plaza

Katedral Segovia

La Katedral Segovia minangka tugu liyane sing hebat lan dununge ana ing Walikota Plaza, sing paling penting ing kutha kasebut. Katedral Santa María minangka nomer telu paling gedhe ing kabeh Spanyol, uga dikenal minangka Lady of the Cathedrals amarga keanggunan lan ukurane, sing narik perhatian. Dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX kanthi gaya Gotik, uga ana sentuhan Renaisans. Sampeyan bisa ngunjungi kanthi rega sing murah lan tur sing dipandu, lan uga kunjungan wengi uga wis diatur.

Alcazar Segovia

Alcazar saka Segovia

Iki minangka monumen luar biasa sing nggawe Segovia dadi kutha sing bisa dikunjungi. Benteng iki minangka benteng Romawi, istana kerajaan lan uga kunjara. Sing kita duweni yaiku istana saka Abad Pertengahan sing misuwur amarga keagungane lan nggambarake kemegahan istana Castilian. Nalika ngunjungi Alcazar aja nganti kliwat Menara Juan II, sing rampung ing teras amba saka panorama kutha sing apik banget. Ing njero benteng sampeyan bisa ngunjungi papan kayata Kamar Cerobong asep utawa Kamar Istana Tua.

Tembok Segovia

Tembok Segovia

La Tembok Segovia ora dilestarekake kanthi lengkap, nanging bagean gedhe, mula minangka bagean liyane sing kudu dipikirake ing kunjungan kasebut. Kutha iki dilindhungi tembok, sing nduwe telung gerbang akses, yaiku San Cebrián, sing ana ing Santiago lan San Andrés. Sadurunge ana limang gerbang lan jebule ana modifikasi ing tembok, sajrone pirang-pirang abad kepungkur. Dadi kayane bisa uga, iki minangka poin penting liyane. Ing gerbang San Andrés ana titik informasi tembok, mula kita bisa miwiti saka kono.

Kuartal Yahudi

Suku Yahudi

El seprapat Yahudi lawas Minangka salah sawijining bagean kuna ing kutha sing narik minat. Ternyata iki minangka lingkungan sing paling apik ing kabeh Segovia, lan ing endi wong-wong Ibrani urip nganti Raja-raja Katulik teka lan ngusir. Sinagog lawas minangka salah sawijining papan sing bisa dikunjungi ing lingkungan sing apik iki.

Museum Omah Antonio Machado

Museum Omah Antonio Machado

Pengabdiane Antonio Machado marang Castilla lan mujur nengen wis dingerteni. Dheweke minangka penulis kondhang urip pirang-pirang taun ing Segovias. Mula, ing omah pensiun sing dipanggoni saiki dadi museum sing khusus kanggo pujangga iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*