Apa sing kudu dideleng ing Segovia

Segovia

Segovia iku sawijining kutha lan kotamadya sing dununge ing komunitas Castilla y León. Kutha iki misuwur amarga wis dadi papan pendhudhukan Roma, amarga dina iki kita bisa ndeleng monumen kanthi saluran air sing misuwur. Ing kutha iki, akeh sing bisa dideleng, amarga wilayah sing lawas diarani Situs Warisan Dunia bebarengan karo saluran air.

Kita bakal tur sithik papan kanggo ndeleng manawa kita nyedhaki kutha Segovia. Kutha iki minangka kutha kuna sing nduweni monumen menarik saka macem-macem jaman lan wilayah sing apik kanggo dilewati ing kutha kasebut.

Saluran air Segovia

Saluran air Segovia

Saluran banyu Segovia dudu monumen nanging karya rekayasa Roma sing apik banget. Nanging dina iki wis dadi simbol kutha lan monumen sing paling penting. Iki minangka saluran banyu sing dibangun ing abad kaping 15 Masehi. C. kanggo nggawa banyu menyang kutha Segovia. Bagean sing paling katon lan sing biasane ditampilake ing kabeh foto yaiku sing nyebrang Plaza del Azoguejo ing tengah kutha. Nanging saluran air kasebut nempuh perjalanan udakara XNUMX kilometer sadurunge tekan kutha kasebut, saka spring Fuenfría ing pegunungan. Iki minangka saluran banyu sing tetep aktif meh nganti saiki, sing nerangake kenapa tetep tetep kondhang. Sanajan taun-taun pungkasan kudu mulihake, amarga wis ngalami kerusakan amarga kontaminasi.

Alun-alun Azoguejo

Alun-alun Azoguejo

Iki alun-alun sing dununge persis ing ngarep saluran banyu, mula wis kondhang. Biasane dadi titik wiwitan kanggo ngunjungi kutha. Jeneng kasebut asale saka tembung quicksilver, sing digunakake kanggo nyebut alun-alun kutha sing ana perdagangan. Ing alun-alun iki ana kantor turis, supaya bisa njaluk saran nalika ngunjungi kutha. Alun-alun sing duwe gaya klasik, kanthi omah sing murah kanthi gaya lawas, mula duwe pesona.

Fuencisla Arch

Fuencisla Arch

Yen sampeyan tekan Segovia saka Galicia sampeyan bisa mlebu dalan ing dununge Arco de la Fuenciscla, lengkungan monumental sing nampani kutha. Kabeh wong kaget karo ngleboke sing ora biasa, sing minangka pambuka kanggo kabeh sing bakal ditemokake ing kutha bersejarah iki.

Omah Antonio Machado

Omah Antonio Machado

Ing kutha iki sampeyan bisa ngunjungi omah sing dununge Antonio Machado. Omah sing dipanggoni saka taun 1919 nganti 1932 lan isih ngirit akeh barang-barang. Kunjungan sing apik banget yen kita seneng karo penulis, nanging uga yen pengin ndeleng omah lawas kanthi kondhisi sing sampurna, kanthi rincian lengkap. Sawise tiwas Antonio Machado banjur dadi museum.

Alcazar saka Segovia

Alcazar saka Segovia

Alcázar minangka monumen sing penting banget ing kutha kasebut, sing dununge ana ing kutha sing lawas. Bangunan iki didegake ing benteng Romawi lawas, lan sawetara mayit ditemokake. Dumunung ing wilayah sing dhuwur lan digunakake minangka kraton, bètèng, pakunjaran utawa njaga bandha kerajaan. Saiki duwe tujuan wisata lan arsip. Sampeyan bisa ngunjungi Alcázar lan ndeleng sisih njaba, kanthi teras gaya Herrerian, lan interior kanthi katergantungan kerajaan. Menara Juan II duwe teras panorama kanggo ngrasakake pemandangan kutha sing luar biasa. Ing njero sampeyan bisa ndeleng Kamar Perapian, Kamar Tahta utawa Kamar Galley.

Katedral lan Walikota Plaza

Katedral

Iki Santa Iglesia Katedral Nuestra Señora de la Asunción lan San Frutos de Segovia, katedral elegan kanthi dimensi gedhe sing ana ing Walikota Plaza kutha, minangka poin liyane sing paling penting. Katedral iki dibangun nalika abad kaping 157 nganti XNUMX, kanthi gaya Gotik kanthi sentuhan Renaissance. Ing njero candhi sampeyan bisa ndeleng XNUMX jendhela kaca patri sing isine kabeh nganggo cahya lan warna. Nduwe koleksi permadani saka lokakarya Brussel ing abad kaping XNUMX lan XNUMX. Nalika lunga, sampeyan bisa seneng mlaku-mlaku liwat Walikota Plaza.

Calle Real lan Casa de Picos

Omah pucuk

Kutha Calle Real minangka dalan komersial, sing ana gandhengane karo Walikota Plaza. Ing dalan iki sampeyan bisa ndeleng Casa de los Picos, sing misuwur fasad sing nganti 117 pucuk. Gampang dideleng lan dadi papan kanggo Sekolah Seni Terapan lan Dagang Artistik.

Medina del Campo lan Alun-alun San Martín

Alun-alun Medina del Campo

Plaza de Medina del Campo duwe kuna Greja San Martín, wiwit abad kaping-XNUMX. Ing alun-alun sing lawas lan apik iki, bisa uga dideleng ing istana Tordesila lawas, Casa de Solier, Torreón de Lozoya utawa Casa de Bornos.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*