Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Prague

Prague Iki minangka salah sawijining papan sing cocog kanggo lelungan lan ndeleng ing akhir minggu. Ing ibukutha Republik Ceko iku ditemokake ing sapinggire kali Vltava lan wis watara 1,2 yuta jiwa. Salah sawijining daya tarik kutha iki pancen arsitektur sing mewah, mula akeh papan sing disaranake sampeyan ndeleng lan ngunjungi kudu ana hubungane karo ekspresi seni iki, sing wis dikuatake amarga sejarah sing penting.

Yen sampeyan pengin ngerti apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Prague lan minangka papan sing paling disaranake kanggo nginep ing akhir minggu, bakal dikandhani ing ngisor iki.

Jembatan Charles

Jembatan iki minangka salah sawijining simbol kutha sing paling khas, sing dadi penting nalika ngunjungi Prague. Jembatan dibangun ing watu lan diangkat saka XIV abad, dadi kahanan konservasi sing apik banget. Jembatan iki tanggung jawab kanggo nyambungake rong distrik tengah kutha, mula bisa diarani minangka arteri utama ing jantung Prague.

Pesona lan kaendahan jembatan iki digawe saka sawijining 30 patung barok, inggil banget lan menehi karakter bohemian lan lawas ing wilayah kasebut. Wektu paling apik kanggo ngunjungi jembatan iki lan supaya ora dadi abadi ing salah siji utawa luwih saka foto kita, tanpa mangu-mangu yaiku srengenge surup, sing biasane oranye lan oker nalika dina sing apik.

Kastil Prague

Kastil Prague dianggep dadi bèntèng paling gedhe ing donya, lan ora mung dibukak saka njaba kanggo plapukan sing nyengsemake, nanging uga penasaran lan nyenengake kanggo mlebu ing jerone: ana galeri seni kuno, Katedral Gothic St. Vitus, Etc.

Bèntèng iki ana daleme raja lan kaisar lan dina iki terbuka kanggo masarakat supaya dikagumi. Kastil sing pantes dideleng, tanpa diragukan.

Jam astronomi

Ing alun-alun kutha lawas, kita nemokake jam astronomi sing apik iki. Luwih saka jam sederhana sing ngandhani pirang-pirang jam, menit lan detik, iki minangka karya seni asli sing digawe nalika wiwitan Abad XV. Nduwe mekanisme sing dibentuk dening telung kuadran, yaiku warna sing apik banget (biru, kuning, emas, lsp) ing kono sampeyan bisa ndeleng posisi sunar lan rembulan, uga sawetara tokoh sing makili 12 rasul lan wulan taun iki. Patung patung kasebut ing sisih kasebut nglambangake dosa gedhe lan diaktifake kanthi menehi saben jam saben jam.

Un karya rekayasa sing hebat sing mung bisa dideleng ing Prague.

Mala Strana

Malá Strana utawa "Lingkungan cilik" iku ora kajaba cilik. Mlaku-mlaku liwat lurung-lurung yaiku kanggo nemokake papan sing wis dikunjungi akeh wong sing beda budaya lan tradhisi. Salah sawijining obyek wisata ing papan iki yaiku Greja San Nicolás, bangunan barok sing kebak patung lan lukisan fresko sing apik. Sampeyan uga bisa mikir babagan organ gedhe sing Mozart dheweke main sajrone nginep ing kutha.

Mung ing lingkungan iki, paling ora sampeyan tinggal sawetara jam.

Omah nari

Ceko-Kroasia Vlado Milunic lan superstar Amerika Frank Gehry nggawe hebat iki kriya modern (antawis taun 1992 lan 1996). Pancen apik banget lan ora bakal dingerteni amarga ngilangi total lan drastis kanthi tenang lan barok arsitektur klasik ing saubengé ing wilayah kasebut, mula ora suwe yen bisa ditemokake.

Konstruksi seni beda sing pantes dikunjungi.

Staré Mesto

Iku babagan "Kota Tua", a tetanggan kuna sing sajrone sejarah ndeleng para plancongan saka saindenging jagad mlaku-mlaku ing lurung-lurung. Kaya dene labirin sing bisa ditemokake ing dalan-dalan cilik lan ndhelik, lorong-lorong kanthi greja lan alun-alun (ing endi kita nemokake jam astronomi), lsp

Kutha Tua kudu kalebu 10 perkara sing bisa dideleng lan ditindakake ing Prague tanpa mangu-mangu amarga intine ibukutha.

Yen sampeyan nginep rong utawa telung dina, sampeyan bakal bisa ndeleng sing paling apik ing Prague nanging kanthi cepet nanging intensif, amarga meh kabeh sing narik kawigaten luwih akeh ing titik sing padha ing kutha. Kutha sing sampurna kanggo dideleng ing akhir minggu.

Nalika preinan sabanjure?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*