Sing bakal ditindakake ing Belfast

belfast

Nalika kita mikir babagan Ireland Dublin minangka kutha pertama sing dipikirake, ora? Banjur kita bisa uga mikir babagan mujur nengen Connemara, pantai sing kasar, gunung, utawa bukit-bukit sing ijo.

Nanging Belfast ana tujuan ing dhaptar sampeyan? Ing ibukutha Irlandia Lor iku luwih saka sekedar kutha sing repot, rada abu-abu lan sejarah sing sedhih. Wis sawetara suwe dheweke wis dilahirake maneh lan dina iki ditawakake minangka tujuan wisata sing apik banget. Ayo goleki apa sing dibayangke Belfast, ibukutha Ulster.

Belfast

belfast-1

Crita kasebut nyritakake wilayah Belfast wis dienggoni wiwit Zaman Perunggu lan reruntuhan kuna ditemokake ing pinggiran kutha minangka saksi. Sajrone Abad Pertengahan dudu kutha sing penting, mung pamukiman cilik sing nyipta konstruksi sawetara kastil wiwit abad kaping XNUMX lan liya-liyane.

belfast-mural

Nanging kepiye carane wong Inggris manggon ing kene? Gampang, dheweke "nandur". Liwat proses sing diarani Tanduran ulster mahkota Inggris mobilisasi atusan wong, Protestan lan Skotlandia Inggris, lan nggawa dheweke menyang kene. Ing pirang-pirang abad candhake, kutha iki saya gedhe lan saya akeh dadi industri, elinga yen ing galangan kapal Belfast dibangun Titanic.

Banjur, sejarah kamardikan Irlandia mbagi kutha lan ing taun 20-an dadi ibukutha Irlandia Lor. Masalah kasebut ora mandheg lan mulane kutha kasebut duwe sejarah serangan lan gelut sing tragis. Lan misuwur ing kutha abu-abu lan sedih.

Apa sing kudu dideleng ing Belfast

titanic-belfast

Aku pikir dadi luwih becik miwiti karo kabeh sing ana gandhengane karo Titanic. Kutha ngerti kepiye cara nggunakake link kasebut karo kapal supaya sampeyan bisa miwiti Titanic Belfast awit iku langkah saka tengah.

Bangunan iki apik tenan, dhuwuré enem lantai lan sangang galeri interpretasi dadi sampeyan bisa ndeleng, ngrasakake, ngambu lan ngrungokake kabeh crita kapal sing misuwur, uga kutha sing dibangun lan para pria sing nggawe. Ora ana tur sing dipandu, sampeyan lunga dhewe, lan Tur kasebut dipungkasi kanthi kunjungan menyang kapal White Star Company sing isih ana, yaiku SS Nomadic.

titanic-belfast-2

Tiket saben wong diwasa regane £ 17 lan kalebu kunjungan menyang Nomadic, nanging sampeyan mung bisa mbayar 7, 50 yen sampeyan ndhaptar Titanic Belfast Telat Saver Tiket kanggo ngunjungi mung sakjam sadurunge ditutup. Lan yen sampeyan pengin ngombe teh kanthi mewah sampeyan bisa nindakake ing wayah awan Minggu ing replika kapal kanthi tangga sing misuwur, regane 24 kilogram.

Lan aku duwe loro atraksi liyane sing ana gandhengane karo Titanic: sampeyan bisa nyoba menu kapal, paling pungkasan sing dilayani ing wayah wengi nasib, mlebu kanggo Mangan Pribadi, ing Omah Rayanne, utawa nindakake a nitih prau liwat plabuhan lan deleng ing endi kapal dirancang, dibangun lan diluncurake.

titanic-belfast-3

Ninggalake sejarah kapal karam sing paling misuwur, sampeyan kudu tur menyang kutha kanggo ngurmati. Sampeyan bisa nyewa sepeda lan gabung karo Tur Sepeda Kota Belfast, kanthi pandhuan lokal sing nggawa sampeyan 30 poin sing minat, dina Setu lan Minggu jam 10 esuk kanthi biaya £ 20 saben wong. Ditampa dening Norm's Bikes.

Temenan, sampeyan uga bisa nindakake tur bis kelas loro sing luwih tradisional, yaiku Belfast Sightseeing hop on-hop dipateni. Nduwe tiket 48 jam lan praktis banget. Nalika nggunakake pedal, sampeyan mesthi bakal liwati salah sawijining bangunan paling apik ing Belfast: ing Balai Kota.

balai kutha-belfast

Iki minangka konstruksi elegan saka taun 1906 sing bisa digunakake tur dipandu gratis. Kita uga ora bakal lali Bèntèng Belfast: Dununge ana ing bukit-bukit Taman Negara Cavehill ing dhuwur 120 meter lan pemandangan danau lan kutha sing apik banget. Sampeyan bisa mangan ing omah watu sing elegan iki, restoran saben dina mbukak wiwit 11 esuk nganti 5 sore lan nganti 9 pm saka Kamis nganti Setu.

kastil belfast

Yen seneng urip ing kutha, sampeyan bisa ngliwati kutha kasebut Pasar St. George diwiwiti saka pungkasan abad kesembilan belas, sanajan wis wiwit wiwit abad kaping pitulas. Dina Jumuah, Setu lan Minggu pameran iki mbukak lan dadi salah sawijining papan sing paling apik kanggo mlaku-mlaku, ndeleng, blanja lan bareng wong lokal. Ana bis gratis sing mbukak saben 20 menit ing antarane kutha lan pasar, diwiwiti jam 8 esuk.

dalan penjara-crumlin

Kurang lugu nanging uga menarik yaiku Pakunjaran Dalan Crumlin, kunjara wiwit taun 1846 sing dioperasikake suwene setengah taun. Kutha iki dipanggoni para penjahat nanging uga para tahanan politik lan ana uwal, kekawin, kelairan, pemberontakan lan eksekusi.

Tur sing dipandu udakara 70 menit lan papan kasebut mbukak saben dina kajaba sawetara tanggal. Regane 9 pon. Kanggo luwih melu politik lan sejarah, aku menehi saran supaya sampeyan nindakake tur ing taksi ireng, taksi Inggris klasik. Sampeyan kudu ngerti sing misuwur mural perang sing Belfast uga misuwur.

wisata-perang-saka-dhampar

Lan saiki ya, sampeyan bakal ngerti sing saiki Perang Tahta direkam ing sekitar kene dadi ana sawetara agensi sing nawakake mlaku menyang set rekaman: Kamp Robb, Winterfell, biara sing wis rusak lawas nalika Robb sumpah setya karo Raja Lor, alas kuno ing ngendi Stark nemokake serigala sing lagi sekarat lan isih akeh maneh.

Tur biasane diwiwiti jam 8:30 esuk, kalebu mandheg mangan awan, lan rampung jam 6 sore. Penawaran wisata liyane bukak Castle Ward, Winterfell, 40 menit saka kutha, dheweke menehi utang lan sampeyan duwe kelas panahan masterful lan nindakake tur saka pesawat kanthi pit.

pager peteng

Ana rong wisata sing kudu ditindakake: Robb's Trail lan Tywin's Trail, sakjam lan seprapat kanggo sing pertama, rong jam lan seprapat kanggo sing nomer loro, kalorone kalebu 20 halte lan regane 27 pon per wong. Lan ana liyane, Sampeyan bisa nginep ing alas Winterfell kanthi rega £ 195 saben pasangan.

Yen udan sampeyan bisa, bukak Titanic Studios modern sing gedhe ing endi seri HBO uga direkam. Kaya sing sampeyan ngerteni, Titanic lan Game of Thrones ana looooooong.

natal-ing-belfast

Pungkasane, yen sampeyan seneng melu acara, pamrih, pasar, festival, aku pitutur marang kowe yen Belfast minangka omah sawetara taun suwene. Iku kabeh gumantung nalika sampeyan lunga, nanging nalika Natal mateni akeh lampu lan ana pasar ing Balai Kota sing endah, ing Halloween ana kembang api lan malah nganakake Minggu Restoran ing wulan Oktober.

Bebener iki yen sampeyan menyang Dublin ora ana alesan supaya ora ngunjungi Belfast amargi jarak antawisipun kitha kalawau kirang langkung 160 kilometer. Sampeyan bisa uga lunga numpak sepur utawa bis, nanging tilas minangka alat transportasi sing luwih larang. Bus Eireann lan Ulsterbus minangka perusahaan.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*