Sing kudu sampeyan ngerteni, menyang Seychelles

Seychelles

Sampeyan ora prelu lelungan menyang Karibia utawa Polinesia kanggo ngaso ing swarga sejati. Saka wektu kanggo bagean iki Seychelles wis milih dadi tujuan wisata sing apik sing bisa kanthi gampang nyaingi lanskap tropis sing luwih tradisional.

Republik Seychelles iku ayu Nusantara ing Samodra India, 115 pulau total, ibukuthane yaiku Victoria, sawijining pulau 1500 kilometer saka pesisir Afrika. Wis sak 90 ewu jiwa ora liya lan sejarahe wis ana gandhengane karo kolonialisme Eropa, pisanan saka Prancis banjur saka Inggris. Dina iki warga negara-negara kasebut sing dadi pucuking turis sing teka lan terus teka amarga, kaya sing bakal dideleng ing gambar, situs iki apik banget.

Informasi babagan Kapuloan Seychelles

Peta Seychelles

Prancis wiwit ngontrol kepulauan kasebut ing pertengahan abad kaping XNUMX lan nyatane dheweke dibaptisake karo Séchelles kanggo ngurmati menteri keuangan Louis XV. Mengko Inggris bakal teka sing bakal ngontrol tengah-tengah perang antarane loro negara kasebut, lan ora suwe sawise, total pindhah saka Prancis ing 1810. Kanthi ditandatangani Prajanjian Paris ing taun 1814 Seychelles dadi bagean saka mahkota Inggris.

Kamardikan Seychelles kedadeyan ing taun 1976 nanging mesthi ana ing Persemakmuran. Kanthi kudeta ing pungkasan taun 70-an, upaya kanggo orientasi negara kasebut menyang pariwisata internasional dipotong lan a sistem sosialis sing tetep kuwasa nganti wiwitan taun 90an nalika partai politik liyane ditampa, ora ana geger ing tengah, revolusi lan kudeta liyane sing didhukung dening Afrika Selatan, kayata.

Crita sing misuwur nanging ora kalah tragis ing sawijining negara cilik, tilas jajahan lan durung maju. Saiki kabijakan publik sosialis luwih sithik lan wis ana privatisasi Negara saiki isih dadi regulator ekonomi.

Pulo Seychelles

Nanging kaya apa klompok pulau sing apik iki? Dheweke ana ing Samodra India, sewu kilometer aneh saka Kenya, lan dianggep minangka pulo granit paling tuwa lan paling angel ing saindenging jagad. Mung 90 ewu penduduk, ora kabeh pulau sing dipanggoni, mesthine lan kabeh dudu granit: uga ana pulau karang. Iklim stabil banget, lembab banget, kanthi suhu antara 24 lan 30 C lan akeh udan.

Pulo Mahé

Wulan paling adhem padha karo musim panas Eropa, wiwit wulan Juli nganti Agustus, lan wektu paling tepat taun yaiku Mei lan November amarga angin kidul mangulon. Antarane Desember lan April panas banget lan lembab, kanthi suhu luwih saka 31 ºC antara Maret nganti April. Apa ana siklon? Ora, kabeneran pulau kasebut ora ana ing rute, mula ora ana angin topan.

Sing kudu sampeyan kunjungi ing Seychelles

Hotel Côte d'Or

  • sampeyan ora butuh visa kanggo pindhah menyang pulau-pulau. Negara sing asale, ora ana sarat visa.
  • voltase yaiku 220-240 volt AC 50 Hz. Steker standar padha karo ing Inggris, telung prong, dadi sampeyan butuh adaptor.
  • jam kerja yaiku dina Senen nganti Jumuah wiwit jam 8 esuk nganti jam 4 sore lan umume kantor umum lan sawetara bisnis pribadi ditutup dina Setu lan Minggu.
  • Jadwal Syechelles yaiku +4 GTM, rong jam musim panas Eropa. Biasane biasane ana rolas jam awan ing wayah awan. Muncul cepet sawise jam 6 esuk lan peteng jam 6:30 sore.

Mahe

  • transportasi ing antarané pulo kasebut nganggo pesawat udara utawa nganggo kapalBasis utama yaiku pulau sing paling penting, Mahé. Air Seychelles ngoperasikake layanan rutin ing antarane Mahé lan Praslin, sawijining pulau paling gedhe nomer loro ing klompok kasebut. Mung 15 menit penerbangan lan udakara udakara 20 penerbangan saben dinane. Perusahaan kasebut uga mabur menyang pulau liyane kayata Denis, Desroches, Bird utawa Kepulauan Alphonse. Uga ana a layanan helikopter, Zil Air, kanthi penerbangan charter lan tamasya.

Hawa Zil

  • hay rong jinis feri, tradisional lan modern. Kaping pisanan yaiku kapal layar sing ngoperasikake dermaga BaieSt. Anne, ing Praslin, lan arah menyang La Passe, ing La Digue. Sing nomer loro dioperasikake karo perusahaan Cat Cocos kanthi transfer antarane Victoria lan BaieSte.Ane, ing Praslin. Dheweke lelungan kurang saka sakjam. Uga ana catamaran sing nyambung karo BaieSt. Siji karo La Passe, ing La Digue. Wiwit 2013 sampeyan bisa pesen lan tuku karcis kanthi online, kanggo feri lan layanan Coc Coc Cat lan Inter Ferry, ing situs web Seychellesbookings.
  • ing pulau sampeyan bisa pindhah kanthi bis, mung takon pandhuan karo jadwal, nganggo taksi utawa mobil sing disewa. Sampeyan bisa nyetop taksi ing dalan kanthi tangan, pesen liwat telpon utawa ngenteni ing taksi ing dalan. Dheweke duwe meter parkir, nanging yen sampeyan njaluk sing pribadi tanpa piranti iki sampeyan kudu negosiasi lan ndandani rega kasebut karo sopir. Kakehan taksi makarya minangka panuntun tur. Yen sampeyan arep nyewa mobil ing Lisensi nyopir Uni Eropa utawa lisensi internasional.
  • sampeyan bisa nyewa sepedaApamaneh ing La Digue lan Praslin sing dadi papan populer kanggo muter sepeda. Utawa mlaku-mlaku lan melu mancal lan mlaku-mlaku.

Pulo Praslin

  • drive ing sisih kiwa
  • banyu keran tundhuk karo standar Organisasi Heath Dunia saengga banyu bisa diombe ing saindenging negara. Mesthine sampeyan bisa ngrasakake rasa sing aneh amarga duwe klorin nanging aman.
  • Kepiye babagan ujung kasebut? Umume bisnis, aku ngomong babagan hotel, restoran, bar, portir lan uga taksi, kalebu layanan utawa tip 5% kanggo tingkat pungkasan, mula tip kasebut, minangka pambayaran ekstra, ora perlu utawa ora wajib.
  • ing Seychelles ana sawetara Kadurjanan, nanging sampeyan kudu ngati-ati kaya ing endi wae: njaga dhuwit ing hotel kanthi aman, aja mlaku-mlaku dhewe ing pesisir utawa jalur sing sepi, aja nganti mbukak windows, ngrekrut wisata ing agensi sing duwe lisensi, ora nampa kulo saka wong liya jenis barang.

Praslyn

  • itungan ing Seychelles ing Rupee Seychellois, SCR. Dipérang dadi 100 sen lan ana koin 25, 10 lan 5 sen lan 1 lan 5 rupee. Uang kertas 500, 100, 50, 25 lan 10 rupee. Sampeyan bisa ndeleng pangowahan ing situs web Bank Sentral Seychelles. Bank mbukak dina Senen nganti Jumuah wiwit jam 8:30 esuk nganti 2:30 sore lan dina Setu antara jam 8:30 esuk nganti 11:30 wengi. Kanggo ngganti dhuwit sampeyan kudu saiki paspor lan komisi bisa uga dikenani biaya. Ana akeh ATM lan mung nyedhiyakake mata uang nasional. Bayaran mung rupee, kajaba yen nampa euro utawa dolar nanging miturut kabijakan sing padha.
  • kertu kredit ditampa kanthi wiyar lan sampeyan bisa tuku rupee, nanging ngerti yen sampeyan bakal mbayar pangowahan kanthi rega saben dina.
  • Apa bab penyakit lan kesehatan masarakat? Nggih ora ana risiko malaria amarga nyamuk kasebut ora ana ing pulau-pulau. Uga ora ana demam kuning.
  • komunikasi modern lan efisien. Ana rong jaringan GSM, TV kabel lan liwat udara. Ana kafe Internet ing Victoria lan saiki uga ana ing Praslin, La Digue, Mahé.
  • ¿apa rega sing diduweni Seychelles? Botol banyu mineral bunder euro, euro setengah ing lurung-lurung lan liya-liyane ing hotel. Botol bir regane 1,25 euro, pizza siji-sijine antara 5 lan 6 euro, sak rokok 2 euro, taksi saka bandara menyang Côte d'Or udakara 62 euro, sewa mobil saben dina antara 19 lan 40 euro lan 55, 6 euro pit.

Sejatine iki apa sing kudu kita ngerteni yen pengin lelungan menyang Seychelles. Ing artikel liyane, sampeyan bakal njaluk sampeyan dadi obyek wisata sing paling disaranake ing pulau-pulau sing apik, nanging luwih dhisik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   mayte ngandika

    Halo, wulan Agustus iki aku lan kulawarga arep menyang Bahia Lazaro, Seychelles, kita ora ngerti arep nyewa mobil ing kana utawa saka Barcelona, ​​aku ora ngerti arep nyewa sajrone sepuluh dina suwene nginep, utawa kurang dina, salah sawijine ora bakal praslin lan aku ujar.
    Sampeyan bisa menehi saran marang aku3.
    muchas gracias