Bantheng Wall Street

dalan tembok bantheng

Yen sampeyan rencanakake ngunjungi New York City mengko, sampeyan bisa uga duwe akeh panggonan sing bakal dikunjungi lan tetep dadi kenangan sampeyan. Sampeyan uga yakin yen sampeyan bakal njupuk akeh foto sing pengin ditiliki mengko yen baliSanajan foto sing paling apik yaiku foto sing tetep ana ing retina mata lan direkam ing memori. Apa sampeyan ngerti Bull of Wall Street?

Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan papan sing ora bisa dilalekake, amarga turis biasane njupuk akeh foto ing papan iki, uga dununge ana ing pusat finansial. Aku arep crita babagan Bull of Wall Street sing apik banget. 

Bantheng Wall Street

Bantheng ing dalan tembok

Bantheng kayane arep ngisi daya, ngirim kekuwatan lan keberanian. Dikenal minangka Bull of Wall Street amarga dununge dununge ana ing mburi Broadway, ing Bowling Green Park. Mung sawetara langkah, sampeyan kudu mandheg ing jalur 4 lan 5 sing dilewati lan sampeyan uga bisa nemokake titik feri sing uga bakal nggawa sampeyan menyang Patung Liberty. Kanthi iki, aku arep ngandhani yen sampeyan pengin ngunjungi Bull of Wall Street, sampeyan ora bakal nemoni masalah ngrasakake patung iki ing New York.

Iku Arturo Di Italia Modica sing nggawe patung perunggu sing bobote luwih saka telung ton lan regane ora kurang saka 300 ewu dolar. Iki minangka simbol kamakmuran lan optimisme sawise krisis pasar saham sing dialami New York sawise taun 1986 lan mulane diarani tembung bullish - Charging Bull- sing tegese munggah ing pasar saham. Kanggo wong liya, bantheng kasebut nggambarake kekuwatan Amerika Serikat, agresivitas para agen pasar saham lan pungkasane, bantheng sing kalebu keberanian Amerika. Nanging kasunyatane saben wong bisa ngrasakake yen bantheng kasebut nduweni teges siji utawa liyane.

Ing Natal 1989 nalika wong Italia mutusake menehi patung iki menyang New York City Lan dheweke nindakake tanpa konsultasi karo sapa wae lan tanpa njaluk idin, mula apa sing bisa dianggep tumindak vandalisme dianggep tumindak loma lan kanthi nilai simbolik. Mula, kanggo marem warga New York, dheweke dipindhah. Mangkene critane. 

Sejarah bantheng

tembok banteng ngarep

Salah sawijining situs sing paling difoto ing New York City yaiku patung bantheng Wall Street sing apik ing Lower Manhattan ing Broadway. Originally, Patung iki dirancang, kaya sing wis dakkandhakake ing titik sadurunge dening Arturo Di Modica lan muncul tanggal 15 September 1989 ing ngarep Bursa Saham New York ing Broadway.

Di Modica bisa lolos menyang bursa Stock Exchange lan ngerti yen dheweke duwe sawetara menit kanggo uwal sawise nyelehake bantheng ing lokasi kasebut saka studio ing Soho, amarga dheweke ora pengin njaluk idin kanggo nyelehake patung kasebut yaiku hadiah, hadiah! ora kena dielingake! Dheweke tekan wayah esuke tanggal 15 September lan Di Modica nemokake yen ing papan kasebut ana wit Natal dipasang sadurunge, mula rute uwalane frustasi lan bantheng ditinggalake ing sangisore wit, katon kaya hadiah Natal saka seniman kanggo Kutha New York.

Di Modica nggawe bantheng kanggo mengeti tekad lan semangat masarakat Amerika, apamaneh sawise kecelakaan Wall Street taun 1986. Nanging patung kasebut dicopot dina dinane dipasang. Nanging masarakat seneng karo hadiah kasebut lan mutusake kanggo nyelehake saiki. Artis Arturo Di Modica milih bantheng minangka simbol kekuwatan masarakat Amerika. Nganti saiki, isih dadi simbol manawa masarakat Amerika seneng nuduhake turis.

Iki minangka simbol lan masarakat seneng motret awake dhewe

sisih tembok bantheng

Wong-wong nalika plancong ing sapi uga foto ing ngarep lan mburi. Nanging ana aspek sing nyenengake lan umume turis sing nyedhaki banteng seneng motret ing jejere testis banteng lan uga nggosok.

Akeh wong sing mikir - utawa mbenerake awake dhewe - yen nyusuli testis bantheng iku apik. Biasane turis saka Amerika Selatan lan Asia sing paling motivasi ngalami testis bantheng.

Sampeyan pancen kudu duwe kekarepan kanggo nggosok testis bantheng nganggo driji kosong, amarga yen musim salju ing kutha-kutha New York suhune sithik, bisa salju lan nutupi testis tembaga bantheng bisa dadi luwih adhem. Sanajan ana sing nindakake sarung tangan. Salah siji cara, Tutul soko sing tutul kabeh wong ora kudu higienis banget, dadi yen sampeyan pengin uga, sing paling apik yaiku ngumbah tangan sawise iku.

Sampeyan kudu ndeleng

Kaya papan liyane sing misuwur lan populer ing New York, kunjungan menyang Bull of Wall Street iku kudu ditonton supaya sampeyan ora bisa kliwat ing itinerary. Iki minangka salah sawijining patung paling misuwur ing saindenging jagad lan mulane saben dina ana antrian kanggo motret karo bantheng saka ngarep supaya endhas bisa dideleng kanthi apik, ing sisih supaya kabeh kamulyan bisa dideleng, utawa saka mburi supaya testis bantheng bisa katon kanthi apik ing foto kasebut.

Dadi, yen sampeyan kudu ngunjungi New York, aja ragu-ragu ngunjungi kabeh sudhut, toko, restoran, nikmati kanca, anggota kulawarga yen sampeyan duwe wilayah kasebut, ngerti panggonan anyar, kanggo nikmati wargane ... lan ing ndhuwur kabeh kanggo ngunjungi bantheng, sing paling kamungkinan bakal ana nalika sampeyan teka, sabar ngenteni sampeyan dikunjungi lan foto bareng.

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*