Wales: Basa lan Agama

Kastil Conwy Wales

Ana akeh wong sing nalika mutusake tujuan plancongan, dheweke mikir babagan papan sing bisa dikunjungi lan uga duwe sejarah. Nalika sampeyan lelungan menyang papan sing bakal dingerteni tanpa menehi pitulung akun sampeyan wis diangkut menyang laladan lan uga kalebu sejarah. Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan Wales. Aku bakal ngandhani babagan Wales, babagan basane, agama lan liya-liyane.

Yen sampeyan mikir lelungan menyang Wales (kaya tujuan liyane) sampeyan kudu diwenehi informasi babagan monumen simbol kasebut supaya bisa ngunjungi, nanging sampeyan uga kudu ngerti kabeh babagan penasaran, anekdot, lan informasi penting liyane sing mesthi bakal narik minat sampeyan.

Wonten pundi Fitur utama Wales

Meadows Wales

Wales minangka bagean saka Inggris sing dununge ana ing semenanjung gedhe ing sisih kulon pulo Great Britain. Pulo Anglesey uga dianggep minangka bagean saka Wales lan bakal dipisahake saka daratan dening Selat Menai. Wales diubengi banyu ing telung sisi: ing sisih lor ana Segara Irlandia, ing sisih kidul ana Saluran Bristol lan ing sisih kulon Saluran St. George lan Teluk Cardigan.

Wilayah Inggris ing Cheshire, Shropshire, Hereford, Worcester, lan wates Welsh Gloucestershire ana ing sisih wétan. Wales jembaré 20.760 kilometer persegi lan udakara udakara 220 kilometer. Ibu kutha Wales diarani Cardiff lan dununge ana ing sisih kidul-wetan. Wales banget pagunungan lan duwe garis pantai sing parang, ora rata kanthi teluk akeh. Gunung paling dhuwur ing Wales yaiku Gunung Snowdon ing sisih Lor Kulon sing dhuwure 1.085 meter.

Iklim Wales minangka iklim sedheng lan lembab, soko sing njamin urip tetanduran lan kewan akeh banget

Basa ing Wales

gendera wales naga

Basa sing digunakake ing Wales yaiku basa Inggris, basa resmi lan sing paling umum digunakake. Nanging uga ana sawetara 500.000 wong sing seneng nganggo basa tartamtu ing Wales yaiku Welsh. Welsh minangka basa sing asale saka basa Celtic dadi salah sawijining basa paling tuwa ing planet iki sing tetep meh tekan abad kepungkur.

Suku Celtic Kulon manggon ing wilayah kasebut sajrone Zaman Besi lan nggawa basane, sing bisa bertahan saka pendhudhukan Romawi lan Anglo-Saxon, sanajan sawetara fitur saka Latin dikenalake.

Amarga alesan iki, akeh wong sing kasengsem karo Welsh. Warta sing apik yaiku yen sampeyan kasengsem, ing Internet ana akeh kursus dhasar sing bisa mbantu sampeyan sinau basa iki lan banjur mutusake apa sampeyan pengin terus sinau utawa ora.

Ing Wales Lor lan Kulon akeh wong sing nggunakake bilingual ing basa Inggris lan Wales. Ana akeh faktor sing mengaruhi basa WalesKhususnya, kontak karo klompok basa liyane, revolusi industri abad kaping XNUMX lan XNUMX ditandhani penurunan dramatis ing jumlah pamicara basa Wales.

Ing taun 1967 basa Welsh disetujoni minangka basa resmi Wales lan ing taun 1988 Dewan Basa Welsh didegake kanggo njamin lahir maneh Wales lan pangenalan basa kasebut. Saiki, ana upaya kanggo ndhukung lan ningkatake panggunaan basa Welsh saliyane basa Inggris, kayata program televisi Welsh, sekolah dwibasa Inggris-Welsh, taman kanak-kanak basa Welsh eksklusif, kursus basa kanggo wong diwasa, lsp.

Agama ing Wales

Pesisir Wales

Sadurunge lelungan menyang Wales, sampeyan kudu ngerti babagan agama lan kapercayan masarakat sing manggon ing kono. Statistik nyatakake paling ora70% wong Welsh ngetutake kapercayan Kristen dening Greja Presbyterian utawa agama Katolik. Nanging, uga ana kapel sing ana ing Greja Orthodok Rusia. Greja iki, saliyane dikunjungi, uga dadi obyek wisata lan wong-wong sing pengin ngerti kudu lunga menyang desa Blaenau Ffestiniog, yaiku kutha cilik sing ora duwe luwih saka 4.830 wong lan dununge ing Gwynedd, sisih lor-kulon Wales.

Agama mesthi duwe peran penting ing budaya Welsh. Protestan, Anglikanisme utawa Metodisme kalebu bagean saka sejarah Wales. Saiki, para pengikut Metodisme isih kalebu klompok agama sing akeh. Greja Anglikan utawa Greja Inggris lan Greja Katolik Roma uga penting. Uga ana jumlah Yahudi lan Muslim sing luwih cilik.

Umume agama lan kapercayan duwe peranan sing penting banget ing masarakat Welsh modern, Nanging jumlah wong sing sacara rutin melu kegiatan agama mudhun kanthi dramatis sawise Perang Dunia II.

Ana sawetara papan suci sing bisa dibukak kayata Katedral St David ing Pembroskeshire (iki minangka kuil nasional paling penting). David minangka santo pangreksa Wales lan dheweke sing nyebar agama Kristen lan ngowahi suku Wales. Dheweke tilar donya tanggal 1 Maret 589 lan dina iki dirayakake ing Dina Santo David, preinan nasional kanggo kabeh masarakat Welsh. Sisane dikubur ing katedral.

Saliyane kabeh iki, penting banget kanggo dicathet ing Wales ana kebebasan ngibadah total Mula, pancen ora aneh yen sampeyan bisa nemokake wong sing manut agama beda kayata Buddha, Yahudi utawa Islam. Sanajan wis ana lan urip bareng karo agama liya, nanging jumlahe luwih akeh tinimbang wong sing dadi umat Kristen.

Iki minangka sawetara kasunyatan penting babagan Wales sing kudu dingerteni sadurunge lelungan menyang kono, mula sampeyan bakal ngerti aspek sing paling penting ing papan kasebut. Kanthi cara iki sampeyan wis ngerti basa resmi apa, agama sing paling penting lan sawetara informasi sing disenengi uga bakal mbantu sampeyan nemokake kanthi luwih apik lan ngerti dununge. Saiki sampeyan mung butuh ... kanggo nyiyapake lelungan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   QueVerEnZ.com ngandika

    Mandi data nyata babagan Wales !! Apik banget, mula sampeyan menehi inspirasi kanggo wong sing wani lelungan menyang Wales, sing mesthi mandheg !!

    Salam lan sukses.