Varanasi, India

Varanasi

Benares minangka kutha India sing dununge ana ing pinggir Kali Gangga ing negara Uttar Pradesh. Kutha iki kalebu kutha sing ana gandheng cenenge karo kutha kayata Kalkuta, Agra utawa Delhi lan duwe bandara internasional. Nanging ing ndhuwur kabeh, Benares dianggep dadi kutha paling suci ing pitung kutha suci kasebut. Iki minangka papan ibadah sing penting lan uga papan sing apik kanggo para turis sing pengin sinau saka tradhisi kasebut.

Ayo ndeleng apa sing dikarepake kanggo plancong ing kutha Benares. Kutha iki sing tuwuh amarga industri dadi pusat budaya sing penting banget sajrone ewu taun, mula kita bisa nemokake campuran pangembangan lan tradhisi.

Sejarah Benares

Varanasi

Ternyata wis ana populasi ing wilayah iki ing pinggir Kali Gangga ing abad kaping XNUMX SM. Ing papan iki ing India, wiwit abad kaping XNUMX, wong-wong padha golek pusat budaya lan agama sing wis ana. Kapercayan ujar manawa salah siji saka papat kepala dewa Brahma lenggah ing papan iki lan mula saiki dadi situs ziarah lan pusat agama sing penting banget ing India. Salajengipun, miturut agama Hindu, kabeh wong sing tilar donya ing kutha Benares bakal dibebasake saka siklus reinkarnasi. Papan iki saiki narik kawigaten para peziarah Hindu sing nyemplung ing kali Kali Gangga sing dianggep perairan suci lan nindakake macem-macem upacara panguburan. Mula iku uga wis dadi papan wisata kanggo sinau luwih akeh babagan budaya India.

Kali Gangga

Varanasi

Kali Gangga lelungan ewonan kilometer saka Himalaya lan enem wong liwat langsung liwat kutha Benares, papan ziarah ing kali iki sing dianggep suci kudune penting banget kanggo ritual lan urip saben dinane. Kita ngerti manawa salah sawijining gambar sing paling katon ing India yaiku langkah-langkah khas sing nyebabake Gangga, papan sing warga kutha siram utawa nindakake kegiyatan sing beda-beda. Dadi kutha sing penting banget ing agama, kita ngerti manawa bakal ndeleng ritual sing menarik ing kene. Nanging Gangga minangka kali sing sanajan suci kudune kontaminasi ing banyu sing katon reget. Sampeyan bisa numpak prahu ing kali nanging sampeyan ora ngombe banyu kasebut utawa nglangi kali.

Ing perairan kasebut, dheweke ora mung adus, nanging uga dheweke asring ngumbah sandhangan lan malah masang mayit manungsa utawa kewan. Nanging, wong-wong Hindu percaya manawa perairan iki suci lan mulane luwih becik mandi yen bisa ndeleng akeh wong sing nindakake iki.

Para hantu

Varanasi

Salah sawijining papan sing paling sering kita mandheg yaiku para hantu sing misuwur. Iki minangka wilayah tangga sing nyambung kutha karo Kali Gangga. Stand iki umum banget ana ing Benares, amarga ana udakara sangang puluh sangang kali. Hantu iki akeh banget nanging sawetara uga luwih populer tinimbang liyane. Aku ngerti nyaranake ngunjungi Dasashwamedh ghat, salah sawijining papan sing paling misuwur lan papan sing asring sampeyan ndeleng wong sing lagi adus lan nindakake ritual. Kajaba iku, cedhak karo candhi Vishwanath, sing mung akses menyang Hindu nanging bisa dideleng saka njaba. Ghats liyane sing misuwur yaiku Manikarnika utawa Scindia.

Upacara religius Aarti

Yen ana prekara sing ora bisa dilalekake ing Benares, yaiku melu upacara keagamaan ing Kali Gangga. Ing acara Dasashwamedh, upacara iki ditindakake ing wayah sore nalika geni, tarian tradisional lan musik dicampur ing lingkungan sing unik. Upacara iki bisa ndeleng saka kali nganggo kapal utawa saka ghat dheweAmarga kabeh wong bisa rawuh, mula luwih disenengi para turis menyang Varanasi. Kajaba iku, sajrone upacara kasebut sampeyan bisa njupuk kesempatan kanggo tuku barang saka akeh PKL ing wilayah kasebut.

Universitas Hindu ing Benares

Kutha iki uga duwe kampus universitas. Dibangun ing abad kaping XNUMX lan duwe sawetara bangunan sing duwe struktur Gothic India, kanthi inspirasi sing menarik. Iki minangka bangunan lawas kanthi kehadiran sing disenengi para turis kanthi orisinalitas.

Praktek yoga ing Varanasi

Kita ngerti manawa Disiplin yoga misuwur banget ing India lan ana akeh wong sing lunga mrana kanggo golek katenangan spiritual lan nyampurnakake seni iki. Ing Benares, kita bakal nemokake papan kanggo nindakake yoga, sanajan ing hantu uga umum yen ana wong sing tapa. Ana sawetara pusat yoga sing bisa dibukak kanggo nikmati sesi ing papan sing penting banget spiritual.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*