Bora Bora, swarga endah ing Polinesia Prancis

Kabin ing Bora Bora

Bora Bora wis dadi salah sawijining tujuan paling apik nalika nikmati bulan madu lan liburan ing papan endah. Sampeyan kudu ujar manawa minangka tujuan mewah, nanging mesthine minangka papan sing cocog kanggo liburan sing istimewa, ing laguna beninge kristal sing tetep ing kabin kanthi macem-macem kenyamanan.

Bora Bora dununge ing Polinesia Prancis, lan iku dudu tujuan sing rame banget, umume amarga saka sepele pulau kasebut lan amarga ora kabeh ekonomi bisa tuku. Ana pulau utama banjur ana macem-macem 'motus' utawa pulau cilik sing ora duwe formasi pegunungan, umume mung sawetara vegetasi. Ora mung tujuan srengenge lan pantai, nanging uga papan kanggo nemokake budaya kuno sing istimewa.

Ringkesan Bora Bora

Intine, saben pulau ing Polinesia dipimpin dening kepala daerah kanthi mandhiri. Udakara taun 1700 Inggris nguwasani sebagian besar wilayah kasebut, sing nganti tekan abad kaping XNUMX, nalika Prancis ngungsi Inggris lan entuk kendali, dadi Polinesia Prancis saiki. Dina iki, sanajan ana sawetara gerakan sing milih kamardikan, undang-undang politik kasebut negesake manawa Prancis ora bakal nyerah wilayah kasebut ing jaban rangkah.

Informasi penting kanggo lelungan

Bandara Bora Bora

Bora Bora ana ing sisih lor-kulon Tahiti, lan sisih kidul Hawaii, lan ana dibentuk dening gunung geni sing wis punah sing wis ora aktif maneh. Diubengi karo laguna sing dipisahake saka segara karo terumbu karang, sing nggawe papan sing tenang lan becik kanggo nyopot.

Kanggo njaluk menyang pulau kasebut perlu liwat bandara Tahiti, nggunakake layanan perusahaan Air Tahiti. Udakara 50 menit sampeyan bisa tekan bandara Motu Mate, ing sisih lor-lor. Pulau cilik utawa motu iki dununge ana 30 menit saka Vaitape, yaiku kutha utama Bora Bora. Saka bandara, sampeyan kudu numpak feri kanggo tekan tujuan sing beda-beda, lan sing paling becik yaiku sadurunge setuju karo transfer hotel kasebut. Ora ana transportasi umum ing pulau kasebut, mula sampeyan kudu nyewa mobil, numpak safari jip utawa muter nganggo sepeda utawa jaran, uga prau sing pindhah saka siji motu menyang pulau liyane. Cara liya kanggo teka ing Tahiti yaiku nggunakake kapal pesiar, sanajan ora disaranake amarga alon lan uga duwe sawetara fasilitas.

Dokumentasi dadi nggawa yaiku paspor yen kita bakal kurang saka telung wulan, lan visa yen nginep luwih dawa. Mata uang kasebut yaiku franc Pasifik Prancis, lan udakara 120 franc padha karo siji euro. Luwih becik ngganti mata uang ing pulo kasebut, ing hotel sing padha, ing ATM utawa bank, lan ing sawetara panggonan malah nampa euro.

Bora Bora

Iklim nawakake 25 nganti 30 derajat kabeh taun, nanging wektu paling apik yaiku saka Mei nganti Oktober, amarga ana pirang-pirang wulan nalika angin gedhe. Wulan Mei, Juni, September lan Oktober paling apik kanggo kombinasi wektu lan pengaturan akomodasi.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Bora Bora

Laguna ing Bora Bora

Sajrone dina pisanan, sing paling apik yaiku istirahat, ngrasakake kabin sing apik ing banyu lan laguna sing bening. Yen wis mari saka lelungan, kita bisa miwiti kegiyatan. Tur ing laguna nganggo kanoIng prau ngisor kaca sing nyenengake, ndeleng dhasar sing cetha, snorkeling, renang utawa nyilem minangka alternatif sing apik. Pulo iki sithik, udakara 30 kilometer persegi, kanthi laguna njero gedhe, diubengi motus, salah sawijining sing paling apik yaiku Motu Tapu, lan sampeyan uga bisa ngunjungi Pulo Tahaa utawa Teh Raia ing kapal kasebut.

Kehidupan laut ing Bora Bora

Salah sawijining kunjungan sing ora dilewati dening para penggemar nyilem yaiku dolan menyang karang karang. Ing njero sampeyan bisa ndeleng akeh urip ing jero banyu, olahraga olahraga banyu. Sampeyan uga bisa seneng srengenge surup saka katamaran.

Yen sampeyan pengin ndeleng kewan laut ing lingkungan, sampeyan bisa menyang taman laut Lagoonarium, ing pulau pribadi. Ing kana bisa dideleng lan bisa uga nglangi kewan kayata iwak endah, lumba-lumba, sinar utawa penyu. Ing Le Meridien, sampeyan duwe taman laut liyane kanthi luwih saka satus spesies penyu laut yen sampeyan pengin ngerti kewan iki kanthi jero.

Gunung Otemanu ing Bora Bora

Una dolan menyang gunung Otemanu penting liyane. Iki dibentuk dening gunung geni kuno sing ora aktif, lan sampeyan bisa ngrasakake lanskap kaya sadurunge. Uga ana wisata 4 × 4 ing sadawane lereng gunung, sampeyan bisa minggat, utawa plancongan kanggo ndeleng sisa-sisa Perang Dunia kaping loro.

Gastronomi

Perjalanan iki uga bakal dadi kesempatan kanggo seneng gastronomi eksotik. Coba macet sing digawe nganggo woh-wohan sing eksotis lan seger, utawa coba pasugatan panganan segara. Masakan ditawakake yaiku campuran masakan Prancis lan internasional saliyane spesialisasi Tahisi. Uru minangka sayuran khas Polinesia, lan sampeyan uga bisa nyoba ubi, sayuran oyot. Minangka kanggo omben-omben, ana koktail sing enak kayata Banana Coralia, kanthi pisang seger, jus lemon, sirup stroberi lan klapa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*