Kunjungi Caldera de Taburiente

ing Kepulauan Canary Dheweke minangka klompok pulo Spanyol sing ana ing Atlantik lan kalebu salah sawijining wilayah otonom sing duweni negara iki. Ana total pitung pulau utama lan dununge ana ing Afrika Lor, cedhak Maroko lan luwih saka 900 kilometer saka bawana Eropa.

Ing kene ing pulau La Palma ana ing Taman Nasional Caldera de Taburiente. Iki minangka wilayah sing apik lan dilindhungi wigati biologisDadi, yen sampeyan seneng banget karo alam lan sampeyan bakal kepengin pindhah menyang pulau-pulau ing musim panas iki, sampeyan bakal ora kejawab. Ing kene kita menehi informasi.

Caldera de Taburiente

Kutha kasebut ana ing tengah-tengah pulau La Palma, sawijining pulau kanthi permukaan udakara 709 ewu kilometer persegi lan luwih saka 80 ewu jiwa. Ibukuthané yaiku Santa Cruz de La Palma lan suwene 16 taun, kabeh pulau kasebut dadi Cagar Biosfer miturut UNESCO.

Taman Nasional Caldera de Taburiente misuwur amarga ngemot kawah vulkanik paling gedhe ing saindenging jagad. Ya, sampeyan maca kanthi bener. Iku ageng. Depresi iki dununge ana ing ketinggian antarane 600 lan 700 meter lan dawane wolung kilometer lan nganti siji lan setengah jerone, nanging puncak ing sacedhake kawah kasebut luwih saka 2400 meter ing titik paling dhuwur. Ana prekara sing bisa dideleng.

 

Asalé kawah ageng iki dudu, kaya sing sampeyan kira, minangka produk saka bledosan pyroplastic sing nggegirisi. Beda karo, jeblugan sing asale saka kawah jinis iki rada sepis lan lava kedadeyan bola-bali, nggedhekake gunungapi ing permukaan luwih saka ing dhuwur. Tingkat kawah mudhun lan kerucut tuwuh lan lahar dadi adhem luwih akeh bahan sing diluncurake dening gunung geni, mula bisa nyebabake kahanan sing njeblug utawa lahar kasebut ngeculake celah.

Iki kayane kedadeyan karo Taburiente, ing endi lava kasebut pungkasane mlayu ing pojok ndhuwur, udakara rong yuta taun kepungkur. Iki sing diandharake para ahli geologi sing wis pirang-pirang taun nyinaoni gambar satelit lan wilayah kasebut, ing endi banyu uga penting banget. Lan yaiku La Palma iku sawijining pulo sing akeh kali, kali, air terjun lan kalis. Lanskap, kanthi kombinasi kaya ngono, pancen apik banget.

Dadi, nalika ngunjungi taman sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh: banyu mancur, kali, air terjun lan air terjun. Umume banyune resik sanajan bisa uga ana banyu sing luwih peteng amarga karakteristik geologi saka wilayah kasebut. Banyu nggawe sabenere pancen tepat ing kana akeh tanduran mula sumbing sing apik yaiku kawah ditutupi alas pinus, contone, spesies pinus Canaria sing tahan geni kanthi apik. Uga ana rockrose, beech, laurels, willows, pakis, sayuran ijo, cedar.

Kunjungi Taman Nasional Caldera de Taburiente

Saka kabeh taman nasional ing Kepulauan Canary, ana total papat, miturut statistik iki iku taman sing paling ora dikunjungi. Nanging sawise ndeleng potret kasebut, apa sampeyan mung pengin nongkrong ing kono? Apa sampeyan bisa nindakake? wengi mlaku mandeng lintang, apa sampeyan bisa hiking saindhenging pulo utawa adus ing banyu terjun lan kali. Ana kabeh sing kudu ditindakake ing njobo.

La Cascade of Colours, dununge ing Barranco de las Angustias, warna-warni lan dadi magnet turis. Iki minangka air terjun semi-alam sing rada ndhelik ing jurang iki lan tiba ing tembok enem meter sing sumunar kanthi warna kuning, oranye lan ijo sing diprodhuksi dening wesi, alga lan lumut. Uga ana pantai sing apik, ing Pantai Taburiente, sanajan dadi pantai adoh saka pesisir, nang taman kasebut.

Minangka pesisir cilik saka kali Taburiente sing akeh watu sing bisa dituju kanthi dalan, Los Brecitos, saka Area Kamping. Nganggo rong jam mlaku-mlaku ing antarane pinus, nanging pancen migunani. Ngomong kemah yaiku mung papan sing bisa nginep ing taman kasebut. Gratis nanging sampeyan kudu pesen sadurunge. Wis tekan dalan limang setengah kilometer lan ana meja kayu, jamban, udan lan banyu mili.

Taman iki minangka papan sing apik kanggo hiking lan sejatine sampeyan mung bisa mlaku-mlaku ing kene. Mula a jaringan dalan kanthi tondo umum sing apik banget. Sampeyan mlebu taman ing dalan The Brecitos, sakjam saka kutha Los Llanos de Ariadne utawa saka sudut pandang La Cumbrecita udakara 15 menit perjalanan menyang pusat pengunjung El Paso.

Jaringan iki nduweni rute dawa sing mbatesi kaldera Taburiente lan tekan pucuk pulau lan klompok cilik liyane sing nglewati jurang. Sampeyan uga bisa njupuk informasi ing njero area kemah amarga ana wong keamanan utawa malah ing Pusat Pengunjung El Paso. Yen sampeyan seneng astronomi, taman iki uga minangka papan sing fenomenal kanggo nganggep langit amarga ana ing njero ruangan Observatorium Astrofisik Roque de los Manyachos.

Luwih saka 10 instrumen kanggo ngawasi awan lan wengi ing ketinggian 2400 meter sing dianggep Unesco Warisan Astronomi. Sampeyan bisa ndhaptar tur kanthi interior. Ora adoh saka ibukutha pulau, sajam rong puluh jam nganggo mobil lan regane amarga iki teleskop optik paling gedhe ing donyautawa, diarani Grantecan.

Pungkasan, ringkesan praktis:

  • ketel diketik nganggo telung cara lan ing kabeh mau sampeyan kudu mlaku. The Brecitos Iki minangka entri sing paling umum lan butuh wektu 45 menit, uga ana Barranco de las Angustias, sing biasane dalane luwih akeh tinimbang lawang, bisa luwih dhisik nganggo mobil banjur mlaku lan Jejak Cumbrecita Iki minangka entri sing pungkasan bisa uga, nanging angel, paling ora asring.
  • Kanggo seneng lengkap disaranake nginep ing wayah wengi lan sampeyan mung bisa nggunakake tendha. Sampeyan kudu ngolah a ijin kemah ing Pusat Pengunjung El Paso utawa ing kantor Unit Lingkungan Cabildo Insular de La Palma. Ngetung paling ora seminggu sadurunge. Gratis.
  • ing njero taman ana telu kios informasi kanggo nyedhiyakake peta, tips, lan liya-liyane.
  • disaranake telung rute ing taman kasebut: Las Chozas, Los Andenes lan La Desfondada
  • mriksa ing kahanan cuaca sadurunge lunga
  • nglindhungi awak saka hawa adhem, srengenge lan bisa uga longsor
  • Mangga nganggo sandhangan lan alas kaki sing cocog, uga panganan lan omben-omben.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*