Kunjungi Museum Arkeologi Istanbul

museum-arkeologi-istanbul

Patemon Timur lan Kulon mesthi apik banget saka saben aspek, budaya, sejarah lan seni. Lan cara sing apik kanggo ngerti, pasrawungan nanging uga budaya oriental dhewe, yaiku tur ing museum arkeologi Istanbul.

Istanbul minangka ibukutha Turki lan Museum iki, telu total, ana ing distrik Eminönü, cedhak banget karo Istana Topkapi lan Taman Gülhane, tujuan wisata dhewe. Yen sampeyan kepengin ngerti apa wae sing ana gandhengane karo bagean saka jagad iki lan sampeyan kepingin lelungan, tulisake informasi lengkap iki sing ora mung bakal migunani nanging uga menarik.

Museum Arkeologi Istanbul

museum arkeologi

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, kompleks yaiku telung institusi: ing Museum Arkeologi yaiku salah sawijine sing ngenggoni gedung utama, yaiku Museum Seni Islam lan Museum Jaman Kuno. Antarane telu kasebut kanthi gampang nduwe sayuta obyek lan mlaku-mlaku bisa menehi panorama paling apik sejarah peradaban donya. Iku gumun.

Museum iki lair ing abad XIXKita bakal ujar babagan abad museum, yaiku perlu ngatur sejarah, seni lan budaya masarakat lan Negara-negara sing nembe dibentuk. Lan ing bagean iki, ide ditambahake manawa modernisasi teka tangan bebarengan karo westernisasi Dadi, Kekaisaran Ottoman sisih lor ing museum ibukutha ing Eropa lan sanajan ora gampang lan ana masalah anggaran lan telat lan ditinggalake, proyek kasebut pungkasane digayuh.

museum-arkeologi-istanbul

Lokasi sing dipilih yaiku ing sekitar Istana Topkapi, papan dununge para sultan Uthmaniyah sing paling gedhe udakara patang abad. Miturut keputusan akeh propinsi kekaisaran wiwit ngirim obyek lan barang peninggalan mula bisa dibentuk a koleksi apik.

Bangunan utama dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX nganggo gaya Yunani neo. Kanggo bagean kasebut, Museo de Oriente Antiguo lair dadi museum ing taun 1883 nanging dadi sekolah seni nganti dadi museum maneh ing taun 30-an. Pungkasan, Museum Seni Islam makarya ing bangunan sing luwih lawas, wiwit abad kaping XNUMX lan dadi bagean saka kebon eksternal Istana Topkapi.

Ayo ndeleng apa sing ditawakake masing-masing:

Museum Arkeologi Istanbul

sarcophagus-in-archaeological-museum-istanbul

Wiwit dibukak ing taun 1891, mula saya akeh. Dina iki ing lantai ngisor ana patung kuno, wiwit jaman Era nganti jaman Romawi. Ana ing kene sampeyan bakal seneng ndeleng Sarcophagus saka Alexander utawa Sarcophagus saka Wanita Nangis lan Tabnit, saka Royal Necropolis ing Sidon. Bagean ana ing sisih tengen, sisih ing sisih kiwa jubin kasebut.

Ing lantai siji, ing lantai iki ana rong lantai, ana Keuangan, Perpustakaan lan Kabinet Mata Uang Islam lan Non-Islam. Ing taun 1998, ing bagean anyar, bagean sing dikenal minangka Budaya ing sekitar Istanbul. Iki minangka obyek saka macem-macem jaman sing ditemokake ing penggalian lan gundukan pemakaman. Ana uga lengganan sing khusus kanggo Thrace, Brittany, lan Byzantium. Lan yen sampeyan lunga karo bocah-bocah malah ana a Museum Bocah-bocah.

sarkofagus-saka-alexander

Ing lantai siji uga ana Koleksi Istanbul sing ndeleng kutha ing pirang-pirang abad. Ing lantai loro sampeyan bakal bisa ndeleng Koleksi Anatolia lan Troy liwat umur lan ing lantai katelu ing Budaya Koleksi ing sekitar Anatolia: Artefak saka Suriah, Palestina lan Siprus.

Museum Jaman Kuno

museum-seni-kuno

Ing museum iki sampeyan bakal bisa ndeleng obyek saka pra-Yunani Anatolia lan uga saka Mesopotamia lan Mesir pra-Islam lan semenanjung Arab. Iki minangka obyek sing ditemokake ing penggalian sing digawe ing pungkasan abad kaping XNUMX lan Perang Dunia Pertama lan digawa menyang Istanbul, ibukota Kekaisaran Ottoman nalika semana, sing nalika semana nguwasani wilayah kasebut.

koleksi Mesir

Museum iki Iki diatur dadi bagean: Koleksi Mesir, Koleksi Mesopotamia, Koleksi Anatolia, Koleksi Urartu, Koleksi Dokumen Cuneiform lan Koleksi Seni Arab Pra-Islam.. Sabanjure, kabeh diatur miturut wilayah lan umume ditampilake kanthi urutan sejarah.

Sawetara bandha? Ana kaya 75 ewu dokumen cuneiform ing Arsip Tablet lan stele raja Akkadian Naram-Suen, umpamane, nanging aku ditinggal karo geguritan katresnan paling tuwa ing donya, wiwit abad kaping XNUMX SM sing diwiwiti kaya ngene: pacar, tresnaku, kaendahanmu swarga, mas manis. Leon, sing dak tresnani, langit iku kaendahanmu, mas manis .... lan sapanunggalane.

Museum Seni Islam

museum-seni-Islam-lan-Turki-salinan

 

Obyek-obyek sing dadi koleksine teka saka jaman Seljik lan Uthmaniyah, yaiku wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX.. Dheweke digabung dadi museum arkeologi amarga bangunan lawas sing dununge cedhak banget. Objek kasebut asale saka penggalian, tuku, sumbangan lan uga sita. Iku menarik lan ana sawetara ditampilake rong ewu obyek.

Informasi praktis kanggo ngunjungi museum

museum-arkeologi-istanbul-3

  • Museum Arkeologi Istanbul dununge ana ing Osman Hambdi Bey Yokusu Sk, 34122, Sultanahmet, Fatih. Sampeyan bisa tekan kana nganggo tram saka stasiun Gülhane lan Kabatas-Bagcilar. Yen teka saka Anatolia, sampeyan bisa njupuk trem saka jalur feri Kadiköy-Eminönü lan Üskürdar-Einönü. Saka Istanbul sampeyan uga bisa teka nganggo bus umum lan pribadi banjur teka nganggo tram. Sampeyan luwih gampang nggunakake transportasi umum amarga wilayah kanggo stasiun kendaraan pribadi sithik banget.
  • Museum bukak jam 9 esuk tekan jam 7 sore lan karcis didol wiwit jam 9 esuk nganti jam 6 sore. Mbukak saben dina.
  • Regane tiket 20 TL lan ana Pass Museum sing ngidini sampeyan ngunjungi harta budaya lan sejarah kutha: suwene 5 dina lan regane 85 TL. Sampeyan njamin sampeyan mlebu gratis menyang obyek wisata utama, Hagia Sofia, Hagia Irene, Istana Topkapi lan Harem, Museum Arkeologi lan liya-liyane.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*