10 buku lelungan paling apik kanggo para pecinta petualangan

Plancongan minangka salah sawijining kegiyatan sing paling nyenengake lan nyenengake ing jagad iki. Nanging, kadhang kala, kita kepeksa ngilangi kepinginan kanggo njelajah amarga kudu tetep ing papan sing tetep utawa amarga ora ana plancongan. Waca babagan papan sing adoh saka planet iki lan sinaoni pengalaman para wisatawan liyane, minangka cara sing apik kanggo mateni bug lan miwiti ngrencanakake rute sabanjure. Aku ninggalake sampeyan ing posting iki dhaptar sing kanggo aku 10 buku lelungan paling apik kanggo para pecinta petualangan Aja lali! 

Cara paling cedhak

Cara paling cedhak Manuel Leguineche

12 taun mengko, wartawan Manuel Leguineche nyritakake ing "Cara paling cedhak" petualangan urip minangka bagean saka Ekspedisi Cathetan Trans World, lelungan sing diwiwiti saka semenanjung lan sing nggawe protagonis lelungan luwih saka 35000 km kanthi 4 x 4. Uga yaiku crita bocah lanang sing, kanthi kepenginan luwih akeh tinimbang pengalaman, ngencengi awake dhewe kanggo nggayuh impen: "Kanggo ngubengi jagad iki".

Ekspedisi kasebut, sing luwih saka rong taun, liwat Afrika, Asia, Australia lan Amerika, nalika 29 negara ing rute kasebut perang. Tanpa mangu-mangu, crita sing nyenengake lan sing kudu diwaca kanggo para penggemar petualangan sing apik.

Ing Patagonia

Ing Patagonia Chatwin

Klasik sastra lelungan, crita pribadi banget sing diwiwiti wiwit jaman kanak-kanak pengarange, Bruce Chatwin.

Yen sampeyan ngupayakake kaku, bisa uga dudu buku sing sampeyan goleki, amarga kadang-kadang kasunyatan nyampur karo kenangan lan crita fiktif. Nanging yen nyoba, sampeyan bakal seneng lelungan Chatwin lan sampeyan bakal nemokake inti Patagonia, salah sawijining papan sing paling gaib lan istimewa ing planet iki.

Suite Italia: Perjalanan menyang Venesia, Trieste lan Sisilia

Reverte Suit Italia

Produksi sastra Javier Reverte, utamane fokus ing lelungan yaiku dianjurake banget kanggo ngimpi tujuan sing paling apik tanpa ninggalake omah.

Suite Italia: Perjalanan menyang Venesia, Trieste lan Sisilia meh dadi esai sastra ing Reverte nggawa kita menyang lanskap sing paling apik lan apik ing Italia. Kajaba iku, babad lelungan dicampur karo crita lan data sejarah sing bisa ngerti babagan wilayah kasebut.

Sunrise ing Asia Tenggara

Sunrise ing Asia Tenggara Carmen Grau

Sapa sing ora nate mikir babagan ngilangi monotoni kasebut? Panulis Fajar ing Asia Tenggara, Carmen Grau, mutusake langkah maju lan metu saka pakaryan kanggo urip kanthi pengalaman sing wis diidham-idhamake. Dheweke nilar uripe ing Barcelona lan dilengkapi tas ransel, dheweke miwiti lelungan sing apik.

Pitung wulan dheweke tur Thailand, Laos, Vietnam, Kamboja, Burma, Hong Kong, Malaysia, Sumatra, lan Singapura. Ing bukune, dheweke nuduhake kabeh rincian petualangane, plancongan ing prau, bus, sepur lan wengi ing asrama.

Impene Jupiter

impene jupiter ted simon

Ing impen Jupiter, wartawan Ted Simon nyritakake petualangane lelungan jagad numpak motor Triumph. Simon miwiti perjalanan ing taun 1974, saka Inggris, lan sajrone patang taun, dheweke tur ing 45 negara. Buku iki minangka crita lakune liwat limang bawana. Yen sampeyan salah siji sing seneng aspal, sampeyan ora bakal ketinggalan!

Pandhuan kanggo lelungan sing ora duwe dosa

pandhuan kanggo para plancongan polos Mark Twain

Aja nyana pandhuan lelungan sing khas nalika maca buku iki. Mark Twain, sing bisa dingerteni sampeyan minangka pencipta Tom Sayer, makarya ing taun 1867 kanggo koran Alta California. Ing taun sing padha, dheweke lunga saka New York plancongan wisata pertama sing diatur ing sejarah modern lan Twain teka kanggo nulis seri babad miturut panjaluk koran.

Pandhuan kanggo para plancong sing ora nglumpukake lelungan gedhe sing bakal nggawa dheweke saka Amerika Serikat menyang Tanah Suci lan, kanthi katrangane, dheweke nyritakake lakune ing gisik Mediterania lan liwat negara-negara kayata Mesir, Yunani utawa Crimea. Titik positif liyane ing buku kasebut yaiku gaya pribadi Twain, duwe humor sing khas banget sing nggawe maca nyenengake lan nyenengake banget.

Bayangan Dalan Sutra

Bayangan Jalan Sutra Colin Thubron

Colin Thubron minangka panulis literatur lelungan sing penting banget, salah sawijining plancongan sing ora lelah sing wis lelungan luwih saka separo jagad lan ngerti kepiye carane menehi katrangan kanthi apik. Karya-karyane wis dianugerahi kanthi wiyar lan wis diterjemahake menyang luwih saka 20 basa. Buku pisanan sing diterbitake ing genre iki fokus ing wilayah Timur Tengah lan, mengko, lelungane pindhah menyang tilas USSR. A) Ya, kabeh bibliografi lelungane pindhah ing antarane Asia lan Eurasia lan atur sing asli Sinar-X ing jembar planet iki ing endi konflik, perubahan politik lan sejarah dicampur karo tradhisi lan lanskap.

Ing taun 2006, Thubron nerbitake The Shadow of the Silk Road, sawijining buku nalika nuduhake perjalanan sing luar biasa ing rute rute paling gedhe ing donya. Dheweke nilar China lan ngliwati tlatah Asia nganti tekan pegunungan ing Asia Tengah, luwih saka sewelas ewu kilometer sajrone 8 wulan. Babagan sing paling apik babagan buku iki yaiku nilai sing diwenehake dening pengarang. Sadurunge, dheweke wis nempuh bagean gedhe ing negara kasebut, lan pirang-pirang taun kepungkur, ora mung nemokake riwayat rute sing penting banget kanggo pengembangan perdagangan Barat, dheweke uga menehi perbandingan lan pandangan babagan perubahan lan pergolakan sing bisa ngowahi wilayah.

Lima Lelungan menyang Neraka: Petualangan Aku lan Sing Liyane

Five Petualangan menyang Neraka Martha Gellhorn

Martha Gellhorn minangka pelopor koresponden perang, wartawan Amerika nglaporake konflik ing Eropa kaping XNUMX, nutupi Perang Dunia II, minangka salah sawijining sing pertama nglaporake kamp konsentrasi Dachau (Munich) lan uga nyekseni pendaratan Normandia.

Gellhorn ngalami skenario sing paling mbebayani ing planet iki lan risiko tetep ana ing petualangane, ing Lima Lelungan menyang Neraka: Petualangan Aku lan Sing Liyane, ngomongake babagan kesulitan kasebut, yaiku a kompilasi perjalanan sing paling apik ing endi dheweke nyritakake babagan carane ngadhepi rasa wedi lan kangelan tanpa kelangan pangarep-arep. Buku iki nglumpukake perjalanan liwat Tiongkok karo Ernest Hemingway sajrone Perang Jepang-Jepang kaping pindho, ekspedisi liwat Karibia kanggo nggoleki kapal selam Jerman, rute liwat Afrika lan liwat Rusia USSR.

Menyang rute liar

Menyang Liar Jon Krakauer

En Menyang rute liar Panulis Amerika Jon Krakauer nyritakake babagan Christopher Johnson McCandless, wong enom saka Virginia sing ing taun 1992, sawise lulus ing Sejarah lan Antropologi saka Universitas Emory (Atlanta), mutusake menehi kabeh dhuwit lan plancongan menyang jerone Alaska. Dheweke lunga tanpa pamitan lan meh ora nggawa peralatan apa-apa. Patang wulan mengko, para pamburu nemokake jisime. Buku kasebut ora mung nyritakake lelungan McCandless, nyinaoni uripe lan sebab-sebabe sing nuwuhake pemuda saka kulawarga sing sugih supaya bisa ngowahi panguripan radikal kaya ngono.

Telung surat saka Los Andes

telung huruf saka Andes Fermor

Wilayah pegunungan Andes Peru minangka salah sawijining tujuan favorit para pecinta alam lan wisata petualangan. Ing Telung surat saka Andes, wong lelungan Patrick Leigh Fermor nuduhake rute liwat wilayah iki. Dheweke miwiti lelungan ing kutha Cuzco, ing taun 1971, lan saka kana menyang Urubamba. Five kanca ngancani dheweke, lan bisa uga kepribadian grup minangka salah sawijining elemen sing paling apik ing crita iki. Ekspedisi kasebut macem-macem macem-macem, kalebu pujangga sing diiringi garwane, pemain ski lan perhiasan profesional Swiss, antropolog sosial, bangsawan Nottinghamshire, patih lan Fermor. Ing buku kasebut, dheweke nyritakake kabeh pengalaman klompok kasebut, kepiye cara saling nglengkapi sanajan beda banget lan kepiye pandangane babagan jagad lan rasa lelungan bisa nyawiji.

Nanging ngluwihi crita kasebut, mesthine pancen apik banget, Telung Surat saka Andes Gut lelungan sing apik banget yaiku saka kutha, saka Cuzco, menyang panggonan sing paling adoh ing negara kasebut. Lima wong lelungan kasebut lunga saka Puno menyang Juni, cedhak Danau Titicaca, lan saka Arequipa dheweke budhal menyang Lima. Kaca-kaca buku iki nggawa sampeyan menyang saben panggonan kasebut Ora ana crita sing luwih apik kanggo nutup dhaptar 10 buku lelungan paling apik kanggo para pecinta petualangan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*