Candi Sri Mahamariamman ing Kuala Lumpur

Bener yen salah sawijining daya tarik lan wisata ing kutha-kutha Asia yaiku candhi kuno lan misterius. Pramila wektu iki aku ngenalake sampeyan Candi Sri Mahamariamman dumunung ing Kuala Lumpur!

Facade Candi Sri Mahamariamman

Apa sampeyan ngerti manawa candhi iki minangka sing paling tuwa lan paling apik ing kutha kasebut? Ya, iki minangka kuil Hindu sing didegake taun 1873. Nanging, ing taun 1968 dibangun struktur anyar… Menara "Gopuram", gaya khas kuil ing India kidul. Menara iki dhuwuré 22.9 meter lan bentuk piramida. Kita yakin manawa dekorasi lan arsitektur candhi bakal mengaruhi sampeyan. Façade kasebut dihias karo perwakilan 228 dewa Hindu, sing dipahat dening para pengrajin ing India sisih kidul.

Wiwit diresmekake, ing Candi Sri Mahamariamman Iki mesthi diakoni minangka papan pamujaan sing penting kanggo para imigran Hindu sing teka ing Kuala Lumpur lan pirang-pirang taun kepungkur dadi lambang kutha, dadi salah sawijining warisan budaya!

Tampilan njaba Candi Sri Mahamariamman

Ayo dirembug babagan njero candhi ... Aula Doa Utama Dibangun nyoba nirokake bentuk awak manungsa. Pramila nduwe 5 level sing cocog karo macem-macem bagean saka anatomi manungsa, saben level munggah saka sikil menyang endhas supaya bisa mbedakake materi lan jagad spiritual! Atap ing Aula Doa Utama Dheweke dihiasi kanthi kebak lan omahé 3 kuil! Uga ana patang kuil cilik liyane sing ana ing sekitar bangunan candhi utama.

Apa obyek wisata liyane sing bakal ditemokake ing candhi kasebut? Kreta perak, sing digunakake ing Festival Thaipusam Tahunan kanggo ngeterake patung Lord Muruga lan permaisuri Valli lan Teivayanni liwat dalan-dalan ing kutha Batu Caves.

Interioré Candi Sri Mahamariamman

Kepiye carane bisa entuk? Dadi, kita kudu maju menyang pojok zona Chinatown en Jalan bandar!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*