Cangas de Morrazo

Pusat Cangas de Morrazo

Pusat Cangas

Dumunung ing sisih lor muara Vigo, kotamadya Cangas de Morrazo akeh sing ditawakake. Wilayah kasebut kalebu ing wilayah sing padha jeneng, ing kana uga ana kutha kayata Moaña utawa Bueu lan dununge ing semenanjung cilik dawane 40 kilometer lan ambane 10.

Mula, ing Cangas ana pirang-pirang pantai lan mujur nengen alam, monumen, perusahaan hotel lan restoran sing bisa nikmati masakan Galicia sing luar biasa. Kajaba iku, yen pengin, sampeyan bisa bukak kutha Vigo, sing dununge ana ing sakiwa tengene muara. Kanggo tekan kono, sampeyan duwe garis prau sing plancongan saben dina ing arah loro.

Sampeyan bisa ndeleng ing Cangas de Morrazo

Cangas lan sakiwa tengene cukup pedunung. Dheweke duwe meh 30 jiwa. Lan ora ana kekurangan tugu lan papan alam ing wilayah kasebut sing bakal sampeyan kepengin weruh. Kita bakal nyebutake sing paling apik.

Monumen

La Gereja bekas kampus Santiago de Cangas Bangunan kasebut dibangun ing abad kaping XNUMX, sanajan katon saiki amarga ana reformasi ing abad kaping XNUMX. Aja nganti lali karo Renaissance utawa kranjang Gotik sing ana sing dadi mahkota. Ing njero, sampeyan bakal kesengsem karo misbyah barok ing endi Kristus Minerva sing misuwur.

El Komplek monumental Darbo Iki digawe saka greja Santa María, dibangun ing abad kaping XNUMX sawise kanon-baron barok pedesaan; banyu mancur kanthi gaya sing padha lan pelayaran (kapal pesiar ing basa Galicia), uga alpendres de feira, bangunan sing digawe kanggo nyimpen alat lan dagangan, ngrampungake set kasebut.

Ndeleng saka Aldán

Pemandangan Aldán

Kajaba iku yaiku kompleks monumental Hio, digawe saka unsur sing padha. Nanging transept, sing didegake ing taun 1872, luwih nyengsemake. Kanggo bagean kasebut, fasad greja Santa María minangka conto abad kaping XNUMX ing Romanesque.

Greja San Ciprián de Aldán lan Coiro, kanthi gaya neoklasik lan barok, lan Kapel Rumah Sakit, ing ngendi sampeyan bakal kesengsem karo simbol-simbol Inkuisisi, ngrampungake warisan monumen Cangas de Morrazo. Tanpa lali ing omah skate khas wilayah iki (diarani kanggo tangga njaba sing dadi akses).

Bentang alam

Kabeh wilayah Morrazo apik banget. Nanging rong panggonan isih ana liyane. Salah sijine yaiku gunung Facho, dununge ing kutha Donón lan saka ngendi sampeyan bisa ndeleng muara Vigo sing luar biasa. Kajaba iku, ing sakiwa tengene ana sisa-sisa benteng sadurunge Romawi wiwit Zaman Perunggu.

Lan liyane yaiku Costa da Vela, yaiku ing pungkasan ekstrem semenanjung Morrazo lan sing dadi bagean, bebarengan karo Kepulauan Cíes, Taman Nasional Kepulauan Atlantik. Iki minangka lanskap alam sing apik banget kanthi kekayaan ekologis sing gedhe banget ing papane Cape Home lan pantai Barra.

Costa da Vela

Costa da Vela sing apik banget

Apa sampeyan bisa nindakake ing Cangas de Morrazo

Cangas minangka kutha gedhe, mula ana akeh toko, bar lan restoran sing bisa ngrasakake masakan sing apik banget. Sampeyan bakal nemokake akeh sing terakhir ing pelabuhan mancing sing apik. Lan, yen sampeyan pengin duwe macem-macem macem-macem, cukup nyebrang muara lan bukak Vigo.

Nanging, salah sawijining obyek wisata Cangas sing apik yaiku pantai sing apik banget. Antarane, La Rodeira, ing tengah-tengah kutha lan ing pesisir sampeyan bisa mlaku-mlaku nalika ndeleng pemandangan Vigo sing apik; sing saka Limens, kanthi alas bukit-bukit pasir lan pinus, utawa Menduiña lan Areabrava, wis ana ing muara Aldán.

Nanging sing luwih apik banget bakal ditemokake ing Ngarep Cape, yaiku, ing pinggir semenanjung Morrazo lan wis ana ing segara terbuka. Kaya ngono ing Pantai melide, apik banget kanggo sampeyan tindakake surfing yen sampeyan aran kaya; sing saka Nerga, diubengi alas, lan Barra, kanthi gundukan seluler sing apik banget.

Kosok baline, yen sampeyan seneng mlaku-mlaku, ide sing apik yaiku mlaku munggah ing Gunung Facho. Iki rute sing gampang banget sing mbukak dalan rereget lan mung tahan 30 menit. Sajrone pendakian, sampeyan duwe pemandangan muara Vigo lan Kepulauan Cíes sing luar biasa. Kanggo penggemar fotografi lanskap, rute kasebut ora bisa diregani.

Gastronomi Cangas de Morrazo

Gastronomi Cangas

Sepiring kerang

Kunjungi Galicia umume lan Cangas de Morrazo utamane lan ora nyoba gastronomi meh dadi dosa. Mula, kita bakal ngandhani babagan sajian khas paling khas ing wilayah kasebut lan panganan kuliner liyane sing bisa sampeyan rasakake.
Ora bakal dingerteni, yen ing muara Vigo, Cangas nawakake sampeyan iwak lan panganan laut sing paling apik. Antarane, turbot, monkfish, belut conger utawa lamprey, rupane ora enak amarga enak banget rasane.

Lan, minangka panganan laut, meh kabeh, sanajan kepiting laba-laba, kepiting, udang abang lan kerang katon apik. Nanging, telu kalebu khas wilayah kasebut: kerang, gurita lan kerang ing, sing terakhir ditanam ing rakit sing ana ing muara kasebut. Kanggo ngiringi enak-enak kasebut, sampeyan ora bisa kantun botol sing apik Albariño.

Nanging, kajaba iwak lan panganan laut, ana liyane masakan khas Morrazo. Megah kayata, Daging sapi Moaña. Lan apik banget yaiku masakan sing luwih asor kayata ham karo sayur-sayuran turnip utawa empanadas, kayata nganggo scallops utawa kokle.

Pungkasane, sampeyan kudu nyoba panganan cuci mulut kayata pancake, jinis tortilla sing mbukak lan manis. Nanging uga sing adhem, padha karo bahan kanggo bahan-bahan sadurunge; Donat; roti jahe utawa keju keju.

Cekakipun, Cangas de Morrazo lan sakiwa tengene akeh sing ditawakake: lanskap alam, sejarah lan monumen sing apik lan gastronomi sing apik banget. Kabeh iki tanpa nyebutake tawaran hotel sing jembar lan apik banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*