Cara ngatur ing saindenging jagad

Backpacking

Kaping pisanan bisa uga dadi ide sing edan amarga gedhene plancongan kasebut, nanging tur ing planet iki ngunjungi negara-negara sing ora kaetung, nggawe budaya lan ngrasakake gastronomi, yaiku tujuan sing penting kanggo wong sing seneng lelungan.

Apa kanggo wektu sing dawa utawa cendhak, ngubengi jagad minangka tujuan sing kudu dicoba sepisan urip. Ora mung amarga ilusi lelungan ngluwihi wektu preinan utawa nyebrang pirang-pirang negara sing ora ana ing dhaptar, nanging amarga saka sudut pandang finansial, mabur saka siji bawana menyang negara liyane tanpa bali menyang omah, kita bisa ngirit dhuwit lan cuaca . Saiki, carane ngatur perjalanan ing saindenging jagad?

Anggaran

Umume, ngubengi jagad iki sajrone regane udakara udakara 11.000 nganti 20.000 euro, gumantung saka pirang-pirang negara sing larang utawa murah sing dikunjungi. Gumantung saka faktor liyane, biayane bisa nambah utawa mudhun. Contone, ana wong sing, nalika ngatur plancongan ing saindenging jagad, luwih seneng ngubungake kabeh lan tuku karcis sing diarani bunder-bunder, dene sing liyane duwe kesempatan supaya bisa mbuwang tawaran penerbangan. Kajaba iku, milih akomodasi sing luwih dhasar utawa mangan ing restoran cepet yaiku pilihan sing bisa mbantu ngirit.

Nanging, sawetara wong sing seneng plancong milih bisa kerja nalika ngubengi jagad iki kanggo mbayar plancongan, kanthi ijol-ijolan dhuwit utawa kamar lan papan.

Wektu lelungan

Ora ana watesan wektu kanggo ngubengi jagad iki supaya perjalanan bisa ditambah yen kahanan lan anggaran sampeyan ngidini. Nanging, wektu minimal biasane udakara telung wulan kanggo ngunjungi pirang-pirang negara ing kabeh bawana lan entuk ide babagan masing-masing, rumangsa pancen sampeyan wis ngubengi jagad iki.

Pungkasane, yaiku babagan pengalaman sing unik lan ora bisa dilalekake sing disesuaikan karo kabutuhan sampeyan, ora ngunjungi negara liyane tinimbang wong liya kaya-kaya kompetisi.

Wektu paling apik ing taun iki

Plancongan kanthi nggawa barang sing sithik kanggo ngubengi jagad iki minangka ide sing apik amarga sampeyan ora ngidini sampeyan bisa mbukak sajrone lelungan kanthi kesulitan sing ditindakake. Ing pangertene, luwih gampang ngrancang itinerary sing ngindhari iklim ekstrim lan ngidini sampeyan nggawa koper cahya. Tuladhane ing ngisor iki: wiwiti plancongan ing musim panas liwat Afrika, terus liwat India lan Asia Tenggara, terus liwat Oceania lan mlumpat menyang Amerika Selatan, Chili utawa Argentina, kanggo pungkasane mabur menyang Karibia nalika suhu mudhun nganti rampung ing Eropa.

 

Plancongan aman

Nalika lelungan, sampeyan kudu duwe asuransi plancongan nanging yen kalebu magnitudo iki, luwih-luwih. Disaranake sampeyan ngerti babagan jangkoan sing ditawakake asuransi pribadi sampeyan ing luar negeri amarga umume wong-wong mau mung menehi perlindungan nganti 3 wulan sawise ninggalake Spanyol. Pilihan liyane yaiku mriksa karo bank apa jangkoan sampeyan kanggo mbayar tiket nganggo kertu kasebut.

Menehi kekuwatan kanggo wong sing dipercaya

Yen sampeyan wis mutusake ngubengi jagad iki lan bakal suwe banget ing luar negeri, tips sing migunani yaiku menehi kekuwatan kanggo pengacara marang wong sing dipercaya. supaya sampeyan bisa nindakake prosedur legal lan banking nalika ora ana. Priksa karo notaris kanggo keamanan liyane.

Backpacking

Tuku SIM lokal

Yen sampeyan ora pengin bangkrut kanthi nganggep data sing akeh banget lan biaya roaming nalika lelungan ing saindenging jagad, entuk kertu SIM saka tujuan sing sampeyan kunjungi. Supaya sampeyan bisa tuku rencana data kanthi telpon lan nggunakake internet kanthi rega sing luwih murah.

Vaksinasi

Sadurunge diwiwiti ing saindenging jagad, luwih becik ngunjungi pusat vaksinasi internasional supaya bisa menehi saran babagan obat lan vaksin sing sampeyan butuhake miturut rute sing wis direncanakake.

Dokumen sing prelu

Sawetara dokumen sing sampeyan butuhake nalika ngubengi jagad iki yaiku: kabijakan asuransi perjalanan, lisensi nyopir internasional, kertu vaksinasi internasional utawa paspor. Saliyane, apike kanggo mindai dokumen kasebut lan upload menyang cloud yen ana kerugian. Aja lali mriksa manawa sampeyan butuh visa kanggo mlebu ing negara tartamtu.

Ngindhari beya bank

Yen sampeyan rencana plancongan pirang-pirang wulan, sampeyan bakal nggawa dhuwit kanthi angel. Sinau babagan komisi bank sing bisa digawe bank kanggo mbayar mata uang liyane utawa kanggo mundur ing ATM manca. Sampeyan bisa uga kudu mbukak akun liyane sajrone lelungan ing saindenging jagad amarga bank bisa ngetrapake komisi luwih sithik lan amarga sampeyan bisa entuk kertu kredit utawa debit liyane sing apik yen sampeyan kelangan siji.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*