Kepiye carane piramida Mesir dibangun?

Piramida Mesir minangka salah sawijining misteri gedhe ing jagad iki. Dheweke pancen luar biasa, utamane nalika sampeyan ngrungokake teori-teori sing wis ditenun lan terus dirajut ing konstruksi, tukang bangunan lan fungsine.

kuburan? Baterei raksasa? Teknologi extraterrestrial utawa mung gaweyan super manungsa? Sampeyan, kanggo teori apa carane piramida Mesir dibangun sampeyan nganggep?

Piramida Mesir

Yen sampeyan nggoleki informasi babagan piramida, sampeyan bakal nemokake akeh data "akademik", "resmi", sing diarani minangka crypts kraton dibangun dening Firaun peradaban kuna iki paling sethithik telung ewu taun sadurunge Kristus.

Ya, kasunyatane akeh sing mangu-mangu informasi iki, lan kita ngerti manawa akademi kasebut ora seneng mangu-mangu, mula sampeyan mesthi wis krungu versi iki kaping sewu. Piramida kasebut pancen cedhak banget karo kutha Kairo, sawetara kilometer ing sisih kidul. Padha leren ing sisih kiwa bengawan Nil, miturut kapercayan kuna, kulon iku alame wong mati lan wetan minangka alam urip.

Bebarengan karo piramida ana klompok cilik necropolises kraton. Dataran tinggi Saqqara penting banget kanggo pambangunan necropolises, nanging Giza Tanpa mangu-mangu, sing nimbali kita saiki. Ing sisih lor Saqqara, ing pinggiran ibukutha Mesir. Iku plateau Rocky ndhuwur lembah Nil, lan piramida mung wolung kilometer saka Kali Nil.

Dheweke cedhak banget, nanging sanajan mangkono, para turis dianjurake supaya ora miwiti petualangan dhewe lan mlebu menyang tur utawa nyewa layanan taksi.

Carane padha dibangun piramida

La panjelasan ortodoks ujar manawa piramida dibangun sajrone tahap pungkasan ing pambangunan piramida, sing kalebu luwih akeh piramida tinimbang telu iki sing kita ucapake saiki lan sing paling populer, ing Dinasti Papat, sekitar taun 2500 SM. saka piramida undhak-undhakan nanging tembok alus: Piramida Cheops, Kefren lan Micerino.

Tanpa menehi katrangan sing tepat babagan teknik konstruksi, Kabeh mau teori ing antarane sing luwih ditampa yaiku: pisanan konstruktor padha ngratakake lemah watu, padha ndudhuk saluran banjir kanggo nandhani tingkat, lan kanthi mangkono menehi wangun kanggo dhasar horisontal lan sampurna warata. Isi grooves kamar lemah digali y padha wiwit mbangun munggah.

Balok-balok watu sing ageng lan abot dipotong tambang sing padha banget cedhak, lan liyane saka luwih kidul kerajaan padha uga diangkut, nggunakake tongkang gedhe. Sawise blok kasebut padha sledding sing karo akèh gaweyan padha nyeret piyambak kanggo panggonan pungkasan. Kabeh apik banget nanging ...

Temenan siji bab kanggo nerangake construction saka piramida lan cukup liyane kanggo saiki bukti sing pancene kaya mangkono. Apa ramps utawa scaffolding utawa bleachers? Apa iku ramp sing mboko sithik mundhak ing dhuwur? Apa iku akeh ramps?

A sawetara taun kepungkur ilmuwan saka Universitas Liverpool lan Institut Arkeologi Oriental Prancis padha excavating quarry lawas ing Hatnub lan teka marang Sisa saka ramp flanked dening loro stairways karo bolongan kirim. Temuan iki nyebabake keseimbangan kanggo akademisi, nanging kudu dikandhakake yen alabaster, tambang kasebut digawe saka watu kasebut, luwih entheng tinimbang granit sing dibangun piramida, saengga bisa njlentrehake barang-barang kasebut, nanging mung bayangan. isih ana...

Lan sing makarya dadi dawa lan karo akeh gaweyan? Iku pisanan dianggep sing ewu babu, temenan, nanging mengko ngandika sing tukang bangunan padha wong free lan minangka bukti diwenehi kuburan buruh sing bubar ditemokake ing cedhak piramida. Rolas balung ditemokake ing jerone meh telung meter lan temuan iki ditambahake ing taun 70-an nalika desa buruh ditemokake kanthi balung sapi, ewu, lan uga iwak.

Kuburan, balung manungsa sing nuduhake kerja keras, ewonan balung kewan sing ngomongake panganan kanggo ewonan buruh ... kabeh ditambahake lan kita duwe sawetara bukti kanggo ndhukung versi resmi saka construction saka piramida Mesir.

Versi liyane babagan carane piramida dibangun

Sadurunge versi resmi, sing padha mulang ing fakultas lan ing sekolah lan kaping pirang-pirang sampeyan ndeleng ing dokumenter, ana liyane. Yen sampeyan takon aku, aku ora duwe kepastian lan aku seneng takon dhewe. Pancen angel mbayangno ewonan lan ewonan wong sing kerja nganti pirang-pirang taun ngobahake blok-blok watu sing ageng, polishing pasuryan menyang polish modern. ora ana sing liya?

Kasunyatan bilih kita ngomong babagan piramida minangka titik wiwitan sing apik kanggo nggawe kita pitakonan anyar: Ana piramida ing saindhenging donya supaya bisa ateges ing sawetara titik ana peradaban umum kang piramida main peran penting. Ing sisih liya, ora ana mumi sing ditemokake ing jero piramida lan desain internal arang banget. Malah dikenal yen jeneng Cheops sing ditemokake ing awal abad kaping XNUMX ing salah sawijining tembok njero ditulis dening penjelajah Inggris sing bisa mlebu.

Aku ora ngerti, iku hard kanggo mbayangno supaya akeh pengabdian utawa dadi luwih sampurna karo piranti wektu iku. Ora dingerteni carane padha dibangun lan carane padha ngrambah sempurno kuwi ing nglereni lan polishing pamblokiran ageng lan abot saka granit abang. Lan carane wong-wong mau munggah lan sijine siji ing ndhuwur liyane? salah siji. Karo piramida saka tip, sing ndhuwur granit ngalangi ditutupi karo logam? salah siji.

Aku ora mikir bab alien, sanajan iku idea menarik, nanging aku bisa mbayangno kawruh tartamtu dipun warisaken saka sawetara peradaban terestrial majeng sing ilang ing mists wektu. Apa mitos Atlantis muni lonceng? Aku ora ngerti apa sing diarani jeneng kasebut, nanging kenapa ora mikir yen ing sawetara titik ana peradaban sing maju, mbok menawa ora maju kaya kita nanging kanthi cara sing beda, kanthi teknologi sing bisa mbangun kabeh sing wis mudhun menyang kita. dina ing wangun megalitik?

Amarga piramida ora mung construction gigantic ing donya. Lan yen ana sing nemokake kosmogoni saka pirang-pirang peradaban, luwih akeh kebetulan tinimbang ora setuju. Aku wis krungu kabeh lan kabeh menarik kanggo kula. apa sampeyan krungu bab téori bilih Piramida Agung punika jinis sel utawa baterei? Klompok peneliti saka Universitas ITMO ing Saint Petersburg, Rusia, dikonfirmasi ing kahanan tartamtu Piramida Agung bisa konsentrasi energi elektromagnetik ing kamar internal lan ing dhasar.

Yen gelombang radio ditrapake ing struktur kasebut, lan yen dawa gelombang kasebut cocog karo dimensi piramida, piramida kasebut minangka saluran radiasi. Dawa gelombang 200 nganti 600 meter resonates karo piramida lan peneliti kasebut, nggunakake model matematika, bisa ngukur respon bangunan lan ing proporsi energi sing dibayangke utawa diserap ing wayahe resonansi.

Luwih akeh teori, kurang teori, muga-muga siji dina kita ngerti sapa sing mbangun piramida, kepiye lan kanggo tujuan apa. Ing saben titik kasebut ana hipotesis, kanthi kekuatan sing luwih gedhe utawa luwih cilik, kanthi cetha lan detractors, nanging apike yen ora ana keraguan lan fakta!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*