Chiang Mai, mawar ing sisih lor Thailand

Chiang Mai, ibukutha sisih lor Thailand, minangka plancongan saka rame ing Barngkok. Iki dikenal minangka La Rosa del Norte amarga kaendahan lanskap sing ana ing saubenge uga kanggo kegiyatan budaya sing subur.

Ing kene dununge luwih saka 300 candhi Buddha, Taman Nasional Doi Inthanon, gunung suci Doi Suthep lan cadangan gajah sing misuwur yaiku Taman Alam Gajah.

Yen sampeyan mikir ide lelungan menyang Thailand ing 2017 anyar iki, disaranake Chiang Mai minangka tujuan sampeyan.

Lokasi Chiang Mai

Dununge ana ing sisih lor Thailand, udakara 80 kilometer saka kutha Chiang Mai, sing sabanjure ana 700 km saka Bangkok.

Didhisiki ing 1296 dening Raja Mengrau sing mrentah supaya nggawe parit lan tembok ing saubengé kutha kanggo nglindhungi awake dhewe saka serangane wong Burma. Tembok iki isih ana nganti saiki lan nemtokake kutha lawas Chiang Mai sing bakal ditemokake akeh perkara.

Nggoleki kutha Chiang Mai

Kaya sing dakkandhakake sadurunge, kutha lawas Chiang Mai diubengi tembok lan guwa kanggo mbela Burma. Pusat kasebut minangka papan sing kebak urip lan gerakan, sampurna kanggo ngentekake sedina muput lan ngerteni Chiang Mai kanthi mlaku utawa numpak pit.

Sajrone tur, sampeyan bakal bisa ndeleng akeh kuil Buddha amarga ing papan iki ana luwih saka telung atus. Nanging, sing paling ayu lan misuwur bisa uga Wat Phra Singh dibangun ing taun 1345.

Dadi akeh rute turis sing napsu, mula saranake sampeyan menyang salah sawijining restoran ing Chiang Mai kanggo ngrasakake pad thai sing enak, coba daging panggang lan ngombe gelas buah sing nyenengake.

Ngerti pasar lokal

Chiang Mai duwe akeh pasar sing bisa ilang, mula para pembeli bakal ngupaya. Yen wis wayahe golek suvenir sing bakal dijupuk saka plancongan menyang Thailand, disaranake sampeyan golek kerajinan tangan.

Salah siji sing paling turis yaiku Sunday Walking Street (Thanon Ratchadomnoen Street) sing dibukak ing dina Minggu wiwit jam 16 sore. nganti tengah wengi. Pasar liyane sing bisa dikunjungi yaiku Pasar Warorot, sing ana ing pojokan Thanon Chiang Mai Street karo Thanon Witchayanon.

Sinau budaya Thailand ing Chiang Mai

Kanggo nambah pengalaman sing dialami sajrone lelungan menyang Thailand, disaranake sampeyan njupuk kursus sing ana gandhengane karo budaya Thailand yen duwe wektu. Ing Chiang Mai, ana sekolah kanthi macem-macem jinis: masak, basa, pijet ... Kajaba iku, kutha lan sekitare misuwur kanthi wisata spiritual dadi sampeyan uga bisa sinau babagan agama Buddha.

Kunjungi Taman Nasional Doi Inthanon

Udakara 65 kilometer saka Chiang Mai dununge ana Taman Nasional Doi Inthanon sing apik banget, sing dununge gunung paling dhuwur ing Thailand kanthi 2565 meter sing kalebu bagean saka Himalaya. Biaya mlebu udakara 300 Baht kanggo wong manca lan 50 kanggo warga lokal.

Taman Nasional Thailand iki dijenengi sawise Inthanon, pangeran Chiang Mai sing nomer pitu, sing mati isih ana ing cedhak puncak.

Antarane pegunungan sing ijo, Taman Nasional Doi Inthanon ndhelikake air terjun sing apik kayata Wachirathan utawa Sirithan, dalan sing diubengi vegetasi sing subur lan sawah khas uga pagoda Raja lan Ratu sing apik sing dibangun ing 1987 lan 1992 kanggo ngrayakake Raja-raja Ulang taun kaping 60. Dumunung ing tengah-tengah Doi Inthanon, dheweke dikunjungi lan difoto nalika diubengi kebon, air terjun lan kolam sing apik banget lan pemandangan sing apik banget.

Dadi, Ing Taman Nasional Doi Inthanon kita uga bisa nemokake rong komunitas sing dununge: Karen lan Hmong. Kaloro suku kasebut manggon ing omah sing sederhana lan khusus kanggo pertanian lan kerajinan. Nyatane, Hmong saben dina ngatur pasar tradisional kanggo adol dagangane kanggo pengunjung kanthi kostum tradisional sing warna-warni.

Cara paling apik kanggo ngunjungi Taman Nasional Doi Inthanon yaiku nganggo demo karo agensi apa wae ing Chiang Mai. Regane biasane udakara 900 bathi saben wong sanajan bisa beda-beda gumantung karo agensi. Jinis wisata kasebut kalebu kunjungan menyang taman, biaya mlebu, lan panganan. Nanging, iki uga bisa dikunjungi dhewe, kanthi biaya mlebu 300 baht kanggo wong asing ditambah 40 baht yen sampeyan pengin ngunjungi pagoda. Rega panganan lan transportasi beda-beda.

Taman alam Gajah

Iki minangka salah sawijining papan perlindungan pachyderm sing paling populer ing Thailand. Dikenal minangka kemah sing dikhususake kanggo ngurus gajah (sanajan uga bisa nampa asu lan kucing sing diluwari saka lurung-lurung uga kebo) dilengkapi kabeh kenyamanan supaya bisa pulih.

Taman Alam Gajah lair kanggo tujuan iki ing taun 1990 lan wiwit saiki nampa akeh penghargaan amarga pakaryan kasebut. Opo maneh, Dheweke wis arep dadi ora mung papan perlindungan kanggo kewan sing dilecehake nanging uga pusat kanggo ningkatake kesadaran babagan masalah liyane kayata deforestasi alas utawa ngreksa budaya lokal, luwih seneng nggunakake lan ngonsumsi produk lokal.

Kanggo wong sing pengin ngerti Taman Alam Gajah, dheweke kudu ngerti manawa bisa nindakake kanthi macem-macem modalitas, utamane pengunjung utawa sukarelawan, lan masing-masing duwe ciri khas dhewe-dhewe.

Ana kunjungan pirang-pirang jam, sedina, pirang-pirang dina utawa seminggu lan saben wong duwe rega sing beda. Antarane kegiyatan sing bisa ditindakake yaiku ndeleng gajah sing lagi adus, dipakani, mlaku-mlaku liwat cadangan, ketemu komunitas lokal utawa sinau babagan alam lan pertanian, lan liya-liyane.

Tur Gunung Doi Suthep saka Chiang Mai

Taman Nasional Doi Suthep-Pui digawe saka rong gunung sing diarani Doi Suthep lan Doi Pui. Ing wiwitan ana candhi sing asri diarani Wat Phrathat Doi Suthep, sing katon saka Chiang Mai.

Ditulis manawa dibangun udakara taun 1393 sajrone kerajaan Lanna lan legenda negesake manawa papan sing dibangun dipilih dening gajah bank sing nggawa peninggalan Buddha.

Wektu paling pas kanggo ngerti panggonan iki yaiku nalika wayah surup, yaiku nalika turis kurang lan sampeyan bisa kanthi plancongan kanthi tenang. Kajaba iku, candhi iki madhangi kanthi sampurna sing bakal dadi luwih asri yen bisa. Kanggo wisata sampeyan bisa milih tur utawa nindakake dhewe. Entri regane 30 bath.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*