Kunjungi Abu Simbel ing Mesir

Abu Simbel

La dolan menyang kompleks Abu Simbel ing Mesir sisih kidul Minangka kunjungan utama yen plancongan menyang negara iki. Iki minangka monumèn sing diprentah Ramses II dibangun lan duwé konservasi sing apik. Dadi ing papan sing rada sepi, tur digawe kanthi eksklusif.

Si sampeyan arep lelungan menyang Mesir, sampeyan bisa uga pengin ngerti luwih akeh rincian candhi kuno kasebut. Ana sawetara rasa penasaran sing menarik. Kajaba iku, kita bakal menehi katrangan babagan cara tekan kono lan kepiye tur sing biasane ditindakake ing candhi iki biasane, papan sing penting lan kudu dideleng kabeh wong.

Sejarah Abu Simbel

Tokoh Abu Simbel

Candhi-candhi kuno iki digali langsung saka watu ing abad kaping XNUMX SM. saka C., ing pamrentahane Ramses II. Monumen iki khusus kanggo garwane firaun iki, Nefertari, kanggo nuduhake kekuwatane kanggo masarakat Nubia. Kuil Agung uga didedikake kanggo kultus dewa, Ramses dhewe, amarga para firaun nganggep awake dewa, saka Amun, Ra lan Ptah. Ing jejere telung dewa kasebut Ramses dhewe diwakili. Ensembel iki digawe kanggo mengeti ing wektu sing padha perang Kadesh nglawan wong Het, ing ngendi dheweke pamer yen menang ing perang kasebut. Ana penasaran manawa ing negarane wong Het kasebut padha gumunggung ing candhi kasebut. Asil kasebut minangka perjanjian perdamaian ing antarane wong loro kasebut. Pembangunan candhi sing apik tenan iki diwiwiti ing taun 1284 SM. C. lan rampung 20 taun mengko.

Este candhi minangka hypogeum, candhi pemakaman digali ing watu utawa ing papan ngisor lemah. Lan minangka salah sawijining enem sing ditemokake ing wilayah Nubian. Kaya candhi lan konstruksi apa wae, uga duwe tujuan politik, amarga nyoba nggawe wong Nubia lan yakin manawa pentinge agama Mesir.

Abu Simbel

Kanthi lakune wektu, monumen kasebut dilalekake, lan wedhi mbaka sethithik nutupi patung kasebut. Babar pisan dilalekake nganti abad kaping XNUMX, nalika Swiss Johann Ludwig Burckhardt sing nemokake. Wis ing abad kaping 200, tugas sing angel wiwit nylametake monumen sing ana ing wilayah iki lan duwe risiko ilang ing sangisore perairan amarga pambangunan bendungan Aswan. Candi-candi iki dibongkar ing blok sing diangkut siji-siji kanggo ngganti dununge asline, 65 meter luwih adoh saka kali lan udakara XNUMX meter luwih dhuwur. Iki minangka monumen sing saiki wis dingerteni, sanajan ora ana ing lokasi asline. Iki minangka proyek rekayasa sing hebat sing nggawa para ahli saka saindenging jagad sing makarya ing UNESCO.

Kepiye carane tekan Abu Simbel

Wilayah Abu Simbel sing monumental dununge ana ing Mesir sisih kidul, ing wilayah kulon Lake Nasser, 230 kilometer saka kutha Aswan. Nalika lelungan menyang Mesir, kita bisa ndeleng manawa ana akeh kapal pesiar sing tekan kutha Aswan, ngliwati bendungan kasebut. Pelayaran iki minangka cara sing paling umum kanggo tekan Abu Simbel. Godhong awal saka Aswan tekan wayah sing ora panas banget. Plancongan bis digawe. Kaping pirang-pirang lelungan digawe lan wengi digunakake ing kompleks wisata sing cedhak karo wilayah kasebut.

Apa sing bakal katon ing Abu Simbel

Candi Abu Simbel

Ing kompleks monumental iki, kita duwe loro candhi sing beda-beda, siji kanggo dewa sing disembah nalika semana bebarengan karo Ramses II, uga dianggep dewa. Iki dikenal minangka Candi Gedhe lan nduwe fasad sing ukurane 33 meter kanthi wiyaripun 38 meter. Patung kasebut lenggah ing dhampar. Ing sikil patung kasebut ana tokoh liyane sing makili Nefertari, garwane firaun, ibu ratu utawa anak-anake. Ing njero sampeyan bisa ndeleng kamar kanthi dhuwur sing mudhun, nganti tekan sing pungkasan, yaiku papan suci.

Kuil Nefertari

Jejere Candi Gedhe yaiku Kuil Minor sing didedikake kanggo Nefertari, Garwane sing disenengi Firaun. Fasad kasebut duwe enem patung sing ngadeg, papat Ramses lan loro Nefertari. Sing kepengin weruh patung kasebut yaiku umure padha, ora umum, amarga garwane mesthi diwakili luwih cilik. Iki nuduhake pentinge bojo iki kanggo Ramses II. Iki uga minangka candhi nomer loro sing didhasarake firaun kanggo garwane. Pisanan didedikake dening Akhenaten kanggo Nefertiti.

Penasaran candhi

Kuil Agung dibangun kanthi lokasi istimewa. Srengenge penting banget kanggo para firaun. Mula saka iku kaping pindho saben taun srengenge iki nembus langsung menyang ruangan utama madhangi patung Ramses, Ra lan Amun. Iki kedadeyan tanggal 21 Februari lan 19 Oktober, pas karo ulang taun lan penobatan firaun. Dewa Ptah, Nanging, tetep ana ing ayang-ayangan, amarga dheweke minangka dewa sing ana gandhengane karo jagading jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*