Kunjungi San Pedro Alcántara

España Wis akeh tujuan wisata sing bisa uga ora disenengi karo pengunjung manca. Dadi, saiki wayahe ngerti amarga pindhah-pindhah ing negara kasebut kepenak banget lan ditemokake mutiara sing apik kayata, kayata, kutha San Pedro Alcantara.

Apa Ing Malaga, Andalusia, cedhak banget karo pusat Marbella, mula bisa dadi watu saka tujuan wisata sing populer. Amarga alasan iki, ora ana alesan kanggo ora blanja lan kenal karo dheweke.

San Pedro Alcantara

Kaya sing kita ucapake, ana ing propinsi Malaga, salah siji saka wolung provinsi sing ana Andalusia. Malaga minangka laladan sing sugih sejarah, ana dolen kuna lan lukisan guwa sing umure wis ewonan ewonan taun, nanging wong Carthaginia, Romawi lan Byzantine uga wis liwat. Kabeh mau nguwuhi budaya kanthi cara sing angel.

San Pedro Alcántara yaiku 10 kilometer saka Marbella lan loro saka Puerto Banús, situs wisata yen ana. Papan dununge lair saka tangan madege jajahan pertanian khusus kanggo budidaya tebu ing abad kaping XNUMX. Didhisiki dening Márqués del Duero kaping pisanan, Jenderal Manuel Gutierrez de la Concha e Iriyogen, lan mula ora akeh sing owah.

Saiki kutha kasebut isih duwe omah lan bangunan cilik putih, dalan sempit, tumata lan rapi. Ati yaiku Alun-alun greja, candhi putih lan kolonial taun 1866, pusat kultus katolik pedunung. Greja kasebut rampung kobong ing taun 1936, sajrone Perang Sipil, lan kudu dibalekake maneh, mula gereja iki ora dibukak maneh nganti taun-taun wiwitan dasawarsa sabanjure.

Kunjungan turis menyang San Pedro Alcántara bisa uga diwiwiti ing kene, ing Plaza de la Iglesia. Interioré candhi sederhana, putih, kanthi pucuk tengah kanthi triple portico, turret lan atap sing dipasang, dibalèkaké ing taun 2013, kanthi rong sisi tambahan. Yen sampeyan seneng pariwisata agama, sampeyan uga bisa ngunjungi Paroki Virgen del Rocío, abad kaping-XNUMX Lan Basilika Paleo-Kristen saka Vega del Mar, salah sawijining sing paling tuwa ing Spanyol amarga mesthine tanggal kaping XNUMX. Amarga campuran budaya sampeyan bakal bisa ndeleng akeh gaya ing desaine.

Kunjungan sabanjure ing wilayah alun-alun sing padha yaiku Villa San Luis. Bangunan kasebut ana ing jejere bangunan lan dibangun ing taun 1887. Iki omah pribadi kulawarga Cuadra Raoul, sawijining kulawarga sing sawetara taun mengko tuku kabeh jajahan pertanian nalika marquis ora bisa mbayar utang. Kulawarga kasebut asalé saka Paris, ing papan dununge khusus kanggo finansial lan bank, lan sawise tuku omah gedhong dibangun.

Omah gedhong iki nduwe gaya Prancis, telung jubin lan desain persegi dowo, adoh banget saka gaya Andalusia sing khas ing daerah kasebut. Nanging, amarga kulawarga kasebut asalé saka Prancis, mula bisa dingerteni. Nanging, Ing taun 40-an koloni pertanian bubar lan Dewan Kota Marbella sing njupuk alih papan kasebut, saka kutha lan omah gedhong kasebut, sing wiwit saiki nindakake fungsi liyane nganti saiki, yaiku kursi kantor walikota lokal.

Kaya sing bisa dingerteni, kabeh sing turis ing San Pedro Alcántara gegandhengan karo kegiyatan utamane: budidaya tebu. Saka wektu iku, kita bisa ngunjungi dina iki a farm - model sing diarani El Trapiche de Gauadaiza. Fungsine kaya ing antarane 1823 lan 1831 lan sajrone iku panggilingan pabrik digiring banyu sing digawa saluran banyu sing lengkungan isih katon.

Iki minangka Marqués del Duero pisanan, pangadeg koloni pertanian, sing nggenteni Trapiche de Guadaiza dening pabrik gula luwih modern. Bangunan lawas kasebut banjur dadi sekolah foreman ing ngendi para pria ngerti kepiye makarya mesin pertanian nalika semana. Sayange, ora suwe amarga kerja bareng Marquis lan Negara Spanyol ora bisa mlaku kanthi apik.

Wiwit kuwi, kaya Villa San Luis, bangunan kasebut memenuhi macem-macem fungsi lan reformasi nanging dadi papan sing nyenengake amarga setya saksi lan conto kegiyatan agribisnis jaman biyenutawa. Limang taun kepungkur direnovasi lan dina iki dadi Pusat Budaya Trapiche de Guadaizkanggo. Bangunan lawas liyane yaiku La Al alkoholera, pabrik brendi lawas lan distillery minangka produk sampingan molase gula. Dina iki dadi pusat teater.

Dalan utama kutha diarani Boulevard San Pedro Alcántara, dalan anyar, wiwit taun 2014, pusat situs saiki. Kanthi anggaran nem yuta euro, pitu area banyu, papan gastronomi, taman semi-kutha, area ijo lan tanduran wit anyar lan tanduran aromatik wis dirancang. Mlaku-mlaku ing kene wis dadi kulo paling apik kanggo warga lokal lan pengunjung terkadang.

Mlaku liyane sing disaranake yaiku Promenade, ing pinggir pantai lan gunggunge 3 setengah kilometer. Ana akeh bar ing rute kasebut lan sampeyan bisa mlaku menyang Puerto Banús. Utawa nggawe mbalikke.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Telung Taman Gardens, diresmekake ing taun 2012. Minangka papan ijo gedhe ing sisih lor kutha lan dipérang dadi telung wilayah: Taman Arab, Taman Mediterania lan Taman Subtropis. Ing kaping pisanan ana wit jeruk, palem, zaitun, anjir lan delima, lan sing nomer loro sampeyan bakal weruh wit pinus, rosemary lan sapu; lan nomer telu, ing tatanan, luwih akeh wit jeruk, jacarandaes utawa ficus.

San Pedro de Alcantara yaiku, cekak a tujuan sing tentrem, gisik, tenang, tanpa embel-embel, mesthi ana suhu sing apik lan gastronomi adhedhasar umume iwak seger. Apa sampeyan bakal kangen?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*