Liburan menyang Albarracín lan Teruel, inti Aragonese murni

albarracin teruel

Saka telung provinsi sing aragon Aragon, Teruel bisa dadi propinsi sing paling ora dingerteni. Nanging, iki dadi omah sing dianggep kutha paling apik ing Spanyol ing pirang-pirang acara. Ana macem-macem kuwalitas sing pantes diakoni kaya ngono, nanging tanpa mangu-mangu, geografi, pakaryan lan wektu manungsa ndadekake kabeh sing cocog karo Albarracín.

Dadi, Teruel minangka kutha sing apik ing babagan warisan budaya sing sugih, gastronomi sing enak lan sejarahe. Wiwit luwih saka sepuluh taun kepungkur, pedunung njaluk investasi lan infrastruktur kanggo tuwuh kanthi motto sing misuwur Teruel ana, provinsi iki wis nuduhake manawa bisa uga ditawakake ing tingkat turis: saka budaya, lumantar alam lan kuliner.

Albarracin

rsz_stone-1494740_1280

Dumunung ing bukit ing Pegunungan Universal, kutha iki wis mapan ing abad pertengahan ing isthmus lan semenanjung sing mbentuk kali Guadalaviar. Diubengi gash jero sing tumindak minangka moat pertahanan, ditambah karo sabuk tembok sing nyebabake pucuke Castillo del Andador.

Nanging pesona Albarracín iku paling penting ing tata lurung-lurung sing diadaptasi karo topografi sing angel ing wilayah kasebut, kanthi tangga lan dalan. Saben pojokan, saben omah dadi ngujo lawang lan wong sing ngetok, windows cilik sing nganggo tirai renda, balkon terus nganggo wesi wesi lan kayu sing diukir ... Monumen utama Albarracín yaiku kutha kasebut, kanthi kabeh sing populer roso lan bangsawan, nggambarake sejarah lan pakaryane sing apik.

Nanging. duwe akeh wong liya sing pantes disebutake khusus kayata Greja Santa Maria, Katedral, Istana Episcopal, sawetara omah gedhong megah lan khas arsitektur populer ing endi omah Julianeta, omah ing dalan Azagra, alun-alun Komunitas lan Walikota Plaza sing cilik lan nyenengake.

Teruel

katedral teruel

Dununge ana ing wilayah tengah Spanyol ing sisih kidul wilayah Aragon. Nanging, kaya sing dituduhake ing wiwitan jabatan kasebut, Teruel bisa uga paling ora dikenal saka telung propinsi sing kalebu Aragon.

Lan kepengin weruh amarga ing kene kita nemokake salah sawijining conto seni Mudejar paling apik ing jagad iki, sing entuk dheweke diakoni dening UNESCO minangka Situs Warisan Dunia.

Teruel yaiku Mudejar

Mudejar minangka simbiosis saka khas Romanesque lan Gothic khas Kulon lan unsur dekorasi arsitektur Muslim sing paling khas. Gaya iki mung kedadeyan ing Semenanjung IberiaMinangka papan kasebut, loro-lorone peradaban kasebut urip bebarengan sajrone pirang-pirang abad.

Sembarang pengunjung sing seneng seni abad pertengahan mesthi bakal ngrasakake warisan sejarah lan seni saka Teruel. Katedral Santa María dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1986 ing jejere menara lan kubah candhi. Menara kasebut diwiwiti wiwit taun 1257 lan kalebu model lawang menara sing penting banget ing seni Teruel. Iki dianggep minangka Kapas Sistine seni Mudejar amarga langit-langit kayu polikrom sing dihiasi kanthi motif abad pertengahan. Dheweke menehi ringkesan lengkap babagan masarakat Abad Pertengahan.

Menara Mudejar paling tuwa wiwit abad kaping XNUMX: sing ana ing San Pedro lan Katedral. Dekorasi kasebut sithik dibandhingake karo sing dibangun mengko lan duwe pengaruh Romanesque sing jelas. Wis ing abad kaping XNUMX, menara El Salvador lan San Martín diangkat. Loro-lorone luwih gedhe tinimbang sing sadurunge, duwe fitur Gotik lan kekayaan dekorasi sing nyenengake.

greja san pedro teruel

Conto liyane kanggo seni Aragonese Mudejar yaiku greja San Pedro. Dununge ana ing cedhak Plaza del Torico (pusat saraf kutha) lan diwiwiti saka abad kaping XNUMX, sanajan menara kasebut luwih tuwa.

Gayane Gothic-Mudejar nanging suwe-suwe ngalami sawetara transformasi. Sing paling penting kedadeyan ing pungkasan abad kaping 1555 lan wiwitan abad kaping XNUMX, nalika Teruel Salvador Gisbert nglukis tembok kanthi hawa historis modernis tartamtu sing modis nalika wiwitan abad kasebut. Greja iki misuwur amarga ing taun XNUMX mumia para Pecinta Teruel ditemokake ing ruang paling ngisor salah sawijining kapel sisih, sing saiki ana ing makam mewah sing cedhak karo greja San Pedro.

Ekowisata ing Teruel

Saka sudut pandang ekowisata, Teruel wis ngatur supaya kabeh ruang alam isih utuh, sing makili tambang emas kanggo wisata deso. Sawetara sudhut sing paling apik yaiku Cagar Alam Laguna de Gallocanta, Parrizal de Beceite, Sierra de Albarracín utawa lanskap sing dilindhungi Pinares de Rodeno.

Tujuan kanggo panganan

teruel ham

Akeh produk gourmet sing saiki dipangan duwe asal saka Teruel. Iki minangka Ham sing enak saka Teruel, persik saka Calanda, minyak zaitun saka Bajo Aragón, wedhus saka Aragón, safron saka Jiloca utawa sawetara spesimen paling apik truffle ireng sing digunakake saben musim ing restoran paling apik ing kabeh Spanyol. Apa ana alesan liyane kanggo ngunjungi lan ngrasakake lahan iki?

Singkatnya, Teruel minangka museum seni, pertunjukan warna lan rasa, kutha sing setya olahraga lan kebak kejutan sing nunggu sampeyan kanthi mbukak.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*