Festival Cahya ing Boimorto

Festival entheng

Saiki sampeyan bisa melu festival musik sing ora kaetung ing saindenging geografi. Sawetara wis pirang-pirang taun penting sacara nasional, nanging sing liya wis bisa ngetrapake awake dhewe ing wektu sing luwih sithik, kayata Festival Cahya Boimorto, sing misuwur amarga sawetara sebab.

Wektu iki kita bakal ndeleng ing endi lan apa Festival cahya, saliyane alasan kenapa janjian wajib ora kudu dilalekake. Ana akeh perkara sing ndadekake festival iki beda karo liyane, saka dununge nganti tujuane.

Sejarah Festival Cahya

Festival Cahaya diwiwiti ing taun iki 2012 dening tangan penyanyi Luz Casal. Artis iki lair ing Boimorto, papan sing dipilih kanggo nindakake festival kasebut. Wiwit festival kasebut saya tambah lan saya apik, kanthi para seniman sing kondhang saka lingkungan saiki. Nanging acara iki dudu lair mung minangka ruang pagelaran liya, nanging lair kanthi tujuan solidaritas kanggo ngoleksi dana. Iki uga minangka cara kanggo nyorot pentinge wilayah pedesaan lan pangembangane, bebarengan karo komitmen para seniman kanggo Galicia deso iki. Wiwit taun 2012, festival dianakake saben taun, ing wulan September, kanthi tanggal sing uga luwih gampang teka ing acara kasebut, amarga biasane ora cocog karo acara liyane, ana kedadeyan nalika musim panas.

Lokasi festival

Festival cahya

Festival iki ora ana ing kutha-kutha gedhe utawa ing papan-papan pusat, nanging ana ing Populasi Boimorto. Kutha iki dununge ing provinsi La Coruña, ing wilayah pedalaman. Dununge dununge 44 kilometer saka kutha Santiago de Compostela. Iki minangka papan deso lan sepi, sing nampa atusan pengunjung sajrone wulan September, dadi pusat perhatian para pers lan para tamu sing pengin nikmati acara kasebut.

Klompok sing wis main ing festival kasebut

Sawetara klompok sing wis main ing edhisi pungkasan Dheweke Cinta karo Lesbian, Kase.O, Eskorzo, Os Resentidos, Josele Santiago, Museum Seks, Christina Rosenvinge, Sr. Chinarro, Andrés Suárez, Elliott Murphy karo Olivier Durand, Mi Capitán, Seguridad Social, Vargas Blues Band, Javi Maneiro, Omah Monyet Ngamuk, Agoraphobia, Riff Raff, Marilia Andrés, Nunatak, Chris Barron, Fredi Leis, DOP Monoulious, Rafa Morcego, Los Vinagres, Mordem, Conchita, Rodrigo Mercado, Los Motores Rock de Vigo, Band Musik Arzúa, Otot!, Pelepau , MJ Pérez, Tempo Norte, Santiaguiños de Boimorto, Xoán Curiel, Pandereteiras de Verducido, Zirconita, Dani Barreiro & Friends lan Pedro el Granaíno. Sadurunge wis ana klompok kaya Mago de Oz utawa Jarabe de Palo. Ing saben edhisi sampeyan bisa ndeleng sadurunge klompok sing bakal diputer, supaya bisa ngerti kabeh seniman kanggo tuku tiket.

Fasilitas Festival

Festival Cahya

Ing festival kasebut ana sing menarik area pasar sing dadi salah sawijining papan sing paling apik. Ing pasar, bisa ditemokake kios-kios sing ngicipi panganan utawa produk organik lan tukang. Ana saka mlebu buku menyang demonstrasi lan nuduhake masak. Sampeyan bisa ndeleng itinerary ing festival kasebut kanggo ngerti kapan acara lan rasa sing beda bisa dideleng supaya ora ketinggalan.

Ing festival iki, ana ruangan kanggo kabeh wong. Thanks kanggo fasilitas lan macem-macem seniman, uga dadi papan sing dipilih kulawarga kanggo nikmati dina kasebut. Mula padha duwe wilayah bocah ing bocah cilik bisa nikmati. Ing wilayah iki ana game, kegiyatan lan lokakarya.

Area hiburan liyane yaiku bioskop lan bioskop marquee. Ing papan iki sampeyan bisa ndeleng film dokumenter, celana pendek, monolog lan pertunjukan teater sing menarik. Mans Space minangka papan kanggo ngobrol babagan wirausaha lan kanggo rawuh ing diskusi sing apik babagan urusan saiki.

El Ruang gastro Mahou Minangka papan sing sampeyan bisa nikmati macem-macem momen pameran dening koki Galicia sing misuwur. Papan kanggo nyoba hal-hal anyar ing masakan sing berkualitas.

Festival Galicia liyane

Galicia minangka papan sing modis, mula nalika musim panas sampeyan bisa nikmati macem-macem acara, festival lan pesta. Ana akeh festival liyane sing bisa narik kawigaten, lan biasane dianakake sajrone wulan Juli lan Agustus. Ing Portamérica minangka conto sing apik, sing wis pindhah menyang kutha Caldas de Reis lan nawakake konser dening klompok paling apik ing adegan nasional. IVF ing Vilalba, Lugo, biasane dianakake wulan Maret utawa April. Festurekake Fest ing Viveiro minangka pathokan nasional sing apik ing musik heavy metal. Festival Ortigueira sing nyedhiyakake klompok masarakat lan minangka salah sawijining sing paling tuwa. O Son do Camiño sing dirayakake ing O Monte do Gozo ing Santiago de Compostela utawa Atlantik Fest ing Illa de Arousa minangka prekara penting liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*