9 film sing kudu ditonton sadurunge menyang Roma

Yen sampeyan ngrancang plancongan menyang Italia, antara liya kabeh kutha sing bisa dikunjungi ing negara kasebut, Roma bisa uga mandeg mandheg ing rute sampeyan. Yen sampeyan pengin nemokake film sing bisa ditonton sadurunge menyang Roma, sing pertama sing kudu dituduhake yaiku Kutha Langgeng wis partisipasi gedhe ing jagad bioskop. Lan iki ing kaset kaset asli lan konfigurasi saiki.

Babagan mantan film kasebut, ana uga genre film sing nggawe Roma klasik: peplum. Lan, kanggo sing nomer loro, saka Neorealisme Italia kanggo industri saka Hollywood wis milih ibukutha Italia minangka setting kanggo akeh filme. Nanging, tanpa mikir maneh, kita bakal nuduhake sawetara film sing bakal ditonton sadurunge menyang Roma.

Film sing bakal ditonton sadurunge menyang Roma: wiwit saka peplum nganti bioskop saiki

Kaya sing wis dakkandhani, film sing bakal sampeyan tingali sadurunge menyang Roma njupuk kutha kasebut minangka setelan. Nanging, Kajaba iku, akeh sing entuk siji watak maneh sing mengaruhi lan malah nemtokake urip para protagonis. Kita bakal ndeleng film kasebut.

'Ben Hur'

Poster 'Ben-Hur'

Poster kanggo 'Ben-Hur'

Yen kita ngomong babagan genre sinematografi peplum, blockbuster Hollywood iki minangka salah sawijining conto sing paling apik. Katuntun dening William Wyler lan dibintangi Charlton heston, Stephen boyd, Jack hawkins y Haya Harareet, adhedhasar novel homonim dening Lewis wallace.

Film kasebut diwiwiti ing Yudea ing taun XNUMX jaman kita. Aristokrat Judá Ben-Hur dheweke dituduh ora adil nglawan Roma lan dihukum galley. Sawise ketemu karo Yesus Kristus lan nemoni pirang-pirang kekarepan, protagonis teka ing Roma dadi wong sugih lan pesaing ing balapan kreta. Nanging dheweke mung duwe siji tujuan: males dendam marang kanca lawase Mesala, sing tanggung jawab amarga dipenjara ibune lan adhine.

'Ben-Hur' duwe anggaran limalas yuta dolar, sing paling gedhe kanggo film nganti saiki. Luwih saka rong atus buruh nggarap konstruksi dekorasi, sing kalebu atusan patung lan frieze. Kajaba iku, satus tukang jahit sing tanggung jawab nggawe kostum kasebut. Y pemandangan balap kreta Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur ing sejarah bioskop.

Film kasebut dibukak ing New York tanggal 18 November 1959 lan dadi film paling dhuwur nomer loro nganti saiki sawise 'Gone with the Wind'. Kaya ora cukup, dheweke entuk sewelas Oscar, kalebu Best Picture, Best Director, lan Best Actor. Ing kasus apa wae, film kasebut isih dianggep minangka film paling apik ing sejarah bioskop.

'Preinan ing Roma'

Plaza de España

Plaza de España, ing endi salah sawijining adegan paling misuwur ing 'Liburan Romawi' difilmake

Film liyane sing disutradarai dening William WylerSanajan kanthi tema sing beda banget, iki uga minangka film sing bakal ditonton sadurunge menyang Roma. Ing kasus iki, komedi romantis dibintangi Audrey Hepburn y Gregory Peck. Sing pertama yaiku Anna, putri sing, sawise uwal saka rombongan, ngentekake awan sewengi ing kutha kaya wong Roma.

Ditembak ing studio Cinecittá sing misuwur, cedhak karo ibukota Italia. Nominasi pitung Penghargaan Akademi, dheweke menang telu kalebu Aktris Terbaik kanggo Audrey sing ora bisa dilalekake. Kajaba iku, pemandangan kaya sing kaloro protagonis ing undhak-undhakan kasebut Alun-alun Spanyol utawa tur motor kasebut wis mudhun ing sejarah bioskop.

'La dolce vita', film klasik liyane sing bakal ditonton sadurunge menyang Roma

Pemandangan saka 'La dolce vita'

Pemandangan sing paling misuwur saka 'La dolce vita'

Ditulis lan diarahake dening Federico Fellini ing taun 1960, iki uga disambut kanthi swara sora minangka salah sawijining klasik ing sejarah film. Premiere ing Festival Film Cannes taun kasebut lan dianugerahi Lontar emas, sanajan dheweke ora cukup nasib ing Oscar amarga dheweke mung entuk desain kostum sing paling apik.

Protagonis yaiku Marcelo mastroianni, Anita ekberg y Anouk Aimée. Plot kasebut nyritakake sawetara crita independen sing gandhengane umum yaiku kutha Roma dhewe lan sakiwa tengene. Uga ing kasus iki, sampeyan bakal ngerti adegan sing ora iso dilalekake: yaiku kalorone protagonis sing adus Pancuran cai Trevi.

'Dear Diary'

Foto dening Nanni Moretti

Nanni Moretti, direktur 'Koran sing dikasihi'

Film otobiografi ing sutradara lan protagonis, Nani Moretti, nyritakake pengalamane ing Kutha Langgeng. Iki kalebu telung episode independen lan nggabungake komedi karo dokumenter. Dirilis ing taun 1993 lan, ing taun candhake, entuk Lontar emas ing Cannes lan uga penghargaan kanggo direktur paling apik.

Adegan sing misuwur banget yaiku protagonis lelungan kutha ing mburi Vespa sing nerangake sebab kenapa dheweke memuja tetanggan kayata Jembatan Flaminio o Garbatella. Yen sampeyan pengin entuk informasi babagan wilayah sing kurang dikenal lan pusat ing Roma, disaranake sampeyan nonton film iki.

'Roma, kutha mbukak'

Pemandangan saka 'Roma, kutha mbukak'

Pemandangan saka 'Roma, kutha sing mbukak'

Swara sing ora sithik karo film iki Roberto Rosellini ditengeri ing taun 1945. Dumunung ing Perang Dunia II, nyritakake sawetara crita sing protagonis ana gandhengane karo perlawanan nglawan Nazi.

Nanging, salah sawijining karakter utama yaiku imam bapak Pietro, sing pungkasane ditembak dening wong Jerman lan transkrip saka Luigi morosini, sawijining ulama sing nulungi perlawanan kasebut lan disiksa lan dipateni.

Kajaba, peran saka Nanas, wanita sing dimainake Ana Magnani. Bebarengan karo iki, pemeran kasebut yaiku Aldo Fabrizi, Marcello Pagliero, Nando Bruno, Harry Feist lan Giovanna Galletti. Kaset mentah kasebut sing malah ngalami masalah sensor. Minangka imbalan, entuk Lontar emas ing Festival Film Cannes.

'Dina tartamtu'

Marcelo mastroianni

Marcelo Mastroianni, bintang 'Dina tartamtu' karo Sofía Loren

Marcello mastroianni y Sophia Loren Dheweke kerja bareng ing pirang-pirang film, nanging iki salah siji sing paling apik. Wis ditemtokake ing taun XNUMX-an, nalika fasisme isih rame, lan dadi potret kritis masarakat Italia nalika semana.

Mastroianni main dadi host radio sing dipecat amarga gay lan Loren dadi wanita sing wis nikah karo pejabat pamrentah. Kalorone kasebut nggawe hubungan nalika ketemu kanthi ora sengaja amarga ora ana wong loro sing teka ing pawai kanggo ngurmati Hitler tanggal 1938 Mei XNUMX.

Sutradara film kasebut yaiku Ettore scola, sing uga kolaborasi ing skrip. Minangka penasaran, dheweke main peran dhukungan ing film kasebut Alessandra mussolini, simbah diktator fasis. Sing dianugerahi kanthi akeh, entuk rong nominasi Oscar: aktor paling apik lan film basa asing paling apik, sanajan pungkasane ora menang.

'Kanggo Roma kanthi katresnan'

Roberto Benigni

Roberto Benigni, salah sawijining protagonis 'A Roma con amor'

Film paling anyar iki disutradarai dening Woody Allen, amarga dirilis ing taun 2012. Iki minangka komedi romantis sing nyritakake patang crita sing kabeh nduweni kutha Abadi dadi setting lan fokus ing tema kepenuhan lan ketenaran pribadi. Salah sawijining protagonis, produser musik sing jenenge Jerry, dimainake dening Allen.

Sing liyane yaiku Jack, siswa arsitektur sing dimainake Jesse eisenberg; Leopoldo, wong anonim sing tiba-tiba dadi fokus media lan ngemot Roberto Benigni, lan Antonio, peran sing dimainake Alessandro tiberi. Kasedhiya karo Penelope Cruz, Fabio Armilato, Antonio Albanese lan Ornella Muti.

'Kaendahan gedhe'

Toni Servillo

Toni Servillo, bintang 'Kaendahan hebat'

Kontemporer karo film sadurunge, kaya sing dirilis taun 2013, film iki disutradarai dening Paolo Sorrentino, sing uga nulis skrip kasebut Umberto Contarello. Lan uga nduweni tata krama.

Ing Roma sing dirusak dening ferragosto, wartawan lan penulis sing frustasi Jep Gambardella Gegayutan karo karakter perwakilan sing beda-beda ing bidang sosial sing dhuwur. Peserta, politikus, kriminal kerah putih, aktor lan individu liyane nggawe plot iki sing kedadeyan ing kraton mewah lan vila mewah.

Film kasebut ditampilake Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina ferilli, Galatea ranzi y Carlo Buccirosso, ing antarane juru basa liyane. Ing 2013 dheweke dianugerahi Lontar emas Cannes lan, sakcepete sawise, karo Oscar kanggo film basa asing sing paling apik. Nanging sing paling penting yaiku nganyari plot 'La dolce vita', sing wis dakcritakake.

'Accatone', sawijining potret ing pinggiran kutha

Foto dening Pier Paolo Pasolini

Pier Paolo Pasolini, direktur 'Accatone'

Ing dhaptar film sing bakal ditonton sadurunge menyang Roma, ora bisa ilang Dermaga Paolo Pasolini, salah sawijining intelektual sing paling ngerti carane nyekel intine Kutha Langgeng, sejatine dheweke disaring dening pandangane sing khas.

Kita bisa nyritakake babagan sawetara kaset, nanging kita milih sing iki amarga potret Roma sisih pinggiran. Accatone minangka germo saka pinggiran kutha sing ora mandheg keluwen, kaya kanca kanca. Sanggup nindakake apa-apa sadurunge kerja, dheweke terus ngomong lan golek wanita anyar sing bisa dieksploitasi.

Kaya sing sampeyan ngerteni saka plot kasebut, iki minangka potret kasar ing jagad Romawi ing taun XNUMXan. Ngombe saka Neorealisme Italia lan ditafsirake dening Franco Citti, Silvana Corsini, Franca Pasut y Paola Guidi ing antarane juru basa liyane. Minangka penasaran, bakal dikandhani Bernardo Bertolucci dheweke kerja dadi asisten direktur film kasebut.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara saka film kanggo ditonton sadurunge menyang Roma. Dheweke minangka bagean wakil saka kabeh pihak sing duwe Kutha Langgeng minangka panggung utawa malah dadi protagonis liyane. Nyatane, kita bisa nyebut wong liya kaya 'Malaikat lan Setan'dening Gregory Widen; 'Wengi Cabiria'dening Federico Fellini; 'Beautifull'dening Luchino Visconti utawa 'Mangan Ndedonga Cinta'dening Ryan Murphy.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*