Gangguan ing Meksiko

Gambar | Sekolah manajer budaya lan animator

Nalika nerangake babagan panganan, wong Meksiko duwe paribasan sing ujar "weteng kebak, ati sing seneng." Ora masalah yen kita mangan ing restoran mewah, ing taco ing pojokan utawa ing omah kanca, ing endi wae lan ing endi, Meksiko ngerti seneng nikmati panganan tradisional. Nyatane, pancen enak banget lan diapresiasi ing saindenging jagad, mula ing wulan November 2010 diakoni dening UNESCO minangka Warisan Kemanusiaan sing Ora Ketara. Lan apa sing nggawe gastronomi Meksiko dadi istimewa? Ya, tutul khas kanggo pasugatan kasebut. "Pedhes" utawa "pedhes" sing bakal dicritakake wong Meksiko.

Sabanjure, kita maneh babagan gastronomi Meksiko sing paling apik lan sinau ing pawon.

Asal-usul masakan Meksiko

Iki minangka salah sawijining sing paling tuwa wiwit asale wiwit 10.000 taun, nalika jagung wiwit ditandur dadi basis panganan kanggo masarakat Mesoamerika. Komunitas pribumi sing ngenggoni wilayah kasebut duwe sayuran, cabai lan jagung minangka panganan utamane, sanajan panganan iki kalebu wong liya sing ora pati penting kayata tomat, alpukat, kaktus, waluh, kakao utawa vanilla.

Ing acara ditemokake Amerika, bahan-bahan anyar ditambahake ing masakan Meksiko kayata wortel, bayam, beras, gandum, gandum, kacang polong utawa macem-macem jinis daging saka kewan saka Eropa kayata daging babi.

Fusi kasebut nyebabake salah sawijining gastronomi paling sugih ing donya sing nyebarake pengaruh ing pirang-pirang wilayah ing donya. Saiki, masakan Meksiko dadi sebab lelungan turis liwat pariwisata gastronomi. Akeh wong sing lelungan menyang Meksiko kanggo ngerteni pozole asli, cochinita pibil, mole poblano, enchilada, bocah-bocah sing diiseni, bocah utawa roti dogfish sing enak.

Karakteristik masakan Meksiko

  • Macem-macem piring minangka salah sawijining ciri khas masakan Meksiko. Prakteke saben negara duwe tradhisi lan resep gastronomi dhewe, nanging sing diarani umum yaiku kacang, jagung, cabai, lan tomat.
  • Ciri khas gastronomi Meksiko yaiku ora mbedakake antarane masakan saben dina lan masakan haute.
  • Biasane ana panganan sing nyenengake kaya tamale, mol utawa taco sing bisa dikonsumsi saben dina saben taun.
  • Masakan Meksiko minangka asil saka kawin silang budaya lan ing kono sampeyan bisa ngrasakake sesanti sing dideleng dening wong Meksiko ing jagad iki.

Chili, kacang buncis lan jagung

Mrica cabai minangka bagean saka masakan Meksiko saben dina, dadi petualangan gastronomi kanggo wong asing, amarga dheweke kaget karo macem-macem saos lan variasi sing beda kanggo bahan kasebut.

Minangka kanggo kacang buncis, turun-temurun digunakake minangka hiasan ing saben dhahar. Nanging eksponen gastronomi Meksiko paling gedhe yaiku, tanpa mangu-mangu, jagung ing versi sing beda-beda: enchilada, chilaquiles, taco ... tanpa panganan iki, ora ana sing bakal padha karo masakan Meksiko.

Masakan khas Meksiko

barbekyu mexican asli, karnitas lan taco pitik

Tacos

Iki minangka panganan paling misuwur ing gastronomi Meksiko. Iki adhedhasar tortilla jagung sing diwutahake macem-macem isi kayata daging, saos, dressing, lan liya-liyane. Biasane diwenehi lempitan ing piring sing rata lan persiapane bakal gumantung karo wilayah negara kasebut.

Chilaquiles

Iki minangka panganan pedhes sing digawe saka keripik tortilla sing ditutupi saus cabai lan dikombinasikake karo bawang, keju, chorizo ​​utawa pitik, lan liya-liyane. Chilaquiles asring dadi sarapan kanggo akeh wong Meksiko.

pozole

Yaiku jinis sup sing digawe saka biji jagung sing ditambahake daging babi utawa pitik. Bahan-bahan sing ana ing pozole bakal gumantung banget ing wilayah sing dimasak lan bisa kalebu selada, bawang, kubis, keju, alpukat, cabai, oregano, lsp. Sajian iki disajikake ing mangkuk.

Jajan klelep

Iki minangka panganan khas Jalisco lan dianggep minangka tangan suci kanggo nglawan mabuk hangover. Dhasar kue sing wis klelep yaiku birote (roti sing garing, emas lan panggang) sing diisi daging lan disebar ing saus cabai panas. Saos tomat, papak, jinten, bawang bombay utawa cuka uga ditambahake.

Chongos

Wiwitane saka kebaktian wakil raja ing Zamora (Hidalgo, Michoacán), chongos minangka panganan cuci mulut sing enak nanging enak digawe saka kayu legi, susu curdled lan gula.

Bungah

Biyen, panganan cuci mulut khas Meksiko iki minangka bagean saka panganan pribumi lan digunakake minangka panganan cuci mulut upacara lan kanggo barter. Digawe nganggo wiji amaranth, kismis lan madu.

Cekak kacang

Iki uga khas masakan Meksiko lan disiapake karo gula, kacang cincang, banyu, margarin lan minyak sayur.

Minuman khas Meksiko

Tequila

Tequila, omben-omben klasik ing Meksiko

Salah sawijining aspek budaya Meksiko sing penting yaiku gastronomi lan ing sajagad tekstur, warna lan rasa, omben-omben sing enak. Ana alkohol, manis, sumilir, pedhes lan tanpa alkohol. Pungkasane, macem-macem kasebut apik banget kaya negara kasebut.

Tequila

Iki minangka omben-omben sing paling misuwur ing internasional lan dadi salah sawijining duta besar budaya Meksiko.

Wiwit diproduksi ing tengah abad pitulas lan proses produksi dadi penasaran karo rasane. Tequila dipikolehi saka fermentasi ragi lan distilasi jus agave biru, sing banjur dilebokake ing tong kayu.

Saiki ana sekitar 160 merek lan 12 peternakan sing ngasilake, menehi urip salah sawijining produk Meksiko sing paling dituntut ing luar negeri. Sing nduweni denominasi label asal sing bergengsi. Kajaba iku, lanskap agave Jalisco dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia lan amarga iki Rute Tequila dipromosekake liwat macem-macem lokal sing ngasilake., sing nduweni museum sejarah minuman iki, evolusi lan produksi.

Michelada

Michelada minangka cara Meksiko sing apik kanggo nikmati bir adhem es kanthi uyah, tabasco, jeruk nipis lan bahan liyane sing rasane enak. Ing Amerika Latin, michelada minangka minuman sing populer lan biasane disiapake nganggo bir lokal.

Banyu seger

Liwat | Latar mburi kuliner

Iklim panas ing sawetara wilayah ing negara kasebut nggawe banyu seger minangka omben-omben non-alkohol sing paling populer. Iki digawe saka wiji buah lan gula nganti dadi legi. Sing paling misuwur yaiku sing disiapake saka chia, waru, asam jawa lan horchata.

Nalika chia minangka wiji asli, woh-wohan liyane asale saka bagean liya ing donya kayata Afrika, India lan Spanyol. Nanging, cara nyiyapake lan nglayani banyu seger iki (ing kacamata kaca gedhe) iku khas lan tradisional ing Meksiko.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*