Guadalest

Guadalest minangka salah sawijining kutha sing paling unik lan apik ing Provinsi Alicante. Dumunung ing wilayah kasebut Marina Baja, ibukutha yaiku Villajoyosa, nanging ora duwe garis pantai. Kosok baline, dununge ana ing bukit lan diubengi ketinggian paling penting ing wilayah kasebut kayata Sierra de Aitana gelombang saka ing Xortà.

Diumumake Komplek Sejarah-Sejarah ing taun 1974, Guadalest uga kalebu bagean saka jaringan Kutha sing paling apik ing Spanyol. Didominasi istana sing nyengsemake, mlaku-mlaku ing dalan-dalan sempit ing omah putih lan ngunjungi musium sampeyan bakal menehi pengalaman unik. Yen sampeyan pengin ngerti luwih Castell de Guadalest, amarga kutha iki pancen diarani, mula luwih becik sampeyan maca maneh.

Apa sing kudu dideleng ing Guadalest

Loro saka nikmati pemandangan sing nyengsemake sing ditawakake sudut pandang, ing Guadalest sampeyan duwe warisan monumen sing menarik lan kemungkinan nindakake kegiatan liyane. Kita bakal nuduhake apa sing bakal katon ing kutha Alicante.

Bèntèng Guadalest

Uga diarani kastil san jose, minangka benteng Muslim lawas wiwit abad kaping XNUMX. Dumunung ing sisih paling dhuwur kutha, iku penting banget strategis sajrone Abad Pertengahan. Nanging, loro gempa bumi lan konflik kayata Perang Kamardikan nyebabake negara saiki, meh dadi reruntuhan. Nanging, sampeyan isih bisa ngunjungi jenazah.

Greja Lady of Assuming Kita

Dibangun ing abad kaping XNUMX ngetutake kanon saka barok, Uga ngalami kerusakan sing meksa mulihake ing taun 1962, ngilangi cupola lan transept. Ing njero kasebut nyorot larang regane misbyah digawe dening cabinetmaker Jose Maria Moya lan pelukis David Pastor. Minangka jeneng greja kasebut, makili Pengumuman lan urip Yesus Kristus.

Bèntèng Guadalest

Kastil Guadalest

Omahe Orduña

Iki minangka bangunan mulia utama ing Guadalest. Iki dibangun sawise gempa taun 1644 lan dijenengi sawise kulawarga Orduña, sing mrentah kutha iki telung atus taun. Saiki dadi kantor pusat a Museum kutha Pameran mebel abad kaping XNUMX, lukisan abad kaping XNUMX, koleksi keramik, peta, foto-foto antik lan liya-liyane.

Pakunjaran

Anehe, ing lantai ngisor Balai Kota Guadalest, sampeyan uga bisa ngunjungi pakunjaran abad kaping XNUMX sing nggawa sampeyan crita babagan museum lokal amarga ana instrumen khusus penyiksaan abad pertengahan.

Museum ing Guadalest

Bebarengan karo kaendahan kutha Alicante sing apik banget, sampeyan bakal kaget kanthi jumlah musium penasaran ditawakake marang pengunjung. Kita wis kasebut ing Abad Pertengahan Sejarah, kanthi obyek panyiksa sing ngganggu lan uga Casa Orduña. Nanging ana wong liya sing luwih nggumunake.

Yaiku kedadeyane museum microgiant, ing endi sampeyan bisa ndeleng gambar cilik sing apik tenan. Contone, Goya's 'The Executions of May Two' ing gandum, minangka bantengan sing digawe ing endhas pin utawa Patung Liberty ing njero jarum. Kabeh iku gaweyane artis Manuel Ussá, dianggep minangka salah sawijining microminiatur paling apik ing saindenging jagad.

Ora kalah penasaran yaiku Museum lan rumah boneka Betlehem ing endi sampeyan bisa ndeleng akeh dolanan lawas lan pemandangan kelairan ekologis. Lan padha uga bisa diarani museum uyah lan mrico, sing ngemot luwih saka rong puluh ewu potongan, sawetara ana wiwit 1800 taun kepungkur.

Saliyane, padha-padha ayu yaiku Museum etnografi, sing ngasilake urip para pedunung ing lembah Guadalest ing jaman biyen. Kostum, perabotan lan peralatan sing biasa dienggo saben dinane nggawe barang sing dipamerake ing papan iki.

Omah Orduña

Interioré omah Orduña

Pungkasan, sing Koleksi Museum Kendaraan Sejarah Iki nuduhake sampeyan 140 motor lan mobil antik ing ruangan sing apik. Sampeyan uga bakal nemokake ing kene pirang-pirang bagean liyane kayata mesin jahit, telpon, radio lan uga produsen kopi.

Apa sing kudu ditindakake ing kutha Alicante

Saliyane ngunjungi monumen lan musium, kutha Alicante minangka papan sing cocog kanggo hiking. Sawetara rute diwiwiti saka lurung-lurung. Contone, sing bakal digawe KTT Xortà ngliwati Cerro de los Parados. Utawa uga sing nyebabake Castell de Castells.

Kaloro rute kasebut nuduhake rute nganti Loma del Blocón, nanging banjur siji terus menyang Banyu mancur Yew, dene liyane tekan Castell de Castells ing ndhuwur, ing endi sampeyan bisa ndeleng Area busur lan lukisan guwa saka Pla de Petracos.

Apa sing bakal dipangan ing Guadalest

Sawise jalur hiking sing kuat iki, napsu sampeyan bakal bisa sukses. Ing kutha Komunitas Valencian sampeyan duwe restoran sing menehi masakan khas sampeyan.

Sawetara iku yaiku pari karo turnip lan kacang buncising mrico diiseni, sing terwelu ali oli lan Sayuran Panggang. Luwih kuat yaiku olleta de blat, sing duwe gandum, daging babi, kentang, bawang, tomat, thistles lan kacang buncis, kabeh dimasak ing pot tradisional.

Kanggo bagean, sing mincho yaiku sejenis pizza sing duwe sayuran, iwak lan acar, dene bal jagung Dheweke mirip bakso, sanajan ora duwe daging nanging kentang masak, roti lan endhog.

Ndeleng saka Guadalest

Guadalest

Kepiye carane tekan kutha

Sanajan ana jalur bis sing tekan kutha Alicante, cara paling apik kanggo mlebu ing kana yaiku nganggo mobil. Yen lelungan saka Benidorm utawa saka Alcoy lan Cocentaina, dalan sing kudu sampeyan jalani yaiku CV-70. Kosok baline, yen sampeyan lelungan saka Altea, rute sing paling apik yaiku CV-755.

Apa wektu paling apik kanggo ngunjungi Guadalest

Wilayah Guadalest duwe iklim sing kalebu Mediterania, kanthi mongso adhem lan mangsa panas. Nanging, amarga kutha iki ing dhuwur udakara meh nem atus meter lan diubengi gunung, swasanane beda banget. Dadi, mongso musim adhem luwih adhem lan mangsa panas luwih nyenengake nalika panase.

Mula, wektu sing paling pas kanggo ngunjungi Guadalest yaiku panas. Kajaba iku, ing pertengahan Agustus pahargyan kanggo ngurmati para Prawan Panyangka, kutha kasebut malah dadi animasi.

Ing kesimpulan, Guadalest akeh sing ditawakake. Kutha iki apik banget sing dununge ana ing tebing lan didominasi kastilé lan nduwe museum sing penasaran lan lanskap sing luar biasa. Yen sampeyan nambah gastronomi sing apik banget, sampeyan duwe kabeh elemen supaya kunjungan sampeyan apik.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*