Gunung geni ing Amerika Utara

Volcano Amerika Utara

Gunung geni minangka bukti yen planet kita isih urip durung Asap, magma, lava, gas lan awu vulkanik metu saka bolongan ing kerak Bumi, kabeh saka tengah Bumi. Ana gunung geni sing wis punah, ana gunung geni sing ora aktif, uga gunung geni aktif. Manungsa wis biasa karo gunung geni nanging wis ngerti kepriye bisa nyebabake kerusakan.

Yen sampeyan nganggep mbebayani, sampeyan ora bakal ngerti kepiye supaya masarakat bisa urip ing sacedhake gunung geni, nanging pancen kaya ngono. Ana kabeh kutha sing dibangun ing sikil gunung geni sing isih aktif. Yen dheweke wis nyebabake bencana ing kutha-kutha sing mung atusan pedunung, apa sing bisa ditindakake ing kutha modern? Ing Amerika Utara ana akeh gunung geni: ing Kanada ana 21 lan ing Amerika Serikat ana 169, 55 sing diawasi kanthi cetha, lan ing Meksiko ana 42.

Volcano Chichonal

Bebener iki ana akeh gunung geni ing Amerika Utara lan akeh sing aktif sanajan ora mbledhos paling ora satus setengah taun. Iki sebabe sampeyan ora ngrungokake babagan gunung geni Amerika Utara. Coba pikirake yen ing abad kaping 1915 mung loro sing njeblug: Lassen ing taun 1980 lan St. Helens ing taun XNUMX. Perlu diandharake manawa umume gunung geni ing bagean iki ing Amerika yaiku ing pesisir kulon, ing lempeng Pasifik sing gelisah ing titik kasebut mlebu ing lempeng tektonik kontinental.

Gunung geni ing Amerika Serikat

Gunung spurr

Saka 169 gunung geni aktif sing ana ing Amerika Serikat, ana 55 sing diamati lan 18 dianggep "ati-ati" amarga bisa meletus, nyebabake gempa bumi utawa nyebabake urip akeh wong ing sekitar dheweke. Alaska uga duwe gunung geni, lan umume ana ing Kepulauan Aleutian. Salah sawijine yaiku Gunung Akutan, ngetokake lava lan awu suwene telung wulan ing taun 1992. Cedhak ing wektu, ing taun 2005, ana gempa bumi ing gunung geni Augustine lan jeblugan sembilan kilometer. Gunung geni liyane sing ngrembuyung liyane yaiku Makushin, ing pulau-pulau sing padha: 34 kali njeblug ing 250 taun, yaiku sing pungkasan ing taun 1995.

Terus karo Alaska yaiku Mount Redoubt, sing aktif ing taun 2009 lan meksa bandara Anchorage ditutup suwene 20 jam. Gunung geni paling gedhe ing Kepulauan Aleutian yaiku Gunung Spurr, sing nutupi Anchorage ing awu ing taun 1992 sanajan saiki sepi. Gunung geni Puncak Lassen njeblug kanthi rame banget ing taun 1915 lan awu dicuci nganti tekan Nevada. Adoh saka Alaska, ana gunung geni liyane ing California: Long Valley Caldera wis diputer wiwit taun 90an, mula wae sampeyan turu utawa tangi. Gunung geni liyane saka California yaiku Gunung Shasta, nanging wiwit pungkasan abad kaping XNUMX, gunung iki apik banget.

Tukang roti

Ing Oregon, ana gunung geni liyane sing lagi turu lan sawetara uga wis nggawe rantai sing diarani persis Rantai Setan. Ing negara bagian Washington uga ana gunung geni: ana Gunung Baker, dijaga banget amarga katon magna ing taun 1975. Gunung geni liyane ing sacedhake yaiku Puncak Glacier, Gunung Rainier lan gunung berapi paling misuwur ing donya, Santa Helena. Gunung geni iki njeblug ing taun 1980 lan mateni 57 wong.

Pungkasan, ora mungkin ngomong babagan gunung geni Amerika Utara lan gunung geni Amerika khusus tanpa menehi jeneng Gunung geni Hawaii Gunung geni Kilauea wis nempuh permanen sajrone telung puluh taun lan mbebayani banget. Mauna Loa minangka vokal aktif paling gedhe ing saindenging jagad, jeblugan ing taun 1984 lan saiki ngalami kegiyatan mbebayani.

Gunung geni ing Kanada

Puncak jantung

Kanada duwe gunung geni ing wilayah sing akeh: ing Alberta, British Columbia, Semenanjung Labrador, Wilayah Lor-Kulon, Ontario, Nunavut, Quebec, Yukon lan Saskaychewan. Jumlah kasebut udakara 21 taun lan ing antarane kalebu kita bisa ngarani Benteng Selkirk, Atlin, Tuya, Puncak Jantung, Edziza, Gunung Hoodoo lan Nazko, kayata.

Gunung atlin

Benteng Selkirk minangka lapangan vulkanik sing anyar banget ing Yukon tengah. Yaiku lembah gedhe sing digawe ing prapatan rong kesalahan. Letusan terus-terusan wis mbentuk limang kerucut. Atlin minangka gunung berapi enom liyane nanging ing British Columbia. Saiki kerucut paling dhuwur udakara 1800 meter. Tuya ana ing Pegunungan Cassiar, sisih lor wilayah sing padha, lan diwiwiti saka Zaman Es. Heart Puncak gunung geni paling gedhe nomer telu ing provinsi Kanada iki sing misuwur amarga gunung geni kasebut, lan sanajan gunung iki durung mbledhos wiwit jaman es pungkasan, nanging apik banget.

Benteng Selkirk

Edziza minangka stratovolcano ageng sing wis digawe pirang-pirang yuta taun. Dawane lapangan es kanthi lebar 2 kilometer lan trek gerakane tekan papan kasebut. Gunung Hoodoo sisih lor Kali Iskut, ing provinsi sing padha. Iki dibentuk ing Zaman Es lan nduwe tutup es ing antarane telu lan patang kilometer kandel, ing ndhuwur, ing dhuwur 1750 meter. Dadi, mbentuk loro gletser. Lan pungkasane, Nazko: gunung geni cilik, kanthi kerucut telung fumaroles, uga ing British Columbia, ing bagean tengah provinsi kasebut lan udakara 75 kilometer saka Quesnel. Miturut ilmuwan, 5220 taun iki ora njeblug.

Iki dudu siji-sijine gunung geni ing Kanada, nanging luwih becik yen sampeyan ngerti yen akeh lan liya-liyane umume gunung berapi Kanada ana ing British Columbia.

Gunung geni ing Meksiko

popicatepetl

Gunung geni ing Meksiko dikonsentrasi ing Baja California, sisih lor-kulon negara kasebut, pulau, sisih kulon, tengah lan sisih kidul. Ana total 42 gunung geni ing Meksiko lan meh kabeh dununge ana ing Ring Fire Fire sing diarani Pacific. Gunung geni paling aktif yaiku Colima, El Chichón lan Popicatepetl. Nalika El Chichón, ing Chiapas, njeblug ing taun 1982, umpamane, hawa kasebut adhem iklim ing taun candhake lan dianggep minangka bencana vulkanik sing paling penting ing sejarah Meksiko modern.

Gunung geni Colima

Gunung geni Colima utawa Volcán de Fuego minangka bagean saka kompleks vulkanik kasusun saka gunung geni kasebut, Nevado de Colima lan liyane sing dirusak banget diarani El Cántaro, wis punah. Sing paling enom saka telu kasebut dianggep minangka gunung geni sing paling aktif ing Meksiko lan ing kabeh Amerika Utara, amarga wis njeblug patang puluh kali wiwit pungkasan abad kaping pitulas. Mula wilayah kasebut diawasi 24 jam saben dinane.

Kaya sing kita waca, Amerika Utara duwe akeh gunungapi lan sanajan ora saben dina dadi warta, para ilmuwan ing saben negara kasebut duwe akeh sing ngawasi. Letusan vulkanik apik banget, iku planet sing urip ing kabeh ekspresine, nanging saiki, kanthi akeh wong sing urip ing jagad iki, letusan sing gedhene bisa nyebabake akeh masalah lan karusakan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

62 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   chris ruiz ngandika

    luwih becik nuduhake kabeh peta ing kabeh Amerika

  2.   Daniel del hoyo cabrera ngandika

    foto sing apik yen sampeyan ragu

  3.   Matias ngandika

    iki ora ngladeni perkara ala kaya ngono !!!!! Aku ora bakal sinau karo kuwi

  4.   Matias ngandika

    pesimooooooooooooo !!!!!!!!!! 1 ta elek tenan !!!!

  5.   Liyane ngandika

    Aku nuwun sewu yen ora sukses kaca iki. Ora bakal dadi luwih parah, nganyari ala iki ora ana gunane lan ora ana gunane mung gambar

  6.   Juan ngandika

    kakehan salami nglayani kula naaa mentrira, ora nglarani aku, sampeyan kudu mati lara

  7.   analiasa ngandika

    Pancen apik, dheweke sing nggawe kaca iki jenius ... aku tresna marang sliramu, dheweke ngladeni aku lan wong-wong sing ora ngerti pedofil bajingan lan para gay ora ngerti carane ngregani gaweyane kabeh ..

  8.   konkrit ngandika

    Aku pengen ngerjakake PR lan ora nulungi aku nyedhot kabeh kaca iki, ora bisa nindakake apa-apa sing luwih apik kanggo nulungi PR.

  9.   konkrit ngandika

    Aku pengen ngerjakake PR lan ora nulungi aku nyedhot kaca iki, ora bisa nulungi aku luwih apik kanggo mbantu aku ngerjakake PR

  10.   elissa ngandika

    Iki migunani amarga sampeyan sambat, kesed, ngerjakake peer, ora peduli !, lan yen sampeyan ora seneng, goleki kaca liya, aja menehi kritik, iku cocog kanggo sampeyan, TUGAS ALUS !!

  11.   yo ngandika

    iku omong kosong

  12.   POLOA ngandika

    SUPR apik iki lan PA BUSKEN KEJAN KOSAS LAINNE Yen ora seneng

  13.   ionat ngandika

    Maksude, wiwitane, kaca iki ora ana gunane, elek tenan !!!!!!!!!!!!!

  14.   hola ngandika

    kurang ajar kurang ajar

  15.   Lola langkah ngandika

    Aku seneng situs iki, siji-sijine sing ora daksenengi yaiku ora duwe + informasi babagan gunungapi liyane ing Amerika Utara, kanthi cara aku terus menyang kaca kasebut, aku seneng banget ... hello kanggo sing maca iki sing + penting sing mesthi diwaca kanthi apik kenapa ana kesalahan lan dheweke bingung yen pengin + saran aku duwe kaca, sejatine saka sedulurku nanging padha karo aku mung takon lola langkah tutu lan aku bakal menehi pitakon marang dheweke kaca kasebut "saran_bl124589@supercool.com" kanggo kaca l sejatine duwe emotikon tanpa virus ... bye

  16.   Lola langkah ngandika

    Cristin Aku ngerti sampeyan seneng karo kaca iki amarga komentar, siji-sijine sing dakkarepake yaiku sampeyan omah-omah karo aku, aku menehi langit, aku dadi segara sampeyan lan sampeyan prau sing tresna tenan karo aku ...

  17.   Lola langkah ngandika

    Aku nyepakke kabeh wong sing wis nulis komentar apik
    jeneng jerami yen aku seneng karo kaca iki

  18.   Tutisweet ngandika

    uuuuuuuuuuh !!! RE migunani !! lan gambar! lagi lucu !!! bn dijupuk! aku seneng !!!! XD !!!! PENGHARGAAN KANG PHOTOGRAPHER hahahahaha !!!!

  19.   jonathan ngandika

    kaca jajajajajajaja.siiiiiiiiiiiiiiiiiii

  20.   ora ngandika

    Deleng, ora ala, sing sejatine, serote

  21.   ora ngandika

    analisa sos serota bajingan ora bisa digunakake lan muni serta gay bicha serota pende hahahahahahaha aku ngguyu karo suara bicha serota bajingan yen serota swara sing sijine komuter sing ngewangi sampeyan bajingan kanggo aku
    Handa ngidek ibumu serotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  22.   bebek ngandika

    sing ora ono gunane kaca sampeyan ora kasedhiya kanggo pesim iki

  23.   cinthia liliana herrera ngandika

    pancen apik banget amarga sampeyan akeh kuldi

  24.   cinthia liliana herrera ngandika

    Yen apik banget, sampeyan kudu ngerti

  25.   cinthia ngandika

    jrjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaa
    Bebek, aku ora ngerti sampeyan, nanging kayane sampeyan pesimaaaaaaaaaaaa :) :) Lan saliyane yen sampeyan ora ngerti babagan gunung geni, luwih becik iki sampeyan kudu ngerti

  26.   cinthia ngandika

    Oh, yen sampeyan ora seneng, golek kaca liyane :) :) :) :) :)

  27.   cinthia ngandika

    Matias Aku ora ngerti sampeyan nanging sampeyan bakal banget ala yen sampeyan ora ngerti amarga sampeyan kuldi

  28.   cinthia ngandika

    che fabian sampeyan gagal lan kaca iki apik

  29.   cinthia ngandika

    Hei Matias, napa sampeyan ora sinau babagan gunung geni lan banjur critakake apa lan sinau nulis
    apik =) =) =) =) =)

  30.   cinthia ngandika

    che bocah iki ora omong kosong apa ngrrrrrrrreeeeeeeeeeee apik

  31.   wong migran ngandika

    sepira bosenane halaman sampeyan bosen, tekan inga

  32.   wong migran ngandika

    Apa kowe kabeh tekan pingaaaa? · Î
    eee * ¨ _ * ^

  33.   migel malaikat gonsales duran ngandika

    hahahahahaha sampeyan njaluk aku menyang piga ka digawe iki ok yen sampeyan pengin nelpon aku nelpon
    al
    nomer: 461- 095 Oks Aku narik jerami lan ya bocah-bocah wadon ujar yen aku nembak lan potongan sing sugih Oks aku ngaco lan dakkirim ing pesawat …… pingaapa kabeh

  34.   jose antonio ngandika

    kaca iki apik banget percaya karo aku

  35.   liss ngandika

    Super cool, matur nuwun sanget

  36.   DORIS ngandika

    peta perlu kanggo dununge, amarga ora mung sinau kanggo siswa AS
    ya ora, uga para siswa LATIN AMERICA nggunakake

  37.   yo ngandika

    Kaca iki mambu, aku butuh kanggo peer, dheweke ora ngandhani yen kaca kasebut njijiki shitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  38.   SUYEN ngandika

    BAIK ING PENDAPAT PRIBADI SAYA SUPER PAGE INI XQ VOLCANOES AMERIKA UTARA NGGALAMKU KAMU KANGGO PENTING ECT pentinge…. KABEH KANGGO NULIS KOMENTAR ING KANGGO WONG Penting…. KANGGO BODOH SANGAT LUCU ...
    Wong-wong ora ngerti carane menehi gaweyan kanggo wong liya… ..

  39.   SUYEN ngandika

    BAIK ING PENDAPAT PRIBADI SAYA SUPER PAGE INI XQ VOLCANOES AMERIKA UTARA NGGALAMKU KAMU KANGGO PENTING DLL…. KABEH KANGGO NULIS KOMENTAR ING KANGGO WONG Penting…. KANGGO BODOH SANGAT LUCU ...
    Wong-wong ora ngerti carane menehi gaweyan kanggo wong liya… ..

  40.   carlos ngandika

    Gunung geni iki katon mengesanake amarga nalika njeblug bisa ngrusak sawetara negara bagian Amerika Serikat lan Amerika Utara

  41.   miriam ngandika

    aku pengin jinis

  42.   miriam ngandika

    nelpon aku

  43.   miriam ngandika

    65833445

  44.   miriam ngandika

    3929206

  45.   yoo 1515 ngandika

    em vdd aku ora nemokake apa sing dak goleki .. nanging grax x pasang

  46.   ximena ngandika

    dudu guto lan shaquira juanes musik scool saya tinggi ana carly spongebob wani ngimpi michael jackson modderato gloria trevi putri duyung goofi film vernardo lan bianca uga satanic mbukak mripatmu lan goleki dewa sing wis dakkirim lan kanggo informasi luwih lengkap babagan iki luwih katon ing pesen subliminal wis ana

  47.   ximena ngandika

    Kabeh iku setan, sanajan umurku mung 11 taun, nanging aku wedi banget

  48.   marianella putih ngandika

    Aku seneng sinau kabeh bolkan ing jagad iki hahahaha ora edan

  49.   hanna ngandika

    Aku seneng ndeleng gunung geni, mung nalika ana ing eructation, aku wedi

  50.   M43Y ngandika

    Kaca Chili iki, pisanan amarga kita ngerti dununge saben gunung geni. Iki uga mbantu akeh siswa supaya luwih ngerti babagan iki, luwih becik bocah fokus ing babagan iki kanggo nambah ilmu

  51.   Zack ngandika

    ta weno hahahahaha bye

  52.   Ryan ngandika

    mesthine kudu nyelehake gunung geni liyane

  53.   natasha ngandika

    Kaca iki telek, ora bisa digunakake

  54.   veronica ngandika

    Iki paaaaaaaaaadddddddddrrrrrrrrrriiiiiiiiiisimo faaaaantastiiccccoooooooo aku seneng

  55.   maria ngandika

    Aku ngandhani yen ami ma wis apik lan aku ora ngandhani apa-apa liyane xqm abu rrrrrrrrrrrrrrrrrrrooooooo

  56.   fffffff ngandika

    ora, aku seneng kaca iki !!! Wis sithik informasi !!!

  57.   cacun ngandika

    Jancok regane sampeyan, telek iki ora duwe gunung geni liyane, nyedhot ... .. lan aku ora nulis maneh amarga menehi idola endhog sialan.

  58.   Maria Jose ngandika

    wuao kaget

  59.   carolyne camarena ngandika

    5 Gunung geni Amerika Utara ora bisa dicekel

  60.   erni ngandika

    bebener

  61.   laura ngandika

    Informasi apik mbantu aku matur nuwun

  62.   Blogitravel.com ngandika

    Informasi apik ing gunung geni.