Jinis migrasi

Jinis migrasi

Beda jinis migrasi tindakake ing wiwitan asal usul manungsa kanthi kekarepan imperious kanggo nerusake. Kepinginan iki sing ndadekake kita dadi spesies sing wis bisa njajah kabeh penjuru jagad, nganti ana wong sing urip uga ing wilayah sing cedhak karo kutub lan pasamunan.

Mula, wiwit wiwitan orane kita, kita wis ganti omah ing siji wilayah dadi wilayah liyane; yaiku, kita wis migrasi. Saiki iku soko sing kita lakoni yen lelungan menyang negara lan, amarga kita seneng banget, kita mutusake tetep lan urip. Nanging, Apa sampeyan ngerti jinis migrasi manungsa apa?

Migrasi manungsa bisa diklasifikasikake dadi telung jinis: miturut wektu, miturut karakter lan miturut tujuane. Ayo ndeleng saben jinis migrasi kanthi kapisah kanggo ngerteni luwih akeh:

Jinis migrasi miturut wektu

Migrasi manungsa ing musim salju

Jenis migrasi iki minangka kedadeyan sajrone wektu winates, sing dianggep kalebu jinis kasebut Temporal, uga sing ditindakake kanthi permanen, dianggep minangka permanen. Perlu dielingi manawa migrasi manungsa sauntara minangka wong sing migran bakal bali menyang papan asale sawise wektu tartamtu.

Jinis migrasi miturut karaktere

Gumantung saka apa sing nyebabake kita ninggalake papan asal, ing migrasi kepeksa, sing diarani jenenge, yaiku wong sing kepeksa ninggalake negarane supaya bisa urip; utawa migrasi sukarela yaiku nalika para migran budhal kanthi sukarela.

Jinis migrasi miturut tujuan

Ing jinis migrasi iki, kita mbedakake migrasi internal, yaiku nalika tujuane ing negara sing padha; utawa internasional nalika sampeyan ana ing negara liya.

Napa kita padha hijrah?

Bridge metu saka kutha

Manungsa dheweke mesthi golek papan sing apik, preduli saka asale lan kahanan ekonomi. Ing taun-taun pungkasan imigrasi dadi topik sing dibahas saben dina: wong-wong saka negara berkembang sing nyebrang kolam kanggo golek panganan, kerja lan keamanan. Akeh wong sing duwe risiko mati nyawane, amarga kabeh wong ngerti yen dheweke ora mesthi teka kanthi sarana transportasi sing paling pas. Nanging ana akeh sing bisa dipikolehi; sawise kabeh, papan apa wae luwih apik tinimbang wilayah sing rusak.

Saliyane, lan kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, yen ana sing lelungan, umpamane, ing New York lan pranyata seneng cuaca, masarakat, papan, lan uga duwe kemungkinan golek kerja, Sampeyan bisa uga bakal mikir manggon ing kana kanggo sawetara wektu utawa, sapa ngerti, bisa uga permanen. Kita bakal dadi imigran menyang New York lan emigran ing negara asal, nanging mesthi bakal bisa urip tanpa masalah.

Alesan liya sing kudu emigrasi yaiku kanggo bencana alam, apa ana lindhu, banjir, kekeringan, lsp. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing asring ana bencana, sampeyan bisa ngenteni bangunan sing ora tahan, nanging iki bisa mbebayani banget, mula sampeyan asring milih golek omah sing luwih aman ing wilayah liya ing donya negara utawa liyane.

Konsekuensi positif lan negatif saka jinis migrasi

Akibate emigrasi nganggo pesawat

Kaya kabeh pamindahan, iki bisa uga duwe akibat saka papan asal lan panggonan sing dituju.

Akibat positif

Antarane kabeh akibat positif, kudu dielingake yen ing negara asal, tekanan demografi sumber daya saya suda lan pengangguran mudhun, saliyane nganggep lega kanggo masarakat sing akeh; ing negara tujuan, ana peremajaan populasi, ana macem-macem budaya liyane Lan produktivitas mundhak.

Akibat negatif

Kanggo negara asal, sing paling penting yaiku ing ndhuwur umure tuwa lan pendapatan masarakat saya mudhun. Nom-noman umur kerja minangka sing pertama mutusake metu, lan iki dadi masalah ing papan asal.

Kosok baline, negara sing dituju bakal ngadhepi a nyuda gajine ing sawetara sektor kanggo eksploitasi tenaga kerja para imigran, sing nampa kerja keras kanthi gaji sing murah.

Penasaran babagan migrasi

Foto salah sawijining kapal sing kebak para migran sing teka saka Eropa

Saliyane sing wis dibabarake saiki, luwih becik ngerti manawa ana uga saldo migrasi utawa saldo migran, yaiku bedane antara emigrasi (wong sing mangkat) lan imigrasi (sing bakal nginep). Nalika imigrasi luwih gedhe tinimbang emigrasi, saldo migratori dianggep positif, lan uga negatif.

Sosialis Robert Owen (1771-1858), asale Welsh, ngrancang kutha sing diarani New Harmony, sing kudu dibangun ing Indiana (Amerika Serikat). Gagasane yaiku nyediakake omah lan kerja kanggo para imigran, sanajan pungkasane durung kawujud. Senadyan kabeh, ngasilake akeh proyek sing pancen katon surya, utamane amarga dhukungan para imigran dhewe. Antarane kabeh sing kita sorot ing kutha satelit (kaya ing Maipú ing Chili, Quezón ing Filipina utawa Kutha Belen Anyar ing Peru), ing ngrancang kutha Amerika Latin, o el pemukiman wilayah wates karo Haiti dening Republik Dominika.

Muga-muga kita wis ngrampungake keraguan babagan migrasi manungsa sing ana.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*