Kastil Zafra

Gambar | Diego Delso Wikipedia

Dumunung ing papan sing sepi ing kotamadya Campillo de Becauseñas, ing provinsi Guadalajara, Kastil Zafra ngadeg ing watu gedhe. Benteng abad kaping XNUMX sing duwe peran penting sajrone Reconquest Spanyol amarga ana ing antarane kerajaan Aragon lan Castile.

Nanging, masarakat umum ngerti amarga seri "Game of Thrones" amarga papan kasebut dipilih kanggo makili Menara Joy, papan kelairan Jon Snow.

Salah siji amarga sampeyan seneng seri fantasi iki, amarga sampeyan seneng istana abad pertengahan utawa amarga kalorone, ing ngisor iki kita bakal sinau luwih lengkap babagan sejarah salah sawijining kastil sing paling apik ing Guadalajara.

Apa sejarahe?

Sanajan ana sisa-sisa prasejarah, bisa dingerteni yen sejarah Kastil Zafra diwiwiti saka invasi Visigothic ing Semenanjung Iberia, nalika prajurit Gothic njupuk alun-alun iki adoh saka wong-wong Romawi lan banjur mbangun beteng iki ing tengah-tengah Sierra de los Castillejos.

Mengko pambangunan kasebut dipasrahake menyang tangane Muslim lan nalika Raja Alfonso I el Batallador pulih, nalika semana isih ana wektu sing apik. Wiwit abad kaping 500, saiki wis katon lan dikira yen dadi XNUMX prajurit nalika Abad Pertengahan.

Kastil Zafra melu bab-bab penting sejarah Spanyol kayata pengepungan Gonzalo Pérez de Lara, Lord of Molina, dening pasukan Raja Kastil Fernando III el Santo, sing mbrontak nglawan raja kasebut. Amarga iku ora bisa dipenuhi lan dheweke ora bisa njupuk kastil kasebut, raja kudu setuju karo "Concordia de Zafra", nalika pati Don Gonzalo kutha Molina de Aragón bakal dadi bagean saka mahkota Castile.

Sawise kesatuan kerajaan Aragon lan Castile, kastil Zafra ilang pentinge strategis lan lali nganti pirang-pirang abad. Iki tegese kerusakan gedhe banget kanggo struktur sing rampung karo gambar asline nganti taun 1971, kanthi gaweyan saka tangga siji, Antonio Sanz Polo, bisa nggawe bagean tembok, menara Homage lan menara Poniente sing dipasang ing tembok kasebut. rock, mula ngasilake kastil sing apik banget kasebut ing wayah kamulyan.

Saiki dadi salah sawijining conto kastil rock paling apik sing disimpen ing kabeh Spanyol, nanging interior ora bisa dikunjungi amarga diduweni dening putu Antonio Sanz Polo.

Kepiye carane tekan Kastil Zafra?

Kastil Zafra ora gampang diakses amarga liwat dalan pertanian sing ora ana plang lan kebak watu sing biasane mung nyebrang mobil. GPS dibutuhake kanggo nemokake lan tekan kastil kanthi gampang.

Ana rong cara kanggo tekan Kastil Zafra. Saka dalan GU-417 sing nyambungake Pobo de Dueñas karo Campillo lan saka kutha Campillo de Dueñas.

Apa kunjungan liyane sing kudu ditindakake ing wilayah Molina-Alto Tajo?

Gambar | Pinterest

Sanajan akeh wong sing teka ing papan iki kanggo ndeleng Kastil Zafra kanthi eksklusif, amarga perjalanan kasebut dawa lan angel diakses, aku menehi saran supaya sampeyan nglengkapi kunjungan kasebut karo sawetara harta karun sing duweni wilayah kasebut ing sekitare.

Molina de Aragon

Iki minangka salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing Spanyol kanthi jembatan lawas, greja, kuartal Yahudi lan restoran sing apik sing bisa nikmati masakan Castilian-La Mancha. Kajaba iku, uga duwe istana liyane sing paling apik lan paling gedhe ing Spanyol sing dikenal minangka benteng Molina de los Condes. Aja nganti lali!

Barranco de la Hoz

Iki minangka canyon fluvial sing diukir ing kali Gallo ing pucuke kutha cilik Corduente, sing kalebu bagean saka Taman Alto Tajo Alam sing ajaib.

Taman Alto Tajo Alam

Ing Alto Tajo Natural Park sampeyan bakal nemokake Spanyol sing ora dingerteni kanthi mujur nengen kanthi jembatan, laguna, jembatan, monolit, sudut pandang, jalur hiking lan omah-omah ing deso ing kutha-kutha sing apik kayata Cobeta, Poveda de la Sierra, Checa utawa Zaorejas.)

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)