Fakta lan Informasi Dhasar babagan Eropa

 

Peta Uni Eropa

Benua lawas minangka papan sing kebak sejarah, ing kana ana akeh budaya sing ana gandhengane lan papan-papan sing misuwur sing kabeh wis ditemtokake ing dhaptar perjalanan. Sanajan ukurane cilik dibandhingake karo bawana liyane kayata Amerika utawa Asia, nanging kasugihan budaya lan sejarah ndadekake Eropa dadi salah sawijining bawana sing paling penting lan menarik.

Ana akeh kasunyatan dhasar lan informasi babagan Eropa. Sawetara data iki bisa uga wis dingerteni, nanging akeh liyane sing apik tenan. Dadi kita bakal nindakake a kompilasi informasi iki saka Eropa sing bisa dadi menarik.

basa

London ing wayah wengi

Ing Eropa ana total Saiki ana 24 basa resmi, sawetara sing misuwur lan liyane sing ora pati ngerti. Sing paling akeh digunakake yaiku Rusia, Italia, Inggris, Jerman utawa Prancis. Uga ana basa resmi liyane sing kurang misuwur, kayata Turki, Serbia, Romania, Polandia utawa Makedonia.

Saliyane basa resmi Eropa iki, ana uga luwih saka 60 basa regional lan minoritas sing bisa dadi pejabat resmi ing negara-negara kasebut, kaya ing Spanyol karo Basque, Catalan lan Galicia. Uga ana wong liya ing Eropa, kayata Frisian, Welsh, Sami utawa Yiddish. Dheweke diucapake dening komunitas cilik, nanging sanajan kabeh nyoba njaga kekayaan linguistik iki.

Sing hebat umume basa asale Indo-Eropa, sing dipercaya ana gandheng cenenge karo asale, kayata basa Romance sing asale saka basa Latin, Jerman, Slavia utawa Celtic. Nanging, uga ana sawetara basa non-Indo-Eropa, kayata Basque utawa Arab.

Geografi

Peta Eropa

Sing pertama ngerti yaiku Eropa dudu benua dhewe dhewe, nanging diarani kaya ngono adhedhasar masalah politik, nanging dudu geografis, amarga dudu lahan sing dibedakake karo Asia. Kalorone mbentuk massa sing diarani Eurasia. Benua liya amarga alesan geografis, kayata Afrika utawa Oseania.

ing watesan eropa ditemokake ing Cape Utara lan tutup kutub ing sisih lor lan ing Samodra Atlantik ing sisih kulon. Ing zona kidul kasebut diwatesi dening Laut Mediterania, Segara Ireng lan Kaukasus. Ing sisih wétan ana Pegunungan Ural lan Kali Ural. Wates iki wis diowahi amarga sejarah wis ganti.

El lega saka bawana iki ora kompleks banget, kanthi dataran tengah sing gedhe lan sawetara wilayah pegunungan, kanthi gunung sing cukup lawas. Umume, gabungan saka dataran lan gunung sing nyedhiyakake macem-macem ekologis lan iklim.

Kasunyatan sing nyenengake babagan Eropa

Tugu Berlin

Eropa minangka bawana sing akeh sejarah, kanthi akeh fakta penasaran sing bisa narik kawigaten. Ing ukuran, Rusia minangka negara paling gedhe lan Vatikan iku paling cilik, amarga dianggep negara sanajan ana ing watese Roma. Uga ana negara mikro liyane kayata Liechtenstein utawa Andorra.

Eropa yaiku bawana paling cilik nomer loro ing jagad iki, sawise Oceania. Dawane udakara 10,180.000 kilometer persegi lan udakara 700 yuta jiwa wong sing manggon ing kono, sanajan bawana kasebut duwe angka kelairan paling endhek, mula masarakat saya saya tuwa. Kutha paling gedhe yaiku Paris, udakara 11 yuta jiwa.

Diperkirakan ing Kaloro Perang Dunia 32 yuta tiwas wong ing Eropa, yaiku 2,5% saka populasi donya saiki. Sajrone sejarah, kanthi perang lan penaklukan, udakara 70 negara wis ilang saka peta, sing ngowahi tampilan. Wiwitane 80 nganti 90% Eropa alas, nanging saiki isih ana 3% ing Eropa Kulon.

Jeneng iki kanggo Eropa dipercaya asale saka putri Fenisia kuno saka mitologi Yunani. Dheweke nuduhake putri Raja Tirus, sing crita babagan penculikan kasebut, nalika Zeus nggawa dheweke menyang Kreta.

Sejarah Eropa

Simbol Euro

Eropa minangka bawana bukti wiwit jaman biyen, karo wong Neanderthal, sing asli saka Eropa, lan Cro-Magnon, Homo Sapiens sing asale saka manungsa modern. Sejarah bawana rumit banget, ngliwati tonggak sejarah kayata jaman kekaisaran Romawi, musim gugur, Abad Pertengahan, Zaman Modern, sing mestine tekan abad kaping XNUMX, lan jaman saiki, karo Kaloro Dunia Perang lan konstitusi pungkasan Uni Eropa, sing saiki kita urip lan isih bisa diganti.

Proses Uni Eropa wiwit taun 50-an, nanging konstitusi dhewe ditindakake November 1 saka 1993, nalika Prajanjian Uni Eropa diwiwiti. Iki kasusun saka 28 negara bagian Eropa, lan tujuane kanggo nggabungake lan nuduhake organisasi kabeh. Uga ana wilayah paling njaba sing kalebu EU, nanging amarga jarak kasebut bebas saka sawetara hukum lan kewajiban, kayata Azores, Madeira utawa Kepulauan Canary.

Lelungan menyang Europa

Gendéra Prancis

Yen arep lelungan menyang 28 negara anggota Uni Eropa, kita kudu ngerti sawetara detail. Ing warga Uni Eropa Dheweke bisa lelungan tanpa ID lan tanpa paspor yen pindhah menyang negara-negara ing wilayah Schengen, sing dadi wilayah umum lan ora ana wates warga maneh. Yen sampeyan menyang Bulgaria, Kroasia, Siprus, Irlandia, Rumania utawa Inggris, sampeyan kudu nggawa KTP utawa paspor sing valid, amarga ora kalebu ing wilayah tanpa wates.

para sing dudu komunitas Sampeyan butuh paspor sing valid nganti telung wulan sawise tanggal samesthine budhal saka negara Uni Eropa, lan sing paling ora diterbitake sepuluh taun kepungkur. Sampeyan uga kudu priksa manawa ora butuh visa. Ana sawetara negara sing ora butuh amarga perjanjian internasional, sanajan mayoritas mbutuhake, mula sampeyan kudu konsultasi karo syarat lelungan, amarga aplikasi mbutuhake wektu tartamtu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*