Sandhangan India

Sandhangan India

Nalika lelungan menyang negara liya sing duwe budaya babar blas beda karo budaya kita, sing seneng mirsani kabeh, amarga owah saka gastronomi dadi panggunaan lan adat istiadat utawa busana. Dina iki kita bakal ngomong babagan sandhangan ing India. Sanajan saiki, ing pirang-pirang negara, sampeyan bisa ndeleng sandhangan sing padha amarga globalisasi, kasunyatane, ing pirang-pirang panggonan, adat istiadat tartamtu isih tetep dijaga nganggo busana khas lan potongan-potongan tartamtu sing isih kalebu budaya.

ing kostum khas nggambarake budaya ing saben papan lan mula kita ngerteni sandhangan India minangka prekara sing kalebu budaya. Kita bakal ndeleng bab liyane babagan jinis sandhangan sing digunakake ing saben dinten utawa sing digunakake ing upacara lan acara khusus.

Lelungan menyang india

Yen lelungan menyang India, kaya ing papan liya, kita bisa uga kudu adaptasi sithik karo kebiasaan. Klambi kasebut pancen warna-warni lan kita bakal bisa ndeleng akeh kain luar biasa sing lengkap, kanthi kain ringan. Iki minangka perkara sing bakal narik kawigaten kita. Nanging uga penting adaptasi karo sing biyasa. Umume, wanita ora biasane nuduhake sikil utawa pundhak, mula luwih becik nganggo sandhangan wicaksana nganggo kaos sing nutupi pundhak utawa bisa uga syal yen kudu adaptasi kanggo nutupi awake dhewe. Yen kita ngajeni adat istiadat, kunjungan menyang India mesthi bakal luwih gampang lan kita bakal luwih seneng.

Sandhangan wanita ing India

Sandhangan India

Ing India ana sandhangan sing khas banget lan mesthi sari wanita khas sing ana ing pikirane. Iki mesthi ing sandhangan paling misuwur lan digunakake dening wanita ing India kanthi cara tradisional. Kain kasebut ukurane udakara limang meter lan ambane 1.2. Kain iki tatu ing awak kanthi cara tartamtu, mbentuk klambi. Sampeyan uga bisa nambah blus lan rok dawa sing diarani peikot. Iki minangka sandhangan sing bakal bisa ndeleng paling akeh lan mesthi bakal seneng. Desain lan warnane ora ana enteke lan bisa diadaptasi ing macem-macem acara, gumantung karo kualitas kain utawa pola. Akeh turis sing teka tuku sari sing enak kanggo oleh-oleh.

Klambi India kanggo wanita

Klambi liyane sing digunakake dening wanita India yaiku Salwar kameez. Salwar minangka jeneng celana jembar sing pas ing tungkak lan minangka sandhangan sing nyenengake. Celana jinis iki malah misuwur ing budaya kita taun kepungkur. Biasane digunakake ing papan sing kerja keras kayata ing gunung lan klambi kasebut uga cocog kanggo pria. Tunik lengan panjang sing tekan dhengkul ditambahake ing celonone iki. Umume, klambi iki biasane padha karo sari.

Klambi pria ing India

Dhoti saka India

Kanggo pria, ana sawetara busana khas kayata dhoti. Iki minangka celonone putih sing nyaman banget sing kasusun saka kain persegi panjang dawane saree lan digulung ing pinggul, liwat sikil lan dipasang maneh ing pinggul. Wis kepenak lan entheng lan umume putih, sanajan uga ana warna liyane kayata krim. Sanajan digawa menyang saindhenging India nanging luwih khas panggonan kaya negara Bengal.

Sandhangan India

Klambi liyane khas ing India kanggo pria yaiku kurta. Kurta kasebut uga dianggo ing papan-papan kaya Pakistan utawa Sri Lanka. Yaiku kaos dawa sing tiba ing dhengkul utawa malah ngisor ngisor. Kadhangkala wanita uga nganggo, sanajan ing versi sing luwih cekak lan kain liyane sing luwih warna utawa pola liyane, amarga biasane nggunakake pola kembang. Kurta iki bisa digunakake kanthi tradisional nganggo celana salwar utawa dhoti.

Ana sandhangan sing khas lan sing ora digunakake padha ing endi wae, kaya dene lungui, sing bakal kita tingali minangka rok dawa sing diikat ing pinggul. Piece iki bisa digunakake kanthi macem-macem cara lan gumantung saka area sing dianggo pria, wanita utawa kalorone. Contone, ing Panjab, potongan-potongan warna-warni lan bisa dianggo dening pria lan wanita, ing Kerala duwe keanehan yen diikat ing sisih tengen lan kalorone wis dienggo lan ing papan kaya Tamil Nadu, mung pria sing nganggo lan nganggo kaiket ing sisih kiwa. Iki minangka sepotong katun lan gumantung saka area sing bisa uga ana ing siji warna utawa duwe pola lan warna sing beda.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*