Kostum khas saka Brasil

Bocah sing nganggo kostum khas Brasil

Apa sampeyan ngerti apa kostum khas saka Brasil? Sadurunge ngerti, luwih becik ngerti manawa bangsa minangka ciptaan modern lan sajrone konstruksi beda-beda aspek urip lan budaya masarakat sing urip ing wilayah kasebut penting: basa utawa basa, arsitektur, adat istiadat lan klambi khas utawa klambi, contone.

Kita bisa ngomong babagan negara lan sawetara sandhangan khas miturut wilayah, kelas sosial utawa klompok etnis yen negara kasebut kalebu multi-etnis. Jagad iki minangka papan sing beda-beda lan akeh negara minangka jagad cilik. Contone, ing Amerika Selatan, ana Brasil, raksasa sejati. Apa klambi Brasil sing paling khas?

Brasil

Gendera Brasil

Brasil yaiku negara ageng sing ngrebut bagean sing apik ing wilayah Amerika Selatan lan sing papane ditutupi bagean gedhe dening salah sawijining alas sing paling apik lan paling sugeh ing donya, Amazon.

Brasil es tanah wong pribumi lan nganti tekan abad kaping XNUMX, wong Eropa teka, Wong Portegis. Thanks kanggo Prajanjian Tordesillas, tanah kasebut diwenehake menyang Kerajaan Portugal lan rong yuta wong pribumi sing kira-kira nalika semana manggon ing Brasil, wiwit dijajah. Ana sawetara klompok etnis sing pungkasane bakal nyampur karo wong Portugis, saengga campuran ras anyar bakal muncul karo tekane budak ireng saka Afrika.

Lukisan babu ing Brasil

Saben wong asli duwe adat istiadat, sejarah, lan basane, lan saka sinkretisme sing biasane ana ing Amerika, adat istiadat Brasil saiki bakal lair, lan mesthine sandhangan khas khas Brasil sing bisa dideleng ing saindenging negara.

Klambi khas Brasil

Rio Grande nglakoni nyawa

Kostum khas kasebut asale ing Eropa amarga wong India ora mlaku nganggo rok utawa celana. Jaman kolonial luwih suwe ing kene luwih saka 300 taun jejak Portugis lan Eropa ing sandhangan umume kuat banget. Masyarakat pribumi sing kanthi alasan kenapa digabung karo masarakat kolonial, lan wong kulit ireng, bakal adaptasi panggunaan lan adat istiadine bendarane Eropa nalika ganti klambi.

Kostum khas Brasil ganti miturut wilayah ing negara kasebut lan kita bisa nggawe bagean sing cepet lan sewenang-wenang sing bisa menehi conto macem-macem jinis iki, tanpa lengkap: Salvador de Bahía, Rio de Janeiro, Amazonas, Pernambuco lan Paraíba lan Rio Grande do Sul. Ing kasus pungkasan, kita duwe kostum khas Brasil sing diulang ing sawetara negara tanggan kayata Uruguay lan Argentina: klambi wong desa, kathok lan kaos putih.

Celana jero ora liya kajaba clono dowo sing amba, sing digunakake lan isih dilakoni wong-wong desa amarga kepenak ditunggangi. Ing kathok ditambahake kaos, ing ponchos, sepatu bot kulit nganggo spurs lan topi jerami. Celana kasebut ditahan nganggo pita kulit utawa wol, bisa uga nganggo ornamen.

Kostum khas Pernambuco lan Paraíba

Ing kasus kasebut sandhangan Brasil khas Pernambuco lan Paraíba, loro negara bagian Brasil, lagi nganggo klambi warna-warni sing biasane katon ing festival lan festival santo pelindung: klambi dawa kanggo dheweke, kanthi pinggul sing ditandhani lan lengen klambi amba, jaket turtleneck lan boots, bisa uga klambi nganggo print kembang lan warna, sing ditambahake renda lan ruffles lan topi sing dihias.

Ing kasus kasebut saka para pria, dheweke nganggo celana sempit, kaos nganggo dasi (klambi kasebut bisa diwenehi kothak), syal, jaket dhengkul kanthi telung tombol, topi jerami lan sepatu bot. Apa ora panas dadi sandhangan abot? Ya, nanging ayo eling yen asal-usul festival kasebut ora ana ing Amerika nanging ing Eropa lan musim kasebut mesthi salah cara.

bahaianas

Salah sawijining busana khas Brasil sing bisa diidentifikasi luwih cepet yaiku sandhangan wanita ing San Salvador de Bahia, Bahianas. Dheweke ngaku agama sinkretistik sing diarani camdomblé lan padha macak kanthi rok dawa dawa, blus lan ornamen sulaman tangan kayata kalung lan anting-anting ageng. Sejatine agama iki diklaim ing macem-macem wilayah Brasil lan sandhangan bisa beda-beda beda-beda, nanging umume iki minangka sebutan umum.

Iki kalebu jinis klambi sing bisa digunakake saben dinane sing luwih penting kanggo festival agama lan banjur ganti katun sing gampang lan praktis kanggo chintz, renda utawa muslin. cunt akeh putihya, ana warna cilik. Sabuk ditambahake ing ndhuwur dhadha sing tumindak minangka korsing utawa kotang lan serban, tampilan pesisir, sing ora liya yaiku kain sing dicekel kenceng. Kepala utawa wanita hirarki paling dhuwur ing njero candhi, dibedakake karo liyane amarga dheweke nganggo jas utawa jubah ing sandhangane lan serban sing luwih gedhe lan luwih apik.

Kostum khas Brasil kanggo karnaval ing Rio

Lan apa bab klambi khas Rio? Ana? Ya kurang luwih. Apa sandhangan para penari samba minangka kostum khas Brasil? Ing pangertene manawa diidentifikasi minangka sandhangan Brasil, bisa uga. Ing liyane, luwih antropologi, aku ora ragu. Nanging uga, yen penari samba duwe bikini warna-warni.

Kaya ing karnaval floats, kostum dievaluasi, bikini iki dadi nyata nganggo watu, wulu lan glitter. Ora ana sing ndeleng ing dalan, mesthi. Nanging karnaval ing Rio minangka festival sing misuwur kaya festival candomblé ing Bahia.

Pungkasan, yen kita menyang Amazon Kita bisa ngomong babagan sandhangan khas masarakat adat nanging kudu nggawe bedane antarane suku lan dadi angel. Pendhudhuk asli ing wilayah Amazon prakteke wuda nganti tekane wong Eropa lan nalika wiwit macak, dheweke nurut pola sing nyenengake lan dudu gaya Eropa.

Sandhangan Brasil ing Amazon

Ana jagad iki ornamen, gelang, gelang, prekara kanggo rambut, sing mbedakake siji taler karo taler liyane, lan uga ing festival agama dianakake rasukan tartamtu digawe saka cabang, kulit wit, utawa serat alami sing entuk warna nganggo tinta sayuran. Dipandu kanthi kepraktisan, akeh kostum khas sing nutupi alat kelamin lan bagean awak manungsa sing paling rawan.

Mesthi wae iki ora mung kostum khas saka Brasil. Yen sampeyan ora ndeleng kontes kaendahan kanggo ndeleng wanita sing paling ayu ing Brasil, sampeyan bakal ngerti manawa negara kasebut gedhe banget lan nalika nindakake parade kanthi kostum khas isih akeh liyane. Nanging minangka conto, tombol iku regane lan dhaptar iki kanggo kita.

Apa klambi Brasil sing sampeyan pakai?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*