Kostum khas ekuador

Klambi khas Ekuador kanggo wanita

Ekuador minangka negara sing dununge ing wilayah Andes, dadi budaya lan budaya sing sugih, sing uga bakal dibayangke nganggo busana khas sing isih ana ing pirang-pirang kutha. Apa sampeyan ngerti apa kostum khas Ekuador?

Yen macem-macem kostum khas Ekuador ditinjau, bisa uga kasus kasebut klambi khas daerah Otavalos Katon digunakake nggunakake kemul biru jembar sing nutupi awak lan sing diikat nganggo ikat pinggang bordir ing pinggul, kajaba aksesoris kayata kalung emas lan gelang digunakake. Rambute uga mesthi diikat kanthi apik, mbentuk buntut.

Klambi pesta ing Ekuador

Ing wilayah Andes saka Saraguro kita bakal bisa nemokake panggunaan ponchos, sing umume duwe nada peteng kanthi preponderansi ireng, minangka simbol kekuwatan, sing beda karo panggunaan topi putih lan tali kulit gedhe.

Ing wilayah alas ing Ekuador, sampeyan bisa nemokake kamiripan banget karo apa sing ana ing sisih liyane tapel wates karo Peru, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng anane kalung warna-warni amarga nggunakake wuluKajaba iku, sampeyan biasane ndeleng kain rajutan utawa klambi sing rinci babagan grafik sing digawe ing ndhuwur.

Nanging, apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan kostum khas Ekuador? Aja kelangan detail!

Kostum khas Ekuador luwih tradisional

Gaya beda miturut budaya sing beda

Sandhangan Amazon, salah sawijining kostum khas Ekuador

Kostum khas Ekuador sing paling tradisional isih misuwur ing kalangan masarakat Ekuador, nyatane ana sawetara klompok etnis sing isih tuku lan adol klambi tradisional supaya bisa digunakake kanthi rutin. Kosok baline, ana budaya kayata "colorados" Santo Domingo sing meh kabeh ilang pakean tradhisional., lan kostum daerah mung katon minangka obyek wisata. Ekuador kasusun saka pirang-pirang klompok etnik kanthi budaya lan tradhisi sing beda, mula ora ana kostum nasional lan eksklusif ing Ekuador.

Contone, klambi tradisional ing wilayah Otavalos bisa uga paling misuwur lan paling asring ana ing Ekuador. Ing pirang-pirang komunitas ing pegunungan, dheweke duwe akeh tradhisi nganggo sandhangan khas, kayata topi khas, ponchos utawa blus sulaman sing umume digunakake wong Ekuador.

Wanita ing desa sierra

Wanita saka macem-macem kutha ing sierra nganggo rok lipit kanthi warna-warna cerah kanthi sulaman ing hem. Nanging komunitas sing beda banget bisa duwe variasi sandhangan utawa topi. Wanita asring nganggo selendang wol minangka sarana nggawa tuku utawa bayi ing mburi wanita kasebut.

Suku alas udan tropis ing Amazon Ekuador

Maneka suku saka alas tropis ing Amazon Ekuador isih nganggo hiasan rambut tradisional lan aksesoris liyane kanthi makna etnis utawa suku. Sanajan akeh anggota enom saka suku-suku kasebut bisa nggabungake utawa ngganti aksesoris sandhangan kasebut karo liyane kanthi gaya barat.

Kutha Pesisir

Kutha Pesisir ana ing antarane gunung lan segara, amarga wis ilang budaya lan budaya tradisional. Klambi tradhisional ing umume kedadeyan kasebut ora beda banget karo busana masarakat sierra. Sanajan ana komunitas ing pesisir sing ora duwe klambi tradisional.

Wong Montubio

Klompok pria ing Ekuador

Ing kutha Montubio (kalebu provinsi Manabí, Los Ríos, Guayas lan Santa Elena) dheweke misuwur amarga topi (gaya koboi) lan biasane nggawa parangDheweke nganggo boots karet nanging ora duwe kostum tradisional sing ana gandhengane.

Nanging amarga ana macem-macem komunitas, mula ora ana sandhangan tradisional sing kalebu kabeh Ekuador.

Cara nganggo busana yen sampeyan menyang Ekuador

Wong Ekuador

Sandhangan khas wong Ekuador asring dadi indikator wilayah sing asale. Contone, pria nganggo ponchos biru, celana dawa pedhet, lan topi biasane saka wilayah Quito.. Tuladha liyane yaiku wanita saka Andes sing asring nganggo blus putih, selendang warna lan cap emas lan gelang karang abang. Pengunjung sing lelungan menyang Ekuador minangka turis ora diarepake nganggo klambi tradisional kasebut, nanging sampeyan bisa. Yen sampeyan mutusake kanggo macak kepiye cara sampeyan, sampeyan bakal dianggep minangka wong sing penting kanthi menehi jinis klambi kasebut.

Cara busana resmi ing Ekuador

Klambi resmi ing Ekuador lan sampeyan bisa mbukak klambi ing negara sampeyan bisa ngetutake tips ing ngisor iki:

Yen sampeyan lanang

Ekuador cocog kanggo pria

  • Nganggo setelan ireng lan dasi kanggo rapat bisnis.
  • Nganggo celana lan dasi yen sampeyan arep kerja ing perusahaan Ekuador.
  • Nganggo kemeja kerah lan aja topi ing restoran utawa omah kulawarga.

Yen sampeyan wanita

  • Nganggo blus, kaos kaki lan sepatu hak dhuwur uga nganggo rok utawa celonone lan sampeyan kudu melu bisnis utawa rapat kerja.
  • Klambi kudu konservatif saengga ora kenceng utawa kurang. Rok bisa uga ora cekak utawa sugestif.
  • Sampeyan bisa nganggo klambi ringan, rok utawa celonone kanggo mangan ing njaba utawa ngunjungi wong liya ing omah. Klambi koktail uga bisa digunakake kanggo acara resmi, sanajan klambi murah ora disengaja.

Cara nganggo busana santai ing Ekuador

Klambi kasual ing Ekuador

Kanggo nyandhang kasual, pria lan wanita kudu nganggo sepatu olahraga, olahraga, sepatu hiking ... iki mung seminggu wae ora apa-apa. Dheweke uga bisa nganggo kaos utawa kaos ing akhir minggu.

Ide liyane yaiku nganggo jins, kaos, utawa blus sing nyaman kanggo ngunjungi papan umum. Pakaian renang, celana pendek, lan sandal jepit sing konservatif kudu dipakai ing pantai lan kolam renang.

Iki mung sawetara conto ing kostum khas Ekuador lan sandhangan khas modern sing kudu sampeyan ngerteni yen sampeyan pengin lelungan menyang Ekuador lan macak miturut papan kasebut. Sanajan aku menehi saran supaya sampeyan ngandhani dhewe gumantung saka wilayah sing sampeyan pengin lunga supaya bisa ngerti jinis sandhangan khas sing biasane dienggo lan mula ora cocog yen sampeyan pengin golek klambi miturut kebiasaan.

Artikel sing gegandhengan:
Bea cukai Ekuador
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Isabel Sisimit Esquit ngandika

    Miturut Patricia Lurssen, citra pemuda nganggo celana bergaris abang yaiku gambar sing digunakake pria ing departemen Huehuetenango ing Guatemala. Ati-ati karo gambar amarga nggawe kebingungan.