Huanglong, kolam warna-warni lan Warisan Dunia

China duwe akeh situs sing wis diumumake UNESCO Warisan Donya lan salah sawijine yaiku sing sampeyan deleng ing foto: area sing warna lan apik banget diarani Huanglong. Yen sampeyan pengin ngerti China lan ngluwihi Beijing, Shanghay lan Hong Kong, mula langkah sampeyan bakal nggawa sampeyan menyang Sichuan.

Iki dudu tujuan utawa cedhak sing nyenengake, nanging ing antarane perjalanan lan mujur nengen sing bakal ditampa nalika sampeyan teka, mesthine bakal dadi petualangan sing apik ing urip sampeyan. Wis dadi Situs Warisan Dunia wiwit taun 1992 lan sampeyan kudu ndeleng kanthi langsung kanggo ngerteni sebabe.

Area Minat Bersejarah lan Scenic Huanglong

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur ana ing sichuan, ing Pegunungan Minshan, udakara 300 kilometer saka ibukutha Sichuan Chengdu, lan 144 kilometer sisih kidul Jiuzhaigou. Kosok baline, kalebu bagean saka Cagar Alam Huanglong lan taman nasional kanthi jeneng sing padha.

Foto kasebut nuduhake sampeyan situs sing katon kaya dongeng. Lintang kasebut jurang, telpon Jurang Naga Kuning, sing lelungan mung luwih saka telung setengah kilometer lan saka kadohan meh padha karo naga emas sing mbebayani. Lan ana deposit kalsium karbonat, sawetara lapisan, kabeh liwat alas lan gletser lembah kasebut. Wis dibentuk kolam ing dhuwur sing beda lan ana air terjun sing ngubungake.

Tur utama kolam emas lan air terjun diwiwiti ing kuil Buddha kuno sing ana ing lembah lan pungkasane ana kolam sing apik sing diarani Kolam Pengunjung. Werna ing papan kasebut beda-beda miturut taun nanging uga bentuke amarga kolame luwih gedhe utawa luwih cilik utawa sanajan beda warna ing antarane warna kuning, coklat, biru lan ijo gumantung saka panas utawa adhem.

Geologi papan kasebut wis digawe pirang-pirang abad kepungkur. Simpenan mineral wis mlebu menyang lemah lan nggawe kolam air panas alami beda jerone. Banyu kasebut geser saka siji menyang liyane lan malah nggali guwa ing saindhenging jurang kasebut. Uga ana pucuk ing sisih loro kali lan kali sing padha sing mili ing antarane kolam lan sadawane terus ngelingake para pengunjung kenapa situs kasebut diarani Quebrada del Dragon Amarillo.

Kosok baline, bagean saka China iki kalebu pirang-pirang spesies, kalebu ing Panda Raksasa lan Monyet Emas. Sampeyan ora bakal mesthi ndeleng kewan iki, nanging urip ing kene lan bakal nambah mujur nengen. Ora mung babagan kolam, papan iki akeh papan sing apik: ana uga Grojogan, guwa, bukit pasir, candhi lan pirang-pirang kolam kanthi ukuran 14 meter kanthi jeneng mewah. Kabeh dianut pucuk putih abadi sing ana ing antarane ketinggian antara 1700 meter lan 5588 meter, gletser klebu Kabeh wilayah iki udakara udakara 60 ewu hektar.

Dina iki pamrentah wis mbangun a Jalur kayu 4.2-kilometer sing mlaku ing sadawane lemahutawa travertine lan sing ngidini para pengunjung ngurmati kanthi mlaku sajrone patang jam. Uga, ing musim dhuwur ana dalan kabel.

Kepiye sampeyan tekan sudhut China iki? Wah sampeyan njupuk a sepur utawa bis ing Beijing kanggo nggawa sampeyan menyang Chengdu. Saka Stasiun Jiuzhaigou ing kutha iki, sampeyan njupuk bis menyang Taman Nasional Huanglong. Jam budhal sing pertama bis jam 7 esuk, butuh wektu telung setengah jam, banjur budhal menyang kutha jam 3, 3:30 sore. Sampeyan kudu mriksa jadwal.

Ana uga bis sing ngubungake Chengdu karo Bandara Huanglong lan yen ora, sampeyan bisa njupuk taxi. Ngetung perjalanan sajrone patang jam saka Jiuzhaigou. Sampeyan bisa ndhaptar a demoSing paling populer yaiku tur pitung dina sing mlaku liwat Jiuzhaigou lan Chengdu, sing biasane kalebu tur hiking menyang Songpan, sing adohe udakara 56 mil.

Entuk mlebu taman regane udakara $ 30 saben wong diwasa ing musim dhuwur lan luwih sithik, 10 dolar, ing mangsa rendheng. Musim puncak paling dawa antara 1 April nganti 15 November lan taman iki dibukak wiwit jam 8 esuk nganti 5 sore. Wulan paling apik kanggo dibukak, paling anget paling dawa yaiku wulan Juli Juli lan lemes, nanging warna oker lan emas ing musim gugur iku asri amarga bisa dituduhake ing atusan kolam kanthi cara sing unik.

Temenan, musim salju uga duwe daya tarik amarga ana salju ing endi wae kajaba ing kolam banyu panas dadi bisa mbayangake warna-warna kasebut. Kajaba papan kasebut beku, mesthine kanggo njupuk foto sing paling apik. Kaya sing sampeyan kira, wulan paling anget yaiku Juli lan Agustus, suhune udakara 16 aroundC. Yen sampeyan lunga saka Desember nganti Februari, suhu 1 temperatureC utawa kurang. Musim udan wiwit Mei nganti Agustus lan ing wayah esuk lan awan lagi kabut. Elinga yen iki lembah lan suhu mesthi beda-beda.

Yen sampeyan ngrancang kunjungan, coba atur kabeh supaya diwiwiti kanthi cepet banget amarga taman kasebut mesthi bakal nggawa sampeyan sedina muput. Jalur sing wis dakcritakake sadurunge lelungan 4 kilometer munggah bukit banjur sampeyan bisa njupuk jalur kabel kanggo mbalikke. Disaranake nggawa panganan, sepatu sing nyenengake, banyu lan prekara sing bisa nolak udan. Untunge ana area toko lan kamar mandhi, nanging sampeyan kudu nggawa dhewe supaya ora mbayar luwih akeh lan ya, kertas jamban.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*