Kostum Jalisco khas

Klambi khas Jalisco duwe akeh kamiripan karo busana khas para mariachis, nganti dheweke asring bingung. Kasunyatane, dipercaya manawa sing terakhir lair ing kutha Jalisco Cocula. Nanging, dheweke ora padha. Sing nomer loro nggabungake tombol ing celonone lan jaket, saliyane duwe macem-macem warna.

Nanging, kostum khas Jalisco asli, sing bakal dikuwasani artikel iki, luwih jelas. Kaya jenenge, kita bakal ngandhani babagan klambi klasik negara Meksiko iki, sing mapan ing sisih kulon negara kasebut lan wewatesan karo Nayarit, Zacatecas, Aguascalientes, Guanajuato, Michoacán y Colima, uga karo Samodra Pasifik.

Keanehan busana khas Jalisco

Kita bakal miwiti kanthi nindakake sejarah babagan sandhangan iki banjur fokus karo kostum pria lan wanita sing khas. Kalorone beda banget, akeh luwih warna lan ceria sing wadon.

Sejarah setelan kasebut

Asal-Usul saka setelan charro, sing bisa sampeyan wis nyimpulake, yaiku tradhisional saka Jalisco, wiwit abad kaping XNUMX. Anehe, sandhangan sing ngidhentifikasi Meksiko ing luar negeri lair, miturut kapercayan, ing wilayah Spanyol, khusus ing Salamanca.

Kaya sing sampeyan ngerteni, penduduk provinsi iki diarani, sabenere, charros. Yen sampeyan ndeleng klambi khas, sejatine dheweke padha karo kostum Jalisco. Spaniard kasebut kalebu celana ireng sing kuat, jaket cekak kanthi warna sing padha, lan sepatu bot nunggang dhuwur. Uga, topi padha, sanajan swiwine luwih cilik.

Charros

Charros kanthi busana khas Jalisco

Sandhangan iki mesthi dikirim menyang Amerika kanthi teka saka Hispanik lan bakal digunakake ing Wilayah Jalisco. Nanging, nampa sawetara modifikasi. Ing pirang-pirang abad kepungkur, bisa ditambah kanthi nambah akeh sulaman gawenan tangan lan ornamen. Wis ing XIX, iku sing digunakake dening chinacos, jeneng sing diwenehake kanggo para pria sing kerja ing kebon.

Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen kaisar Maximilian saka Habsburg Dheweke seneng banget karo setelan charro kasebut. Dheweke malah nggunakake kaping pirang-pirang nyoba adaptasi karo bangsane sing anyar. Wis karo revolusi Meksiko, sandhangan iki dadi populer dadi kostum Meksiko klasik, ngungkuli khas wilayah liya ing negara kasebut (yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan wilayah kasebut, luwih becik saranake sampeyan artikel iki).

Nanging, saiki ora kabeh sandhangan charro khas padha. Dheweke beda klambi, klambi lengkap lan klambi lengkap, sanajan meh ora ana bedane. Siji-sijine sing manggon ing kemewahan sulaman lan ornamen sing wis digabungake. Kaya sing sampeyan kira, sing sadurunge luwih trampil tinimbang sing terakhir, sanajan kabeh apik banget lan apik banget.

Yen sampeyan ngunjungi Guadalajara, ibukutha lan kutha paling populer ing negara Jalisco, sampeyan ora bakal angel golek kostum khas sampeyan. Logis, pedunung ora nggunakake saben dina, nanging nggunakake Dheweke njupuk kauntungan saka acara apa wae kanggo macak. Nanging, tanpa ragu-ragu maneh, kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan kostum khas Jalisco kanggo wanita.

Kostum khas Jalisco kanggo wanita

Acara khas ing Jalisco

Kostum wanita khas Jalisco

Wanita Jalisco nganggo klambi sepotong kanthi rok dawa. Digawe nganggo poplin, gulune dhuwur lan lengen klambi. Uga, ing sisih ndhuwur, ing dhuwur dhadha sawetara bal kanthi bentuk vee sing tumpang tindih. Uga rok cukup jembar.

Babagan warna, biasane nada tunggal, sanajan iki beda karo sing ceria kaset warna sing duwe tumpang tindih lan uga nganggo renda sing dianggo ornamen. Dene kanggo alas kaki, digawe saka renda lan aksesoris beda-beda. Pungkasan, hiasan rambut saka rambut digawe nganggo pita sing padha karo sing katon ing gaun kasebut.

Kostum Jalisco kanggo pria

Mariachis

Sawetara mariachis

Babagan setelan charro kanggo pria, kaos kasebut digawe ing sisih ndhuwur, yaiku kaos sing jaket cekak. Tekan sisih ngisor dada lan lengen klambi cekak kanggo nuduhake ornamen perak saka boneka. Kajaba iku, bisa dihiasi pitung puluh tombol kanthi nada sing padha, sanajan bisa uga emas.

Minangka celonone, nada ketat, suede utawa kain lan nada peteng. Dheweke uga nggawa motong kabeh sikil. Klambi kasebut dilengkapi karo boots lace-up kanthi warna sing padha karo setelan kasebut.

Nyebut khusus kudu digawe Sombrero. Iki asline dirancang kanggo nolak efek saka srengenge Jalisco lan uga kanggo nglindhungi tumiba jaran. Amarga iku, digawe nganggo rambut hare, rasane wol utawa jerami gandum lan ana gelas utawa pita ing gelas sing kaping pindho dadi luwih tahan.

Pucuk topi khas iki amba lan amba, uga dijuluki ing mburi. Pungkasane, kadang dihiasi selendang utawa trim bordir. Desain iki kanggo nggarap lapangan pancen migunani, dadi khas ing saindenging Mexico.

Pungkasan, potongan liyane sing ora bisa ilang ing gaya charro yaiku serape. Ing prekara iki, dudu sandhangan, nanging jinis kemul sing digawa para penunggang karo sadel jarane. Mula, sampeyan ora bakal bisa ndeleng nalika melu tarian utawa arakan kanthi mlaku, nanging sampeyan bakal bisa ndeleng nalika teka ing ekuestri utawa nuduhake charros bilih kita bakal nuduhake sampeyan sabanjure.

Kapan pakean khas Jalisco digunakake

Pertarungan charro

Charra skirmish

Pancen, yen wis nerangake apa kostum Jalisco kanggo pria lan wanita, kita bakal fokus kanggo ngobrol karo sampeyan babagan acara lan perayaan ing endi umume umume golek wong sing nganggo klambi.

Tampilake keunggulan sing dienggo klambi kasebut yaiku ing charrería ing. Acara-acara berkuda tradisional ing negara Aztec nampa jeneng iki. Dheweke berkembang ing arena sing diarani kanvas charro lan kalebu manawa para penunggang nindakake latihan sing beda-beda ing mburi jarane.

Minangka olahraga, lair ing wiwitan abad kaping XNUMX kanggo mengeti padamelan sapi ing lapangan sing dadi lungse. Charrería diatur ing Meksiko kanthi federasi lan tradhisi kasebut diakoni minangka Warisan Kemanusiaan sing Ora Ketara dening UNESCO kanggo ngreksa.

Saiki, wanita uga duwe peran penting ing charrería. Ora mung amarga saben taun dipilih ratu sing tanggung jawab kanggo ngresmekake festival sing beda-beda, nanging uga amarga melu lomba berkuda. Dheweke minangka Amazon sing melu, utamane, kanggo disiplin sing dingerteni charra skirmish. Iki kalebu klompok wolung amazon sing nampilake koreografi ing sisih mburi jarane lan irama musik.

Nanging, untunge, luwih akeh pesona didorong kanggo nindakake acara liyane. Ing antarane sing paling penting, kita bakal nyebutake sampeyan teluk jaran, penunggang bantheng lan jantan, piales ing kanvas, manganas nganggo sikil utawa jaran, dhaptar paling cedhak ing cincin utawa langkah mati.

Secara logis, ing kasus kasebut wanita nggunakake jinis aksesoris liyane kanggo setelan klambi kasebut. Antarane, sepatu bot nganggo spurs, topi lan staff. Kajaba iku, dheweke nyelehake ing jaran kasebut gunung khusus sing diarani bungkus.

Dina Charro

Lungane pati

Charros makili perangan pati

Charrería dadi siji karo tradhisi Meksiko nganti saben tanggal 14 September negara Aztec ngrayakake Dina Charro. Ing saindenging wilayah kasebut (yen sampeyan pengin maca artikel babagan Veracruz, klik kene) pertunjukan berkuda lan musik dianakake kanggo mengeti. Babagan sing terakhir, ing mariachi dheweke dadi protagonis absolut.

Babagan negara Jalisco, sing lagi dibahas, tanggal kasebut Guadalajara mengeti acara kasebut Rapat Internasional Mariachi lan Charrería. Kaya sing sampeyan bayangake, lurung-lurung ing ibukutha dihiasi lan ewonan pria lan wanita mlaku-mlaku liwat dheweke kanthi nganggo kostum Jalisco khas lan napsirake musik tradisional.

Acara kasebut utamane dikonsentrasi ing Kothak Liberation, ing kana ana pirang-pirang festival. Nanging ana uga pawai, pagelaran gala ing Teater potongan tenggorokan lan malah akeh sing ditembangake ing Basilika saka Zapopán.

Klompok masarakat nindakake genre musik kayata Sirup Tapatio, uga dikenal kanthi jeneng "topi Meksiko" amarga ditinggalake ing lemah lan nari ngubengi dheweke. Iki minangka tari pacaran sing kudu digoleki ing Revolusi Meksiko.

Merata misuwur banget ing jinis perayaan iki yaiku Culebra, jogèd sing nyipta karya ing lapangan, ing Iguana lan Jaran goyang, ing antarane tarian liyane sing ditindakake juru basa nalika ngrungokake muni mariachi. Iki minangka jeneng lagu-lagu sing ngiringi tarian lan pertunjukan charrería, mula, ana gandheng cenenge karo kostum khas Jalisco.

Minangka kesimpulan, kita wis crita babagan kostum khas Jalisco kanggo pria lan wanita. Nanging kita uga wis nerangake babagan pentinge jagad charrería ing Meksiko, sing kalebu sandhangan iki lan uga swara mariachi. Kabeh iki wis ngonfigurasi budaya sing nyabrang ing negara Aztec dadi populer ing saindenging jagad.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*