Kostum daerah Galicia

Kita ngerti kepiye Kostum daerah Galicia sing digunakake pria lan wanita ing wilayah iki kanthi rutin ing jaman mbiyen. Bener sing digunakake kanggo tugas saben dina ora padha karo sing digunakake nalika preinan. Kanthi cara sing padha, ana bedane antarane provinsi sing beda lan uga dewan Galicia.

Nanging, kostum daerah Galicia, wiwit jaman kuno, duwe seragam luwih gedhe tinimbang komunitas Spanyol liyane. Kaloro pria lan wanita mesthi digawe saka klambi sing padha, sanajan ana macem-macem kombinasi lan warna. Nanging, sanajan gegayutan karo sing terakhir, kelainan Lan macem-macem warna sethitik kabeh mau. Kepiye wae, yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan kostum daerah Galicia, sampeyan ngajak sampeyan terus maca.

Sejarah sithik kostum regional Galicia

Klompok musik Galicia

Klompok musik nganggo klambi regional Galicia

Angel banget kanggo ngobrol babagan asal usul kostum khas Galicia (ing kene kita menehi artikel babagan sampeyan papan sing apik ing wilayah iki). Nanging dheweke wis pirang-pirang atus taun kepungkur. Pendhudhuk ing deso nggawe asimilasi busana para leluhur lan diwarisake menyang turune.

Nyatane, sandhangan iki durung wiwit ditliti nganti pertengahan abad kaping XNUMX, nalika Romantisisme nuwuhake minat marang tradhisi pribumi ing kutha kasebut. Asile iki yaiku Masyarakat Rakyat Galicia, digawe dening para intelektual kaya Emilia Pardo Bazan o Manuel Murguia kanggo revitalisasi tradhisi lan budaya Galicia.

Antarane kegiyatane yaiku madege koor daerah sing pengin nganggo klambi khas. Nalika semana ana upaya kanggo mbalekake kostum daerah Galicia. Nalika semana, wis diganti sandhangan modern liyane saka kain sing beda-beda sing digawe nganggo dorongan Revolusi Industri. Mula prelu diselidiki.

Ditemokake manawa kostum khas Galicia diwiwiti, paling ora Abad XVII, kaya sing ditampilake ing macem-macem dokumen. Antarane, tumindak notaris sing nyathet mas kawin lan pusaka. Uga katon, nalika semana, dheweke kalebu bensin utawa luwih tuwa ing papan sing menehi tandha busana lan uga, kanthi sandhangan, kahanan wong sing nganggo kasebut dituduhake. Contone, ana saputangan kanggo petisi, klambi kanggo wanita sing wis bebrayan utawa wong bujang, lan dengue amarga ora ana.

Kosok baline, kostum daerah kasebut digawe nganggo kain wol utawa sprei sing beda-beda jenenge miturut pabrik utawa asale. Mangkono, picote, estameña, lamp, lair, sanel, nggeret utawa bae.

Kaya sing wis dakkandhani, kabeh kain iki disederhanakake saka Revolusi Industri lan uga saiki pengaruh saka kutha-kutha kasebut dikenalake. Kajaba iku, elaborasi artisanal nyedhiyakake lokakarya jahitan lan, kanthi kabeh, ana standarisasi progresif kostum regional Galicia sing isih ana nganti saiki.

Kostum daerah Galicia kanggo wanita lan pria

Sawise ngrampungake sawetara sejarah, kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan sandhangan sing nggawe kostum Galicia kanggo wanita lan pria. Kita bakal ndeleng dheweke kanthi kapisah, nanging sampeyan ngerti yen sawetara umume jinis kelamin.

Kostum Galicia khas kanggo wanita

Kostum daerah Galicia kanggo wanita

Kostum daerah Galicia kanggo wanita

Unsur dhasar sandhangan tradisional Galicia kanggo wanita yaiku rok abang utawa ireng, celemek, demam berdarah lan jilbab. Babagan sing pertama, uga diarani saya utawa basqueSuwene dawa, sanajan ora kudu nutul lemah lan, Kajaba iku, kudu muter siji lan setengah ing pinggul.

Kanggo bagean kasebut, celemek diikat ing pinggul ndhuwur rok. Dene sapu tangan utawa panel, dilipat dadi setengah kanggo entuk bentuk segitiga lan diikat ing endhas ing pucuke. Kajaba iku, bisa nganggo macem-macem warna lan, kadhang, topi jerami utawa tutup dipasang, sing padha, nanging luwih cilik.

Dengue pantes disebutake kanthi kapisah, amarga iki minangka salah sawijining klambi khas khas daerah Galicia. Yaiku potongan kain sing dilebokake ing sisih mburi lan ujunge loro liwat dada kanggo bali lan dasi maneh ing mburi. Biasane, dihiasi nganggo beludru lan rhinestones. Ngisor demam berdarah, dheweke kena penyakit Kaos putih kanthi garis leher tertutup, lengen klambi lan trims lipit.

Sepatune diarani jagung o senar Dheweke digawe saka kulit lan duwe tlapak sikil kayu. Karo wong-wong mau, klambi dhasar kostum khas Galicia kanggo wanita wis rampung. Nanging, elemen liyane bisa ditambahake.

Yaiku kedadeyane tetep wae, yaiku apron sing luwih gedhe; saka refaixo, sing banjur diselehake ing petticoats lan popolos, jinis jeroan dawa sing tekan dhengkul lan renda. Sampeyan bisa uga dikandhani selendang, sapu tangan cacah wolung, saka calza utawa media, saka dobel lan saka jaket. Akhire, nampa jeneng toad set ornamen sing dipasang ing dhadha lan pungkasane rincian setelan kasebut.

Klambi khas Galicia kanggo pria

Pipa nganggo kostum regional Galicia

Pipa nganggo klambi daerah Galicia kanggo pria

Kanggo bagean, klambi khas Galicia kanggo pria kalebu biasane legging ireng, jaket, rompi lan tutup. Sing pertama yaiku jinis celana sing tekan dhengkul. Kadhangkala dheweke ditambah karo leggingUga sawetara legging, nanging saka sisih pungkasan awak menyang sepatu. Sing terakhir muncul ing abad kaping XNUMX kanggo ngganti stoking, sanajan uga isih digunakake.

Ing celonone, sampeyan uga bisa nganggo prune. Yaiku sandhangan jeroan putih sing katon metu saka sangisore utawa dilebokake ing gaiter sing kaiket ing sikil nganggo pita.

Dene jaket, jaket kasebut cekak lan dipasang. Uga dilengkapi lengen sempit lan rong kanthong horisontal. Ing sangisore, a camisa lan ing ndhuwur rompi. Uga, ing pinggul dadi kepriye utawa sash, sing mubeng kaping pindho, duwe jubin lan bisa maneka warna.

Pungkasane, montera o monteira Iki minangka topi khas kostum daerah Galicia kanggo pria. Ing rancangane, cocog karo jeneng asuria lan asale wiwit Abad Pertengahan. Galicia ukurane amba lan segi telu, sanajan ana uga kuping kuping nalika kadhemen.

Kajaba iku, montera biasane nganggo jubin lan, minangka penasaran, kita bakal menehi pitutur marang kowe, yen padha nengen, sing nganggo siji, dene yen katon ing sisih kiwa, dheweke wis omah-omah. Suwe-suwe, menehi kesempatan kanggo topi utawa topi, wis digawe saka sing dirasakake, wis kalebu jinis beret ing wilayah Vigo (ing kene sampeyan duwe artikel bab kutha iki).

Saliyane, sanajan wis ora bisa digunakake, ana maneh sandhangan khas Galicia sing penasaran banget. Kita ngomong babagan makutha, tanjung digawe saka jerami sing digunakake kanggo dina paling adhem taun iki.

Kapan klambi regional Galicia digunakake?

Lucus kobong

Festival Arde Lucus

Yen wis ngerti klambi Galicia sing khas, sampeyan uga bakal kepengin ngerti nalika digunakake. Secara logis, ing festival ing kutha-kutha ing kabeh Galicia, ana wong sing nganggo kostum kasebut.

Biasane, dheweke kalebu bagean saka orkestra tradisional sing anggotane dadi musisi angin lan perkusi. Minangka kanggo kulawarga instrumen kaping pisanan, panjarwa saka Bagpipe Galicia, sanajan dheweke kerja dhewe-dhewe.

Piranti kasebut kalebu tradhisi paling jero ing wilayah kasebut, dadi salah sawijining simbol. Amarga alasan iki, pipa ora bisa dingerteni tanpa kostum khas Galicia. Bener, bagpipe kasebut uga minangka unsur dhasar saka folklor Asturia lan uga wilayah Bierzo lan Sanabria, nanging wong Galicia duwe sawetara bedane.

Apa wae, pipa, pemain perkusi lan penari mesthi nganggo kostum daerah Galicia. Lan dheweke ana ing perayaan utama ing negarane. Contone, dheweke ora kekurangan perayaan Rasul Santiago, ora mung pelindung Galicia, nanging uga kabeh Spanyol.

Kajaba iku, dheweke mlaku-mlaku ing dalan Lugo perayaan San Froilán lan muncul ing pahargyan Paskah kayata Pabrik y Ferrol, kabeh kasebut ngumumake kepentingan turis. Sampeyan uga bisa ndeleng panjarwa kasebut nganggo klambi khas Galicia ing pahargyan sing kurang gegandhengan karo agama.

Contone, umume golek band pipa ing Lucus kobong, ing ngendi masarakat Lugo ngeling-eling masa lalu Romawi; ing Free Fair saka Pontevedra, adhedhasar jaman biyen kutha, utawa ing Ziarah Catoira Viking, sing mengeti tekane ing kutha pasukan Norman kanggo ngrampok wilayah kasebut.

Pesta viking ing Catoira

Ziarah Catoira Viking

Pungkasan, jumlah wong sing nganggo kostum daerah Galicia ing festival gastronomi akeh banget. Sajrone taun ana akeh ing wilayah kasebut. Nanging kita bakal nyorot kanggo sampeyan sing misuwur Festival Seafood dianakaké ing kutha O Grove saben Oktober, lan Gurita, sing kedadeyan ing Carballino ing dina Minggu kaping loro ing wulan Agustus. Nanging, konsumsi cephalopod iki pancen wis nunjang ing Galicia, kanthi prakteke, kabeh lokalitas duwe perayaan gastronomis sing didhasarake lan karo penduduk asli sing nganggo kostum khas.

Minangka kesimpulan, kita wis mriksa maneh babagan Kostum daerah Galicia kanggo pria lan wanita. Kita wis ngliwati sejarah lan unsur tradhisional kanggo pungkasane nuduhake papan sing paling asring sampeyan bisa ndeleng. Saiki sampeyan mung kudu lelungan menyang Galicia lan ngurmati kanthi langsung.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*