Kothak paling gedhe ing Spanyol

Forum Square

Nalika nerangake bab kothak paling gedhé ing Spanyol, godaan pisanan kita kanggo nindakake saka akeh kothak utama sing populate negara kita. Nanging, kita bakal nggawe kesalahan amarga dudu sing paling gedhe.

Pancen, Spanyol duwe sawetara kothak utama apik banget kebak monumen lan sajarah. Kabeh mau ayu banget, sanajan kita kudu nyorot sampeyan sing ora ana tandhingane Salamanca utawa ora kurang ayu saka Madrid. Kajaba iku, kita bisa nyritakake babagan wong liya sing luwih andhap asor, nanging padha aji, kayata Chinchon gelombang saka Almagro. Nanging, kita pengin ngomong karo sampeyan babagan alun-alun paling gedhe ing Spanyol lan ora ana sing ana ing antarane. Padha sing bakal kita nuduhake sampeyan.

Forum Square (Barcelona)

Tampilan alun-alun Forum

Forum Square, ing Barcelona

Mbok menawa kita uga ora kalebu papan umum iki ing tur kita, amarga uga disebut Taman Forum. Iku ora kebeneran, amarga nduweni udakara 160 meter persegi lan nyambungake Barcelona karo San Adrián del Besós.

Iki digawe ing 2004 kanthi desain saka Elijah Torres y Jose Antonio Martinez minangka markas kanggo Forum Kebudayaan Universal sing dianakaké taun iku ing kutha Catalan, mula jenenge. Lan uga bangunan paling emblematic sawijining: Forum, karya saka Jacques Herzog y Pierre deMeuron, kang dina iki omahé ing Museum Ilmu Pengetahuan Alam Barcelona.

Wilayah utama ruang kasebut didominasi panel fotovoltaik sing gedhe, sawetara pergolas sing diarani Los Pajaritos, alas kolom lan sawetara papan sing apik kanggo pertunjukan. Nanging, saliyane, ana rong papan liyane sing luwih cilik: Taman Campo de la Bota lan Auditorium.

Colon Square (Madrid)

Columbus Square

Pemandangan saka Plaza de Colón, ing Madrid, salah siji sing paling ayu ing antarane alun-alun paling gedhe ing Spanyol

Luwih cilik tinimbang sing sadurunge, nanging uga nggumunake alun-alun Madrid iki kanthi 37 meter persegi. Dumunung ing patemon lurung-lurung Goya lan Génova lan Paseos de la Castellana lan Recoletos.

Jeneng iki ditampa saka taman lan monumen Christopher Columbus sing nguwasani. Iki nanggapi gaya neogotik lan didegake ing pungkasan abad kaping XNUMX. Iku stands metu kanggo total dhuwur pitulas meter, sanajan reca dhewe, karya saka Jeronimo Sunol ing marmer putih, ngukur telung.

Dene kang kasebut Taman Penemuan, ing ngisor iki ana Pusat Seni Teater Fernán Gómez, mantan Pusat Budaya Villa de Madrid. Wis ing lumahing, sampeyan bisa ndeleng tugu liyane, kang darmabakti sabenere kanggo panemuan Amerika, karya saka Joaquin Vaquero Turcios. Lan uga gendéra Spanyol paling gedhé ing donya, kanthi jembaré 294 mèter persegi sing diangkat ing kutub sèket.

Pungkasan, ing patemon alun-alun karo dalan Génova yaiku Menara Columbus lan, ing sikilé, ing sawijining pulo, patung Woman karo pangilon, dening Kolombia Ferdinand Botero.

Alun-alun Spanyol (Madrid)

Plaza Spanyol, ing Madrid

Plaza Spanyol, ing Madrid

Kita ora ninggalake ibukutha negara kita kanggo nuduhake alun-alun paling gedhe ing Spanyol sing meh tekan sadurunge, amarga ukurane 36 meter persegi. Lurung-lurung Gran Vía, Princesa, Bailén, Ferraz, Leganitos lan Cuesta de San Vicente gabung ing kono.

Iki diubengi dening sawetara bangunan lambang kutha. Iku kasus saka Menara Madrid, kang dhuwuré satus patang puluh loro meter, minangka salah siji saka pencakar langit pisanan ing ibukutha, wiwit dibangun ing 1960. Lan uga imposing. Gedung Spanyol, sing ana ing mburi Gran Vía.

Nanging kurang fungsi saka iki lan sajujure luwih ayu punika Omah Gallardo, permata modernisme dening Federico Arias King rampung ing 1914. Lan kita kudu ora lali bangunan saka Royal Asturian Mining Company, kaendahan liyane saka alfonsine monumental utawa gaya eklektik saka pungkasan abad ka-XNUMX. Akhire, monumen kanggo Miguel de Cervantes ndominasi Plaza de España saka pusaté. Iku karya saka Rafael Martinez Zapatero lan Lorenzo Coullaut Valera lan nggantosi writer lungguh karo Don Quixote lan Sancho nunggang ing tokoh.

Alun-alun Spanyol (Barcelona)

Alun-alun Spanyol, ing Barcelona

Plaza Spanyol ing Barcelona

Kita nerusake tur alun-alun paling gedhe ing Spanyol kanthi homonim sing sadurunge ana ing Barcelona. Ing 34 meter persegi, iku luwih cilik, nanging ora kalah ayu. Iki dirancang dening arsitek Joseph Puig lan Cadafalch y Guillem Busquets, sanajan wong sing tanggung jawab kanggo ngrampungake bakal Antoni Darder.

Iku dibangun kanggo Pameran Internasional 1929 minangka akses menyang Montjuic, papan utama pameran kasebut. Ing kasunyatan, monumen wiwit jaman semana isih dilestarekake, kayata Desa Spanyol utawa bullring lawas, permata neo-Mudejar saka Font Augustus dina iki rubah menyang pusat blanja, ing menara Venetian de Ramon Raventos utawa paviliun Jerman, marvel arsitektur modern amarga Mies van der Rohe.

Kajaba iku, ing tengah alun-alun ana banyu mancur monumental sing digawe dening Jose Maria Jujol lan dihiasi dening para pematung Michael Blay y Miquel lan Lucia Osle. Kanthi fitur klasik, iki nggambarake alegori geografi lan sejarah Spanyol kanthi perwakilan segara, kali lan sawetara karakter sing misuwur kayata Santo Teresa Yesus, Isabel wong Katulik o James I saka Aragon.

Plaza de Oriente (Madrid), luwih saka siji saka kothak paling gedhe ing Spanyol

Royal Palace

Royal Palace, ing Plaza de Oriente

Dumunung ing jantung ibukutha Spanyol, udakara udakara 32 meter persegi. Bentuke persegi dowo kanthi headboard sing mlengkung lan dirancang dening Narciso Pascual lan Colomer ing 1844. Uga, mbok menawa iku paling monumental saka kabeh sing wis kita nuduhake sampeyan nganti saiki.

Amarga ing sisih kulon diwatesi dening nyengsemaken Royal Palace, dibangun kanthi urutan saka Philip V ing abad kaping XNUMX ing sisa-sisa Alcázar lawas. Kajaba iku, ing sisih wétan dipigura dening Teater Kraton, Madrid Coliseum kanggo opera sing dibukak ing 1850 lan, ing sisih lor, ing Biara Royal Inkarnasi, didegake dening ratu Margaret saka Austria, garwanipun Philip II, ing abad kaping XNUMX.

Nanging, ing Kajaba iku, Plaza de Oriente stands metu kanggo taman ayu. Ora kanggo sebutno sing digawe dening Francesco Sabati, kang ora dadi kagungane alun nanging kanggo kraton, kita maringi pitutur sampeyan ndeleng ing taman tengah, saka invoice barok, wong Lepanto y sing saka Cabo Noval, kabeh padha karo gamelan reca dhewe-dhewe.

Antarane stands metu tugu Philip IV digawe dening Pietro tacca, nanging uga patung-patung raja-raja Spanyol, sing wiwit saka jaman Visigoth nganti Ferdinand I saka Leon. Kajaba iku, ing taman Cabo Noval sampeyan bisa ndeleng monumèn prajurit iki digawe dening Mariano benlliure lan ing Lepanto, liyane kanggo Kapten Melgar, karya saka Julio Gonzalez Pola.

Plaza Spanyol (Sevilla)

Plaza de España ing Seville

Plaza de España ing Seville

kothak imposing iki digawe kanggo Ibero-American Exposition taun 1929. Dumunung ing taman Seville ing María Luisa lan amarga arsitek Hannibal Gonzalez, sing nggawe spasi semi-elips 31 meter persegi sing dibingkai dening bangunan spektakuler watara satus pitung puluh meter.

Formulir iki simbol ngrangkul Spanyol kanggo bangsa Ibero-Amerika. Malah mbukak menyang Kali Guadalquivir minangka rute kanggo tekan Benua Anyar. Iki uga dipigura dening kali cilik setengah kilometer liwat papat kreteg.

Minangka kanggo construction utama, nanggepi gaya klasik saka villa palembang. Fasad kasebut nduweni dekorasi keramik sing spektakuler lan galeri sing didhukung dening lengkungan. Sing terakhir uga duwe langit-langit sing dihiasi kanthi apik karo langit-langit kayu. Pungkasan, ing ujung bangunan kasebut munggah loro menara barok sing nggumunake dhuwure pitung puluh papat meter, sanajan uga duwe loro gerbang, yaiku Navarra lan Aragón.

Ing tangan liyane, kothak wis sumbering tengah, karya saka Vincent Traver lan karo patang puluh wolu bank makili patang puluh enem provinsi semenanjung lan Kapuloan Canary lan Balearic. Iki disusun miturut abjad lan ing saben bangku katon lambang, peta lan kothak Pisan kanthi sawetara acara sing relevan saka sejarahe.

Walikota Plaza Medina del Campo

Walikota Plaza Medina del Campo

Gereja Collegiate San Antolín, ing Plaza Mayor Medina del Campo

Yen kita pirembagan bab dimensi, iku ora bakal ing Medina del Campo kanggo manggoni panggonan iki ing antarane kothak paling gedhe ing Spanyol. Nanging kita pengin nyakup amarga iki minangka sing paling gedhe ing antarane sing paling gedhe ing negara kita, kanthi area 14 meter persegi lan ngluwihi, contone, Salamanca utawa Madrid.

Dheweke dikenal kanggo Plaza Walikota de la Hispanidad. Lan ora ana sing kudu iri karo sing sadurunge babagan nilai monumental. Amarga wis dipigura dening constructions kaya ing Balai Kota lan Arcos lan Peso Houses, kabeh mau saka abad kaping XNUMX. Nanging uga ing Royal Palaceing biara San José lan Santa María Magdalena utawa Gereja Collegiate San Antolin.

Minangka penasaran, kita bakal ngandhani manawa trotoar sing beda-beda duwe jeneng kayata Foal, Spices, Perhiasan utawa Armory miturut guild sing manggon ing kono kanggo ngedol barang-barange. Lan iku asalé saka abad kaping telulas, sanajan wangun saiki mengko. Ing kasus apa wae, Walikota Plaza Medina del Campo minangka salah sawijining sing paling tuwa ing negara kita.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan kothak paling gedhé ing Spanyol. Pesti, kita wis ninggalake liyane kaya Pilar Zaragoza, kanthi 24 meter persegi, Kastil ing Pamplona karo 14 utawa dhewe Walikota Plaza Kab Madrid, karo luwih saka 12. Apa sampeyan ora mikir panggonan iki minangka apik banget minangka nyengsemaken?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)