Kutha sing apik ing Sierra de Madrid

Buitrago del Lozoya

golek kutha ayu ing Sierra de Madrid iku bakal gampang banget kanggo sampeyan. Amarga komplèks pegunungan iki nawakake kutha-kutha sing kebak pesona lan dumunung ing lanskap sing apik banget. Dumunung ing sisih lor-wétan Komunitas Otonomi Madrid lan, uga dumadi saka sawetara pagunungan, utamané ing Guadarrama, Malagon, pojok Lan Cabrera.

Wilayah sing wiyar iki nduweni taman nasional kaya taman nasional dhewe Pegunungan Guadarrama, pangonan kaya sing saka kita sierra, wilayah tengah gunung kayata DAS Lozoya lan elevasi luwih saka rong ewu meter kaya ing Puncak Peñalara utawa Cliff saka Anyelir. Lan, bebarengan karo kabeh iki, sampeyan duwe tilase hiking lan resor ski kayata Navacerrada utawa Valcotos. Nanging, ing ndhuwur kabeh, sawetara kutha sing ngreksa kabeh Pesona saka padesan lan sing padha monumen asli ing piyambak. Tanpa ado maneh, kita bakal ngusulake kutha-kutha sing apik iki ing Sierra de Madrid.

Buitrago del Lozoya

Bèntèng Buitrago del Lozoya

Alcázar saka Buitrago del Lozoya

Kita miwiti lelungan menyang sisih lor Komunitas Madrid kanggo mandheg ing kutha abad pertengahan sing apik iki sing ana ing antarane pagunungan Cabrera lan Rincón. Sampeyan bakal kaget, pisanan kabeh, dening sawijining pager tembok dating saka abad kaping XNUMX.

Wis ing lokalitas, sampeyan kudu ndeleng ing Alcazar, dibangun ing abad ka-XNUMX nggabungke gaya Gothic lan Mudejar, lan gereja Santa María del Castillo, karo ngleboke Gothic flamboyant nyengsemaken sawijining. Uga menarik yaiku Jembatan Arrabal, wungu ing abad tengahan.

Uga, ing foothills kutha ana ing omah alas, konstruksi abad kaping XNUMX sing dibangun kanggo Adipati Infantado minangka vila kanthi gaya arsitek Italia. Andrea Palladio. Nanging, mbok menawa, sing paling nggumunake babagan Buitrago del Lozoya yaiku Museum Picasso. Ketoke, tukang cukur rambute pelukis kasebut asale saka kutha lan menehi warisan karya sing diwenehake kanggo nggawe pameran iki. Wis kira-kira sewidak darmabakti dening seniman Malaga.

Rascafría, kutha liyane sing apik ing Sierra de Madrid

Biara Paular

Biara Santa María del Paular

Uga ing lembah Lozoya kutha iki minangka lawang menyang Taman alam Peñalara, kanthi akeh rute hiking lan gunung. Liwat wong-wong mau, sampeyan bisa tekan laguna glasial sing misuwur kanthi moraines lan cirques.

Sawise ing villa, disaranake sampeyan ngunjungi gereja paroki San Andres Apóstol, dibangun ing abad ka-XNUMX, ing rumah sakit lawas, saka XIV, lan ing jembatan pangapunten. Liwat iki, uga, sampeyan bakal tekan imposing biara Santa María del Paular. Biara iki dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX, sanajan wis sawetara restorasi. Gréja stands metu ing Komplek, nanging permata gedhe sing dadi-disebut Seri Cartujana saka cloister. Iku melu sèket papat lukisan saka Vincent Carducho, kontemporer Velázquez, ing sajarah urutan Carthusian.

Pungkasan, saka biara, rute hiking sing nggawa sampeyan menyang Curug Purgatory, sakumpulan grojogan menyang kali Aguilón sing pancen nggumunake.

Patones saka Ndhuwur

Ndeleng Patones saka Ndhuwur

Patones saka Ndhuwur

Kita ora bisa ngandhani babagan kutha-kutha sing apik ing Sierra de Madrid tanpa nyebutake Patones de Arriba. Amarga kutha iki minangka monumen dhewe. Kanthi omah slate sawijining, iku conto sampurna saka arsitektur ireng Sierra de Ayllón, sing wis entuk diumumake minangka Situs Kapentingan Budaya.

Nanging Patones nawakake sampeyan luwih akeh kanggo ndeleng. Sing ayu greja san jose Dibangun ing abad kaping pitulas lan ing pertapan saka Virgin saka Zaitun Asalé saka abad kaping XNUMX lan ana ing gaya Romawi Mudejar. Cedhak banget karo sing terakhir yaiku Ponton zaitun, bendungan sing dibangun ing jaman Isabell II kanggo nyuplai banyu menyang kutha Madrid. Lan uga situs arkeologi saka Castro Dehesa de la Oliva, wiwit jaman pra-Romawi.

Akhire, yen seneng caving, ing Guwa Reguerillo Iki minangka bolongan paling penting ing kabeh komunitas Madrid. Nanging, saiki ditutup. Kanggo mlebu, sampeyan butuh ijin khusus.

Manzanares sing Nyata

Kastil Mendoza

Castillo de los Mendoza ing Manzanares, salah sawijining désa sing paling éndah ing Sierra de Madrid

Keajaiban liyane ing antarane desa sing apik ing Sierra de Madrid yaiku Manzanares. Dumunung ing gisik saka Waduk Santillana lan ing sikil saka pedriza, area sing sampurna kanggo sampeyan latihan hiking lan climbing. Kabeh iki tanpa dilalekake Snowdrift saka Countess, ngendi kali Manzanares lair.

Nanging kutha iki uga duwe monumen sing apik banget. Simbol gedhe yaiku Bèntèng Mendoza, dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX, nanging ing kondisi sampurna. Ing njero, sampeyan bisa ndeleng koleksi tapestri lan museum babagan kastil Spanyol.

Ora mung siji sing diduweni Manzanares. Sampeyan uga bisa ndeleng Sisa saka kastil lawas, kang mung loro tembok tetep. Kanggo bagean, greja Lady of the Snows Kita kira-kira dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX lan wiwitan abad kaping XNUMX. Iki nggabungake fitur Romanesque, Gotik lan Renaissance.

Akhire, ing dalan kanggo La Pedriza, sampeyan bakal nemokake ing Pertapaan Our Lady of the Peña Sacra, sing dibangun ing pungkasan abad kaping nembelas lan awal abad kaping pitulas.

Torrelaguna

Alun-alun utama Torrelaguna

Walikota Plaza Torrelaguna

Ing foothills saka Sierra de la Cabrera kutha iki, misuwur minangka panggonan lair saka Kardinal Cisneros. Sabenere dheweke duwe utang bagean apik saka monumen Torrelaguna. Antarane iki, spektakuler pasamuan paroki La Magdalena, saka gaya Gotik lan karo altarpieces Baroque lan Plateresque. Uga, ing Biara Ibu-ibu Konsepsionis Fransiskan Discalced wis kapel ayu lantaran kanggo Juan Gil de Hontanon lan mausoleum Renaissance.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Torrelaguna la Padepokan Wanita Kesepian Kita, wiwit abad kaping patbelas, sanajan dibalèkaké ing abad kaping wolulas. Ing kono ana gambar santo pangreksa kutha.

Babagan arsitektur sipil, ing Balai Kota, saka 1515 lan Sisa saka tembok abad tengahan, kang ing Lawang Kristus saka Burgos. Nanging monumen gedhe ing kutha kasebut yaiku kraton salinas, permata Renaissance uga digandhengake karo Gil de Hontañón.

Horcajuelo saka Sierra

Horcajuelo saka Sierra

Pemandangan Horcajuelo de la Sierra

Kutha cilik ing Sierra de Madrid iki uga misuwur amarga arsitektur tradisional, ing kasus watu peteng. Kajaba iku, iku panggonan penting riko ing greja San Nicolás de Bari, kanthi fasad Mudejar, font baptis abad pertengahan lan altar Baroque.

Semono uga, sampeyan bakal kaget ing kutha cilik kasebut kanthi orane a museum etnografi. Nanging malah wis sampurna dibalèkaké forge lan jaran shoeing jaran. Akhire, ing sakcedhake kutha iku ing Pertapaan Our Lady of Sorrows.

La Hiruela, salah siji kutha paling wadi ing Sierra de Madrid

Ing Hiruela

Arsitektur tradisional ing La Hiruela

Senadyan pedunungé cilik, kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling dijaga arsitektur tradisional, kanthi omah watu lan adobe. Iku uga worth ngunjungi dibalèkaké Penggilingan glepung, bangunan saka Balai Kota lan omahé imam lan guru.

Nanging sing luwih penasaran yaiku apiary cedhak, Konstruksi tradisional sing dituju kanggo entuk madu lan adhedhasar kayu oak kothong sing dipasang ing papan lan ditutupi gabus utawa kayu. Kajaba iku, jalur hiking sing apik banget diwiwiti saka La Hiruela sing bakal nggawa sampeyan, contone, menyang spektakuler. Hutan beech Montejo.

The Berrueco

The Berrueco

Dewan Kutha El Berrueco

Dumunung ing sisih wétan, cedhak karo provinsi Guadalajara, El Berrueco nduweni lingkungan sing nyenengake. Ing Cabrera massif lan impose reservoir El Atazar, ngendi sampeyan bisa olahraga banyu kayata sailing.

Kutha sing meh wolung atus pedunung iki uga duwe akeh sing bisa ditawakake kanggo sampeyan. Antarane monumen sawijining, ing pasamuan Santo Tomas Apostol, karo Romanesque Mudejar façade sawijining, lan, wis ing pinggiran, ing menara pengawas muslim, menara pengawas sing dibangun ing watu.

Nanging, mbok menawa, sing paling penasaran babagan El Berrueco yaiku Museum Water and Hydrographic Heritage darmabakti kanggo akeh infrastruktur hidrolik ing Sierra de Madrid. Kajaba iku, dheweke ora mung siji ing kutha. Uga duwe liyane khusus kanggo watu tradisional ing wilayah kasebut.

Jurang gunung

Jurang gunung

Gereja Pilar ing Garganta de los Montes

Kita bakal ngrampungake tur desa-desa sing apik ing Sierra de Madrid sing mandheg ing Garganta de los Montes, dumunung ing lembah Lozoya. Aja mandheg ngamati dheweke omah gunung tradisional saka dhuwur. Iki digawe saka watu sing dicampur karo lendhut lan kerikil lan diakhiri ing cerobong asep sing bentuke lonceng.

Nanging sampeyan uga kudu ndeleng monumen kayata gréja Santiago Apóstol lan Nuestra Señora del Pilar, ing Hermitage of Our Lady of the Meadows lan jaran kanggo shoeing. Uga, aja mandheg nyedhaki pengamatan menara, saka ngendi sampeyan bakal entuk pemandangan lembah Lozoya sing nggumunake.

Nanging, sing paling penasaran babagan Garganta de los Montes yaiku patung-patung sing disebarake liwat lurung-lurung lan sing makili pemandangan saka urip saben dina saka kutha. Antarane wong-wong mau, sing saka mbah kakung lan putu nuduhake pengalaman, sing saka altarera utawa sing lokal ngamati lembah.

Ing kesimpulan, kita wis ngomong karo sampeyan kutha ayu ing Sierra de Madrid. Kabeh mau worth kunjungan sampeyan. Nanging ana liyane sing larang regane. Contone, Puebla de la Sierra, sing isih ngreksa sumber Arab; Soto Real Kab, karo gereja barok saka Immaculate Conception lan jembatan Romanesque sawijining; Guadarrama, karo Plaza Mayor khas sawijining, utawa Cercedilla, karo pasamuwané San Sebastián. Terusake lan kenal karo kutha-kutha kasebut lan nikmati pengalaman kasebut.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*