Kutha paling pedunung ing Spanyol

Revolusi Industri wis ngganti pasuryan donya, lan saiki manungsa urip luwih akeh ing kutha tinimbang ing deso. Lan kutha-kutha iki ora mandheg berkembang, mula bisa uga gambar fiksi ilmiah iki, kutha-kutha sing mbledhos, dadi kasunyatan.

Kangge, supaya kita ngerti dina iki apa sing kutha paling pedunung ing Spanyol.

Madrid

Ibukutha Spanyol rangking nomer 1 ing dhaptar kita. Wis 3.305.408 jiwa lan rekor dianakaké ing 2020 karo sawetara atus liyane. Madrid wiwit tuwuh kanthi mantep wiwit wiwitan abad.

Madrid Kutha iki minangka kutha paling padhet nomer loro ing Uni Eropa.Pisanan rawuh ing Berlin, lan uga minangka wilayah metropolitan Spanyol pisanan babagan kegiatan ekonomi. Kantor pusat pamaréntahan nasional, panggonan resmi para raja lan uga kementerian lan Pengadilan Umum, iku bebarengan karo Paris, London lan Moscow. salah siji kutha paling sugih ing Eropah. 

Ing Madrid ana markas UNWTO (Organisasi Pariwisata Dunia), ing antarane organisasi penting liyane saka donya pendidikan, ilmu pengetahuan, budaya utawa bisnis. Wis akeh museum internasional sing misuwur lan crita kelangan sing bali abad karo a Romawi kepungkur, Visigothic, Muslim...

Yen sampeyan lunga menyang lelungan, elinga yen mangsa adhem lan musim panas panas banget, kanthi srengenge akeh, lan Kutha iki minangka salah sawijining kutha kanthi pariwisata paling akeh ing negara kasebut., dina iki ing dalan kanggo pulih sawise pandemi.

Barcelona

Ibukutha Catalonia rangking kaloro karo 1.636.732 jiwa manggon ing sawijining 102 kilometer persegi. Populasi kasebut ora beda-beda sajrone wektu, sanajan jumlah kasebut dianalisis ana penurunan sing signifikan ing hubungane karo dekade sadurunge.

Barcelona iku siji kutha pesisir, ing Mediterania, mung 120 kilometer saka tapel wates karo Prancis lan Pyrenees ayu. Iku kutha karo luwih saka 4 ewu taun, kanthi budaya sing sugih banget lan saiki a urip budaya lan ekonomi penting.

Nduwe sawetara pelabuhan Mediterania sing paling penting lan aktif, lan ing taun 90-an regenerasi garis pantai menehi sawetara pesisir, sing saiki misuwur banget. Seneng a Iklim Mediterania Fantastic, karo mangsa entheng lan panas panas.

Mlumpat liwat sepuluh distrik iku Fantastic kanggo ngujo bangunan sawijining, akeh karo teken saka Gaudi, taman lan taman…

Valencia

Valencia ora tekan sejuta jiwa lan rangking katelu ing antarane kutha-kutha paling padhet ing Spanyol. 789.744 wong sing ndhaptar, kanthi luwih sithik wong sing ndhaptar luwih saka sepuluh taun kepungkur. Taun iki ana kelangan sepuluh ewu jiwa.

Kutha iki didegaké déning wong Romawi ing taun 138 SM kang banjur dikuwasani dening wong Islam. Ing abad kaping 80, kutha iki ditaklukaké manèh déning wong-wong Kristen, dipimpin déning Jaime I saka Aragón, lan ing sajarah, ing taun XNUMX-an, kutha iki dijenengi ibukutha Komunitas Valencian.

Valencia iku ana ing pinggir kali Turia, ing tengah Teluk Valencia, lan cedhak banget karo Albufera de Valencia, salah sawijining tlaga paling gedhe ing negara kasebut, sing minangka bagéan saka taman sing éndah kanthi akèh nilai sajarah, ekologis lan budaya.

Valencia Nduwe salah sawijining pusat bersejarah paling gedhe ing Spanyol, kurang luwih 169 hektar, dadi warisan sejarah sing apik banget. Yen ditambahake karo festival lan tradhisi kasebut, iki minangka tujuan wisata sing apik.

Sevilla

La ibukutha Andalusia Kutha iki minangka kutha sing apik sing, ing umum, wis kelangan populasi saka wektu. Taun kepungkur sensus nuduhake 684.234 jiwa lan rangking kaping papat ing antarane kutha paling padhet ing Spanyol.

Sevilla Kutha iki minangka kutha lawas paling gedhé ing Spanyol, kanthi jembaré 3.9 kilometer persegi, lan salah siji sing paling gedhé ing Eropah. Sampeyan ora bisa pindhah menyang Spanyol lan ora njaluk ngerti Seville lan invaluable warisan sajarah sawijining.

Seville, isih dadi kutha interior, wis port, bab 90 kilometer saka Atlantik, thanks kanggo rute Guadalquivir. Kutha iki minangka kutha kanthi iklim Mediterania, kanthi musim panas sing garing lan panas banget lan musim dingin sing entheng lan udan.

Seville wis sawetara monumen sawijining klebu ing dhaftar Situs Warisan Donya UNESCO, taman, taman, gréja, kraton… Iku ora iso lali.

Zaragoza

ndhaftar dina 675.302 jiwa lan ibukutha provinsi kanthi jeneng sing padha lan komunitas otonomi Aragon. Kutha iki minangka kutha paling padhet nomer lima ing negara kasebut. Dumunung ing tengah lembah, ing Lembah Ebro, ing pinggir sawetara kali, 300 kilometer saka Madrid.

Saragossa nduweni a iklim semi garing, kanthi mangsa adhem lan frosts wengi lan musim panas panas kanthi dina luwih saka 30 ºC. Duwe lingkungan alam sing apik, taman lan warisan sajarah sing diwakili ing warisan kutha.

Utamane fokus ing Katedral-Basilika Our Lady of El Pilar, Katedral Salvador lan Istana Aljafería, Saliyane apa sing bisa dideleng saka Romawi, abad tengahan, Mudejar, barok, neoklasik, modernis lan jaman saiki.

Málaga

Kutha iki sing jumlah pedunungé tambah akeh. Kutha iki minangka ibukutha provinsi kanthi jeneng sing padha lan dumunung Ing Andalusia. Taun kepungkur dheweke ngrekam 578.460 jiwa. Apa 100 kilometer saka Selat Gibraltar, ing tengah teluk, nyabrang dening rong kali.

Málaga Kutha iki diadegaké déning wong Fenisia saéngga kutha iki uga salah siji kutha paling tuwa ing Éropah. wis diumumake Kompleks Bersejarah lan abad orane sampeyan ndeleng ing lurung-lurung, ing Fenisia, Romawi, Arab, Punic tetep ...

A mate liwat Historic Center of Malaga lan Komplek Historic ora nguciwani sapa.

Murcia

Murcia wis tambah akeh pedunung antarane 2020 lan 2021. Kayane Iki diadegaké déning Abderramán II ing taun 825, ing pemukiman Romawi, lan wis a warisan sejarah-seni sugih liwat tataran Muslim lan Kristen.

Ing Murcia, sampeyan ora bisa kantun Katedral Santa María, ing Plaza de Belluga, lurung-lurung ing Kutha Tua sing apik banget kanthi bangunan agama lan sipil, jembatan, akeh taman lan kebon ...

Palma

Palm iku ibukutha Kapuloan Balearic lan didegaké kanthi jeneng kasebut déning konsul Romawi Quinto Cecilio Metelo Balearico ing taun 123 SM. Kutha iki dikuwasani déning Vandal lan Arab nganti direbut manèh déning Jaime I saka Aragon ing taun 1229.

Palma dumunung ing sisih kulon pulo Mallorca. Wis pembangunan kutha paling gedhe ing abad kaping XNUMX lan seneng iklim Mediterania subtropis ayu sing ndadekake panggonan vacation gedhe. Nyatane, iku kegiatan ekonomi utama ing pulo, kabeh revolves watara srengenge lan pesisir.

Las Palmas

Iku ibukutha Gran Canaria, provinsi Las Palmas. Iku manggoni posisi 9 ing dhaftar kutha paling pedunung ing Spanyol, karo 378.675 jiwa. Iki didegaké ing 1478 lan miturut apa sing diomongake Kutha iki minangka kutha kanthi iklim paling apik ing donya.

Las Palmas nduweni limang pesisir, akeh papan ijo lan tetanggan sing kudu sampeyan lakoni kanggo entuk kesan sing paling apik. Aku ngomong babagan Vegueta lan Triana, lingkungan pendiri, sing bebarengan karo warisan budaya, seni lan sejarah Las Palmas.

Bilbao

Dina iki Bilbao wis 346.405 jiwa. Iku ibukutha provinsi lan wilayah sajarah Vizcaya, ing Negara Basque. Didegaké ing pungkasan abad kaping 14 lan udakara XNUMX kilometer saka Teluk Biscay.

Wiwit bukaan saka Museum Guggenheim pariwisata wis ing munggah lan dina iki pengunjung teka kanggo ngunjungi atraksi liyane, kalebu construction agama lan sipil.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*