Tokyo, kutha patung gedhe banget

 

Patung Tokyo

Nalika ngrancang kunjungan menyang kutha, siji bisa nggawe rong dhaptar: dhaptar obyek wisata sing paling populer lan dhaptar papan wisata wong liyo. Perjalanan sing dakkarepake yaiku nyampur loro dhaptar, kanthi cara iki kunjungan dadi luwih pribadi lan sampeyan ora bisa ndeleng apa sing diarani wong liya.

Tokio, ibukutha Jepang, iku sawijining kutha gedhe. Sawetara nggambarake minangka kutha gedhe lan ora kutha: ana ruang terbuka lan dalan sing ora ana jeneng sing bisa kesasar. Kayane kutha ngusir kita saka papan sing paling rahasia, saka privasi, nanging kita ora bakal nyerah. Iki dhaptar patung paling gedhe lan paling populer ing Tokyo, kuno lan modern, sing kadang lan sanajan ukurane ora gampang ditemokake ing lurung-lurung ibukutha Jepang. 

Maman-san

Patung Maman

Iki jenenge sing serem banget reca wujud angga sing nghiasi sakcedhake Museum Seni Mori. Iki dipahat dening Louise Bourgeois ing taun 1999 lan ditindakake ing waja, tembaga lan marmer. Iku babagan salah sawijining patung paling gedhe ing donyaDhuwure mung telung puluh kaki, lan katon kaya film fiksi ilmiah.

Louise Joséphine Bourgeois minangka patung Prancis-Amerika sing tilar donya ing taun 2010 nalika yuswa 99 taun. Dheweke dikenal minangka Wanita Spider patung-patung kasebut sing wiwit manggoni keseniane ing taun 90an. Laba-laba, judhulé Maman (maman iku ibu, ing basa perancis), kaping pisanan tampil ing London, ing Tate Modern, lan mengko digawe replika. Salah sijine yaiku sing katon ing Tokyo.

Patung Maman 2

Patung kasebut duwe 26 endhog marmer ing njero toraks tembaga lan makili kekuwatan ibu saka artis kasebut, sing ndandani kain lan permadani ing Paris, sing spun kaya laba-laba, lan sing tilar donya nalika umur 21 taun. Maman Tokyo intimidasi lan bareng karo Tokyo amarga ing kutha iki, saka Gozdilla lan monster-monstere, makhluk infernal pancen apik banget.

Gundam

Gundam

Yen seneng ing Komik lan animasi Jepang (manga lan anime, ing basa Jepang), lan yen sampeyan menyang Tokyo, sampeyan ora bisa ketinggalan raksasa Gundam. Gundam minangka karya fiksi ilmiah, perang, sing nyritakake konfrontasi ing antarane pihak sing beda-beda sing digunakake sajrone gelut robot buta. Yen ana sing disenengi Jepang, robot-robot kasebut lan Gundam minangka seri klasik banget. Robot kasebut diarani Mobile Suit lan seri kaping pisanan diwiwiti ing pungkasan taun 70an nanging ana sawetara terusan.

Ana sawijining raksasa Gundam ing Pulo Odaiba gawean, ing Teluk Tokyo. Saiki, pulau kasebut dadi tujuan belanja lan hiburan sing populer, nanging biyen ana benteng lan pertahanan liyane kanggo nglindhungi invasi asing lan kapal Amerika sing pengin meksa mbukak Jepang menyang perdagangan internasional (abad kaping XNUMX). Suwe-suwe Jepang nggabungake pulau-pulau dadi pulau-pulau sing luwih gedhe lan lahane diisi, nggawe wilayah kasebut dadi lanskap kutha futuristik.

Gundam 2

Patung Mobile Suit Gundam dhuwure luwih saka 20 meter, bangunan, lan digawe nganggo Skala 1: 1. Papan iki ana ing ngarep pusat blanja Diver City Tokyo lan dadi pusat atraksi sing diarani Gundam Front Tokyo sing makaryakke ing lantai enem pusat blanja lan kalebu teater 360º, pameran model lan gambar Gundam liyane, sketsa lan liya-liyane iku seri.

Buddha Kamakura

Buddha Kamakura

Iki patung gedhe banget, salah sawijining patung tembaga paling gedhe ing saindenging jagad. Kamakura minangka salah sawijining sing kudu ditonton saka Tokyo. Kutha iki ing sisih kidul kutha, udakara luwih saka sajam numpak sepur peluru. Ana akeh candhi kanthi khazanah budaya, nanging tanpa mangu-mangu patung Buddha raksasa kasebut apik banget. Iki digawe saka tembaga lan asline ditutupi godhong emas., sanajan ora ana sing tetep ana ing siraman emas lan mung bisa dideleng ing kuping.

Buddha Kamakura tanggal wiwit taun 1252 lan duwe luwih sithik tinimbang Dhuwur 13 meter. Wis suwung ing njero ruangan lan ing pungkasan abad kaping XNUMX, nalika wong Eropa nemokake maneh Amerika, tsunami nyapu candhi sing ngubengi lan nutupi patung kasebut lan keputusane ora bakal dibangun maneh lan ninggalake patung kasebut ing udara. Kaya ngono wiwit biyen.

Hachiko, segawon sing setya

Patung Hachiko

Ana rong film babagan asu apik iki, Jepang lan Amerika sing dibintangi Richard Gere. Kalorone nyenengake. Hachiko iku asu tenan nanging dina iki mung ana sejarah lan patung sing iku ing Stasiun Shibuya. Isih crita manawa Hachiko setya ngenteni sing duwe suwene sangang taun. Hidesaburo Ueno minangka profesor sing kerja ing Universitas Tokyo lan asu Akita dheweke nate ngenteni dheweke ing pintu kereta.

Film Hachiko

Ing sawijining dina profesor kasebut tilar donya nalika kerja, ing taun 1925, lan dheweke ora bali maneh. Hachiko terus ngenteni dheweke, saben dina saben taun, suwene sangang taun, nganti dheweke tilar donya ing taun 1935, ing dalan, menyang stasiun kasebut. Kesetiaan segawon kasebut nuwuhake simpati lan dadi ikon jepang. Patung Hachiko kaping pisanan diangkat ing taun 1934, ya sadurunge segawon kasebut mati, nanging patung kasebut mesthi bakal digawe sajrone Perang Dunia II nalika logam dibutuhake kanggo industri perang.

Nalika perang rampung, pejabat Tokyo masrahake putrane pematung asli kanthi nggawe patung liyane, lan patung iki sing wis ing stasiun wiwit 1948, ing Exit Hachiko kanthi tepat. Dina iki yaiku a papan rapat super populer Antarane wong Tokyo lan ora ana kekurangan turis sing teka njupuk foto. Kajaba iku, saben tanggal 8 April ana upacara cilik kanggo ngelingi asu sing setya. Lan yen dipikirake, kondhange ngluwihi wates lan nggawe industri Hollywood saya nggumunake.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*