Lampu Lor, ing Norwegia

Salah sawijining fenomena alam sing paling apik sing bisa dideleng yaiku sing diarani lampu lor utawa aurora borealis. Apa tontonan musim salju ing sisih lor! Ana akeh panggonan sing bisa ndeleng lampu kasebut, ing saindenging belahan bumi, nanging ing Eropa, papan kasebut ana Norwegia.

La lampu lor norwegia Iki minangka salah sawijining obyek wisata sing paling populer lan bakal diwiwiti, mula artikel dina iki khusus kanggo memedi kehijauan sing nyebrangi langit sing es.

Lampu Lor

Fenomena alam iki kedadeyan nalika partikel surya tabrakan karo medan magnet Bumi, alangi protèktif sing padha. Nanging sawetara bisa nembus banjur lampu sisih lor dibentuk, lampu sing kayane anyaman mantel sing obah ing langit kanthi warna-warna, jeruk, abang lan sayuran ijo, sanajan sing terakhir mesthi menang.

Sanajan fénoména iki diamati luwih ing Kutub Lor yaiku prekara sing kedadeyan ing loro cagak kasebut lan mulane padha ana lampu lor lan aurora kidul. Amarga ndeleng lampu ing sisih lor luwih gampang, mula ana titik pandang utawa kahanan cuaca sing luwih asring kondusif kanggo dideleng, ing Norwegia lan Islandia.

Lampu Lor ing Norwegia

Kita lagi awal musim kanggo ndeleng Lampu Lor ing Norwegia. Musim iki jembar, wiwit dina iki, pungkasan September, wiwitan Oktober, nganti pungkasan Maret.. Ing kene peteng banget mula sampeyan bisa ndeleng lampu lor wiwit surup nganti esuk, nanging kudu peteng supaya bisa ndeleng palet warna kanthi warna ijo, biru, jambon, oranye lan ungu.

Nanging iki kedadean alamiah Sanajan sawetara ramalan bisa digawe, ora ana sing akurat. Pengalaman kasebut ora bisa dijamin, sanajan mujur nengen Norwegia sing apik bakal menehi kertu pos sing ora iso lali. Ya tenan, ana luwih akeh kasempatan kanggo ndeleng Lampu Lor nalika swasana garing lan adhem lan aplikasi cuaca saiki bisa mbantu kita entuk tandha.

Dadi, Apa papan sing paling apik kanggo ndeleng Lampu Lor ing Norwegia? Sejatine ing papat tujuan: wilayah Lyngenfjord, Narvik, Cape Utara lan Senja. Lyngenfjord Nduwe fjord 82 kilometer sing apik banget, kanthi glasier putih lan biru lan pucuke sing megah sing dawane meh rong ewu meter. Tekan kono pancen gampang liwat dalan, numpak kapal utawa numpak pesawat. Ing kene sampeyan bisa olahraga ski, olahraga ing njaba ruangan, macem-macem wisata, lan sampeyan uga bisa nyewa wisata kanggo ndeleng aurora.

Ya, ing kene sampeyan bisa turu ing endi wae gubuk kaca dadi, ayu banget, ing Lovos kristal. Mung ana enem lan ora murah, nanging mesthi ora bisa dilalekake. Tur kaya ngono kalebu transportasi feri 90 menit, pandhuan, kabeh panganan lan kegiyatan, sandhangan anget, penginapan. Lelungan meh 18 jam.

Kanggo bagean Narvik minangka tujuan plancongan musim salju sing apik lan salah sawijining gerbang menyang Arktik. Biasane kahanan sing apik banget ing kene kanggo ndeleng Lampu Lor, diubengi gunung sing dawane 1500 meter lan kanthi fjord sing luar biasa. Pancen saka ndhuwur Narvikfjellet manawa pemandangan langit apik banget, lan ing kutha kasebut ana akeh agensi sing bisa ngatur plancongan kanggo sampeyan. "Mburu lampu lor".

Wisata-wisata kasebut nggawa sampeyan menyang gunung, ing endi ora ana lampu gawean lan langit bisa katon kanthi kaendahan sing peteng, dipadhangi karo lintang-lintang, kanthi lelungan tunggal lintang sing motret, kabeh pancen ajaib. Sampeyan bisa ndhaptar nganti wayah tartamtu, lan sanajan ora ana sing njamin manawa sampeyan ndeleng lampu, mung menyang gunung, ngombe sing panas lan njagong ngubengi geni kemah sing cocog banget.

Lampu Lor uga katon saka Cape Utara, pucuk dhaerah pegunungan sing pucuking tebing dhuwur iki dhuwuré 307 meter. Tampilan Laut Barents lan langit iku kudu dielingi. Cape iki ana ing Pulo Mageroya lan misuwur banget karo para plancong, utamane ing musim adhem, nalika plancongan malah tuwuh ing tengah wengi.

Pungkasan, Senja minangka papan sing adoh, bisu lan murni. Senja yaiku pulo paling gedhe nomer loro ing Norwegia, papan ing endi hawa paling murni ing jagad iki ana. Landskap gunung-gunung sing dhuwur sing macet ing segara minangka urutane saiki lan nganggo kertu pos kanthi mobil, sadawane dalan sempit sing ngubengi ewu kaping, ora bisa dilalekake.

Pokokna Iki minangka tujuan paling apik kanggo ndeleng Lampu Lor ing Norwegia, negara sing misuwur banget ing babagan iki. Sanajan, ujare maneh, ora ana sing yakin. Ukara kasebut nyebar banget yen dadi salah sawijining tujuan paling apik kanggo ndeleng lampu sisih lor amarga negara kasebut ana ing sangisoré lonjong aurora, nanging iki ora kabeh bener amarga nyata yen fenomena iki katon saka papan liya.

Nanging sing ora ana sing bisa nolak yaiku Norwegia Lor diatur kanthi apik kanggo nikmati Lampu Lor. Iku bener. Ana industri pariwisata sing dirancang ing sisih lor lampu, kanthi bungalow kaca, macem-macem agensi pariwisata, kegiyatan sing ana gandhengane, safari wengi, akeh hotel lan restoran. Sampeyan mung kudu sabar lan ora teka mikir yen esuke bakal langsung menehi sihir.

Apa Kit Lampu Lor? Sing apik kamera foto multi-lensa, sudhut sing amba ora bisa ilang, batre cadhangan, tripod, lan alami sandhangan mangsa paling apik sing sampeyan duweni. Tips pungkasan: lelungan nganti adoh ing sisih lor, paling ora nganti Bodo. Elinga yen saka Oslo utawa Bergen, Arktik Lingkaran adoh, luwih saka 16 jam nganggo mobil utawa 19 nganggo sepur, mula bisa uga numpak pesawat ...

Sampeyan ora bisa nginep rong dina banjur ngarep-arep ndeleng Lampu Lor. Yen lelungan nganti adoh ing sisih lor, sampeyan kudu ngenteni pirang-pirang dina, suwene sampeyan tetep, bakal luwih akeh kasempatan. Yen sampeyan ora biasa adhem, bisa uga November, Desember lan Januari ora cocog karo sampeyan amarga adhem ekstrem. Coba pungkasan wulan September, Oktober, Februari utawa Maret, lan tambah menyang tujuan sing sampeyan jenengake Tromso, las Kapuloan Lofoten, las Kapuloan Vesteralen, fjord cilik saka Alta, Svalbard, Varanger lan Helgeland.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*