Lelungan menyang Kepulauan Cayman

Jagad iki duwe akeh pulau sing apik lan Segara Karibia musataken pirang-pirang swarga. Contone, Kapuloan Cayman, wilayah Inggris sing dununge ana ing antarane Jamaika lan Semenanjung Yucatan, sing misuwur dadi Surga pajak perusahaan lan jutawan ngindhari pajak.

Nanging Kapuloan Cayman duwe bandha wisata, mula dina iki kita bakal ngerti apa sejatine, lanskap, budaya ...

Kapuloan Cayman

Kapuloan ana telung total lan dheweke ana ing sisih kulon Segara Karibia, sisih kidul Kuba lan sisih lor-lor Honduras. Babagan babagan Pulo Grand Cayman, Cayman Brac lan Little Cayman. Ibukuthané yaiku kutha George Town, ing Grand Cayman.

Kapuloan kasebut dipercaya ditemokake dening Christopher Columbus ing taun 1503 ing pelayaran pungkasan. Columbus mbaptis wong-wong mau Las Tortugas, amarga akeh kewan kasebut, sanajan ana uga alligator lan jarene, saka kene, jeneng sing saiki diarani saiki. Arkeolog ora nemokake sisa-sisa sing sadurunge dienggoni sadurunge Eropa, nanging ora bisa disepelekake.

Banjur pulau-pulau kasebut Tujuan bajak laut, pedagang lan wong sing mandheg saka tentara Cromwel, sing nalika semana mrentah Inggris. Inggris ditinggal karo pulau-pulau kasebut, bebarengan karo Jamaika, sawise ditandatangani Prajanjian Madrid ing taun 1670. Sanajan nalika semana dadi swarga kanggo para bajak laut. Mengko, perdagangan budak ngowahi nasib pulau-pulau kasebut nalika ewonan digawa saka Afrika.

Suwe-suwe Kapuloan Cayman ana ing sangisore bimbingan Jamaika, nganti 1962 nalika Jamaika merdeka. Sawetara taun sadurunge bandara internasional dibangun ing pulau-pulau, saengga narik minat pariwisata. Banjur bank-bank, hotel lan plancongan katon. Secara historis Kapuloan Cayman wis dadi tujuan sing bebas bea. Ana crita sing ora bener sing nyritakake babagan kapal karam sing ditulungi para warga pulau kasebut. Legenda kasebut ujar manawa nylametake dheweke nylametake anggota mahkota Inggris lan mulane raja janji ora bakal pajeg ...

Pulo kasebut minangka pucuk pegunungan ing ngisor banyu, Pegunungan Cayman utawa Cayman Rise. Dheweke udakara 700 kilometer saka Miami lan mung 366 saka Kuba. Pulo Grand Cayman minangka trio paling gedhe. Telung pulau kasebut digawe dening karang sing nutupi pucuk gunung wiwit jaman es, sisa-sisa Sierra Maestra ing Kuba. Iklim tropis teles lan garing.

Ana musim udan saka Mei nganti Oktober lan musim ora udan saka November nganti April. Ora ana perubahan suhu sing gedhe, nanging ana siklon sing mbebayani yaiku sing nyebrang Atlantik wiwit wulan Juni nganti November.

Wisata Kepulauan Cayman

Ayo miwiti karo pulau kasebut Grand Cayman. Sing ayu Pantai Pitu Mils ana ing 3 tujuan paling dhuwur amarga konsentrasi akeh hotel lan resort. Iki siji pantai karang ing pesisir kulon pulau, asri. Iki minangka pantai umum sing bisa ditliti mlaku-mlaku lan sanajan jenenge udakara udakara 10 kilometer. Tujuan pesisir liyane yaiku Swara Lor, omah kanggo pari pari.

George Town Kutha sing apik karo arsitektur tradisional, toko bebas bea, merek eksklusif kanggo toko kerajinan tangan sing paling sugih nanging uga produk lokal. Nyebrang pulau ing sisih wétan sampeyan bisa ngunjungi Taman Botani Ratu Elizabeth II utawa Iguanas Birus. Kanggo ngerti sejarah lokal ana Museum Nasional Kepulauan Cayman, Titik Rum lan kemungkinan nyilem lan wit kasuarina, ing Kastil Pedro St James, bangunan paling tuwa ing pulo, utawa Kutha Bodden, kutha pulo pisanan.

Cayman Brac minangka tujuan paling apik yen sampeyan seneng alam lan dudu toko sing bebas bea. Pulo iki duwe gua watu sing kudu dingerteni, ana sinkhole sing kudu ditindakake snorkeling lan nyilem, Sanajan nganggo kapal sing rendhep, ana alas ijo ing pulau kasebut, omah sing apik kanggo manuk eksotik, diantrekake karo dalan kanggo nikmati hiking ... Sampeyan bisa teka kanthi pesawat, setengah jam, saka Grand Cayman.

Kanggo bagean Cayman cilik minangka pulau sing adoh, sing umure mung 16 kilometer lan ambane kilometer lan setengah. Minangka tujuan sing paling sepi, kanthi pantai sepiwit palem sing obah karo angin, banyune bening ... Sampeyan bisa nyewa sepeda utawa skuter kanggo njelajah, nglangi ing banyu anget Lagoon Swara Lubang Kidul, bukak cadangan Kolam Booby Alami, kanthi ewonan manuk, mlaku-mlaku ing antarane karang utawa nglangi ing Taman Laut Wall Bay.

Ing kene ana siji 1500 meter gulung dadi magnet kanggo penyelam, ditambah karo Urip laut apik banget sing ndhelik ing jero sing ora ana kekurangan sinar, hiu lan penyu. Sampeyan uga bisa wani dayung rada kayak lan tekan Pulo Owen, kaya Pulo Cayman sing ora dingerteni.

Kepiye cara ngatur kunjungan menyang Kepulauan Cayman? Dadi, 10 dina bisa dadi wiwitan yen sampeyan pengin nglampahi wektu ing Grand Cayman lan nyoba loro utawa telung dina ing pulau liyane. Kanggo tujuan saka Rembulan maduDheweke hebat banget amarga ana jaran sing nunggang pantai, makan malam pribadi, lan sesi spa ing kabeh hotel. Ngomong babagan hotel, sampeyan bisa milih opsi kasebut kabeh - kalebu lan liya-liyane duwe rencana panganan lan ngombe sing sampeyan mbayar kanthi kapisah.

Kanggo ngunjungi Kepulauan Cayman Sampeyan ora prelu proses visa. Yen sampeyan warga Meksiko, Brasil utawa Argentina, ora liya. Y ora perlu vaksinasi, saiki Kita bakal weruh mengko apa sing kedadeyan karo Covid. Sejatine manawa akeh pariwisata teka saka Amerika Serikat, nanging sampeyan uga bisa teka kanthi pesawat saka Kuba lan saka Honduras. Sawise ing pulau, sampeyan bisa nggunakake transportasi umum, bus, taksi, sewa mobil ... Kanggo mlumpat ing antarane pulau-pulau utawa ya sampeyan kudu lelungan kanthi pesawat, Cayman Airways Express.

Mesthine, elinga yen ing kene sampeyan drive ing jalur kiwa, Inggris sing apik. Apa mata uang ing Kapuloan Cayman? Ing Dolar Caymanian, sanajan dolar AS uga ditampa. Nilai tukar kanggo 1 dolar AS 0.80 CI $ sen. Muga-muga informasi iki bisa mbantu sampeyan nganggep Kapuloan Cayman minangka tujuan plancongan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*