Madinah Sidonia

Gambar | Provinsi Cádiz

Kaendahan lan romantisme Cádiz disintesis ing sak panggonan: Medina Sidonia, papan sing tujuane ngubengi pegunungan Cadiz lan Samodra Atlantik sing mesthi nampani para musafir kanthi tangan terbuka.

Budaya sing beda duwe tandha warisan sejarah-sejarah seni ing Medina Sidonia, sing dadi salah sawijining kutha paling tuwa ing Spanyol. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining papan paling apik sing bisa dideleng ing Andalusia.

Apa sing bakal katon ing Madinah Sidonia

Kutha kasebut kalebu salah sawijining ruang alam sing paling penting ing Semenanjung Iberia, wilayah laguna La Janda, amarga kekayaan ekologis sing gedhe. Nanging, pusat sejarah Madinah Sidonia uga penting lan seneng dideleng. Ruang monumental sing dijenengi Situs Artistik Bersejarah lan Aset Budaya ing taun 2001.

Lengkungan monumental lan tembok

Gambar | Provinsi Cádiz

Tembok Madinah Sidonia diwiwiti saka jaman Islam Abad Pertengahan Islam. Sanajan wis sithik nganti saiki, kita isih bisa mbayangake strukture, sawetara bagean ing kothak antara omah lan liyane sing luwih jembar, sing dadi bukti lokasi strategis Madinah Sidonia ing Cádiz.

Papan sing paling fotogenik ing tembok yaiku lengkungan lan gerbang akses menyang kutha: lawangé Bètléhèm, lawangé Pangon lan lawang Srengéngé.

  • Lawang Betele minangka titik akses menyang kutha abad pertengahan. Iki diarani amarga ing ceruk kasebut ana gambar Maria Suci ing Betlehem.
  • Lawang Pastora duwe lengkungan tapal kuda lan tangga akses gedhe. Iki minangka lawang Arab sing bisa mlebu ing tembok sing tembok. Uga dikenal kanthi jeneng Puerta de la Salada amarga banyu mancur ing mburi tangga.
  • Puerta del Sol berorientasi ing sisih wétan, mula srengenge katon saben esuk. Lokasi sing sampurna kanggo njupuk gambar sing apik ing perjalanan menyang Medina Sidonia.

Kastil Madinah Sidonia

Gambar | Emilio J. Rodríguez Posada Wikimedia Commons

Iki minangka reruntuhan benteng lawas sing digunakake dening wong-wong Roma, Muslim lan Kristen sing ana ing pucuk bukit Kastil sing isih ana sisa-sisa wiwit wiwit abad kaping XNUMX banjur digunakake minangka tambang kanggo konstruksi liyane kayata Balai Kota utawa greja utama Santa María la Coronada.

Saka sudut pandang, 300 meter ing sadhuwure segara, ana pandangan sing luar biasa kanggo sing dihipnotis. Kunjungi kastil Madinah Sidonia minangka kesempatan paling apik kanggo mirsani kutha kanthi kamulyan lan pemandangan sing apik banget. Munggah saka tengah kutha iki nyenengake banget lan situs arkeologi kasebut wis cocog banget kanggo mlaku ing antarane sisa-sisa sejarah.

Greja Santa María la Walikota

Cedhak banget karo Kastil ing sisih ndhuwur kutha kasebut yaiku Greja Santa María la Mayor la Coronada, candhi Gothic-Renaissance, kanthi rencana silang Latin lan telung sisi sing dibangun ing mesjid lawas.

Nduwe fasad gaya Herrerian kanthi pengaruh Andalusia Plateresque sing apik banget. Nanging, interior kasebut ora kalah, amarga ing njero bangunan utama gaya Plateresque sing nyengsemake, yaiku Episod utawa Konsep, ukiran Kristus Pangaksumo dening Pedro Roldán saka 1679, Custody of the Corpus Christi wiwit taun 1575, koor barok lan misbyah rococo.

Greja Santiago

Iki minangka greja kanthi rencana lantai persegi panjang, gaya telung gaya lan Mudejar kanthi langit-langit coffer sing apik banget wiwit awal abad kaping XNUMX. Iki khusus kanggo santo pelindung kutha lan Spanyol: Santiago el Mayor.

Greja Kamenangan

Biara lan gereja saiki duwe asal usul ing abad kaping XNUMX lan XNUMX. Greja Victoria arupa telung omah, menara bata lan kubah gedhe sing wis dihiasi nalika semana. Ing njero ana sawetara seni sing penting banget kanggo dideleng, kayata loro patung dening Martínez Montañés lan misbyah dhuwur karo Virgen de la Victoria sing diwenehake menyang sekolah Pedro de Ribera.

Plaza de España

Gambar | Michael Gaylard Wikimedia Commons

Ing Plaza de España, dina diwiwiti awan banget lan pungkasan telat karo nutup usahane. Minangka pusat saraf kutha lan titik pertemuan kanggo pedunung. Ing kene ana bar, restoran lan teras sing bisa ngombe sawise mlaku-mlaku liwat Medina Sidonia lan nikmati proses urip sing alon lan swasana lokal sing akrab.

Kajaba iku, ing Plaza de España ana Balai Kota. Bangunan gaya barok sing manggon ing Arsip Sejarah Kota.

Museum Etnografi

Museum Etnografi Madinah Sidonia wiwit jaman biyen kanggo adat istiadat lan gaya urip masarakat Assisi liwat pameran lengkap, sampeyan bisa ndeleng saka obyek omah, alat kanggo makarya ing lapangan lan kerajinan nganti koleksi prabotan antik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)