Masakan Jerman khas

Jerman minangka negara federal kanthi sejarah pirang-pirang abad, mula masakane mung nuduhake perjalanan budaya iki. Iku ora misuwur kaya Prancis, Italia utawa Spanyol, nanging bebener iku wis seri saka pasugatan sing yen pindhah ing trip sampeyan kudu nyoba mau.

Elinga yen wilayah ngendi Jerman dumunung sugih ing budaya lan tetanggan wis nyumbang sawetara unsur kanggo mbentuk gastronomy Jerman modern. Banjur dina iki, pasugatan khas Jerman.

Luwih akeh tinimbang sosis lan bir

Wangsulan: Bab ingkang pisanan nerangake atine nalika kita pirembagan bab masakan Jerman loro unsur iki, nanging temenan gastronomy Jerman luwih. Nyatane, sejarah kuliner negara sing dawa ana hubungane karo oyod lan geografi. Masakan Jerman wis dikembangake sajrone pirang-pirang abad lan sesambungan karo owah-owahan sosial lan politik, dadi saiki saben wilayah ing negara duwe sajian khusus lan rasa sing khas.

Contone, kidul negara dikenal kanggo pasugatan daging babi sawijining, nalika wilayah watara Hamburg paling populer kanggo iwak. Kasunyatane, daging ana ing pirang-pirang masakan, ing wayah awan lan uga nalika sarapan.

Panganan khas kalebu bagean saka daging, saus krim, sawetara sayuran lan bir, nanging banjur ayo ndeleng sajian sing paling khas, sing ora kudu dilewatake.

Sauerbraten

Punika a godhok daging sapi panggang sadurunge diasinake karo cuka lan macem-macem rempah-rempah. Iku godhok kandel lan kalori sing tradisional disuguhake karo kubis abang lan siji-sijine pangsit disebut kentang kartoffelklöbe utawa uga nggodhok kentang, banget prasaja.

Daging bisa jaran utawa daging rusa sing diasinake ing cuka putih lan rempah-rempah kanggo sawetara dina. Iku babagan salah sawijining masakan nasional Jerman lan iku tansah ing menu restaurant.

Schweinshaxe

Apa ros-rosan babi lan padha biasane ukuran sirah manungsa. punika a daging panggang, cukup nganti kulit gampang metu saka balung lan alus lan jus lan kulite garing kabeh. Iku piring misuwur banget ing Bavaria.

Ing kene daging uga diasinake nganti pirang-pirang dina, utamane nalika potong gedhe. Banjur dipanggang ing suhu sing kurang nganti pirang-pirang jam, antarane loro nganti telu gumantung saka ukurane, lan biasane disedhiyakake karo kentang utawa kubis. Ing Munich iku el sajian

Rinderroulade

sajian iki khas saka wilayah Saxony lan iku gulungan daging karo macem-macem roso. Apa irisan-irisan banget lancip saka meat mbalek karo Ham, bawang, pickles lan mustarBanjur dipanggang karo anggur abang, sing ninggalake rasa sing apik banget ing pungkasan masak.

Rouladen biasane disedhiyakake karo nedha bengi karo sandwich kentang, kentang mashed, utawa kubis abang. Minangka sajian sisih, sampeyan uga bisa ndeleng sayuran musiman, mangsa, panggang. Saos sing isih ana minangka bagean penting saka sajian lan tansah diwutahake ing daging.

schnitzel

Senajan sajian iki Austria, ing Jerman wis dadi populer banget. punika a cutlet ditutupi ing breadcrumbs karo keju lan Ham ing tengahApa sandwich, dadi karo kentang lan salad ijo.

Hasenpfeffer

Apa sampeyan mikir babagan dheweke godhok terwelu? Yen sampeyan seneng stews, Jerman kanggo sampeyan. Stews khas banget ing negara-negara sing musim dingin dawa lan atos amarga panganan kalori banget.

Ing kasus iki, daging terwelu dipotong dadi potongan ukuran cokotan lan slan padha masak karo bawang lan anggur kanggo sawetara jam nganti thickens lan mbentuk godhok. Marinade digawe karo anggur lan cuka lan dikentalake karo getih kelinci dhewe.

Tembung kasebut Hase nuduhake Jerman gundhul, terwelu lan pfeffer mrico, sanajan rempah-rempah liyane lan condiments katon ngluwihi mrico. Ing Bavaria sajian iki uga nambah paprika pedhes utawa manis,

sosis Jerman

Sanajan kita ujar manawa masakan Jerman ora bisa dikurangi dadi sosis, kita ora bisa mandheg menehi jeneng. Ana a tradisi dawa ing Pabrik sosis lan ana sawetara 1.500 jinis sosis. Ana akeh spesialisasi regional: sosis Munich putih utawa sosis daging babi karo kecap sing populer ing Berlin.

Sosis Biasane dipangan ing dalan, yaiku panganan jalanan, nanging bener sing padha uga dadi ing piring ing akeh restoran lan tau banget larang. A sosis khas, contone, punika Bratwurst utawa sosis panggang.

Iki minangka panganan dalan sing paling populer ing negara kasebut: umume digawe karo daging babi lan daging sapi lan dibumbui karo jahe, pala, coliana utawa caraway, jinten. Disajikake panggang karo kulit crispy lan disiram mustar lan kecap. Kadhangkala bisa dipesen ing roti utawa karo sauerkraut. punika a sajian musim panas khas Jerman.

Jenis sosis liyane sing populer yaiku knockwurst utawa sosis nggodhok. Iki digawe saka daging sapi utawa daging babi lan katon kaya gedhe asu panas. Nanging ana bedane amarga luwih gedhe tinimbang asu panas sing khas lan bahan-bahane luwih apik. sosis iki wis hue pink lan a rasa smoky entheng amarga sawise nggodhok iku udud sethitik. Dadi karo roti lan mustar Dijon.

Sosis liyane kanggo nyoba yaiku weisswurst. Iki minangka sosis Bavarian tradisional sing digawe karo daging sapi lan ham, dibumboni karo parsley, lemon, bawang, jahe, kapulaga.

Umumé, disedhiyakake ing wayah esuk, minangka cemilan, amarga dimasak ing banyu panas, tanpa nggodhok supaya kulit ora pecah. Sawise disuguhake karo pretzel karo sawetara mustar manishey bir seger.

Kita terus karo sosis: currywurst. jenis sosis Jerman iki Iki ditemokake ing Berlin ing taun 1949 lan digawe karo daging babi lan saos kecap lan bubuk kari. Kayane bahan-bahan mau disedhiyakake dening prajurit Inggris sing ana ing kutha sawise rampung perang.

Dheweke disuguhake kanthi panggang lan saiki wis populer banget lan malah ana museum babagan dheweke. Loro-lorone ing Berlin lan Hamburg disuguhake karo kentang goreng lan diselehake ing roti.

Kartoffelpuffer

Kaya sing wis dideleng kentang banget ana ing gastronomy Jermankanggo. Dheweke mlebu negara kasebut ing pungkasan abad kaping XNUMX lan ing abad kaping XNUMX dheweke dadi populer banget. Kartoffelpuffer punika a pancake kentang goreng, kentang mashed lan dicampur karo parsley, bawang lan endhog.

Bentuke bunder lan biasane disedhiyakake kanggo sarapan karo endhog, utawa nganggo saus apel utawa krim sing ora nguntungke.

Kartoffelkloesse

Padha sandwiches kentang khas lan Ana rong cara kanggo nyiapake: kanthi nyampur kentang mentah lan masak utawa langsung karo kentang mashed nganti digodhog, banjur digawe bal cilik sing digodhog ing banyu asin.

Iki minangka sajian sekunder sing khas malah kadhang-kadhang mung disuguhake karo sayuran. Yen dadi sajian sisih, padha nambah sauce. Iki minangka cemilan sing populer lan sampeyan bisa sinau babagan sejarahe ing Museum Sandwich Thuringian, salah sawijining museum sing paling apik kanggo gastronomi.

Sauerkraut

Iku mung fermentasi kubis lan iku kabeh liwat negara. Gobis wis Cut banget sacoro apik lan fermented kanggo dangu. Iku luwih dangu lan ana sing kecut, amarga bakteri sing fermentasi gula ing kubis.

Iki uga dadi iringan kanggo masakan sing ngemot daging.

Spätzle

Punika a sajian vegetarian, mie endhog, lan misuwur banget ora mung ing Jerman nanging uga ing Swiss, Austria lan Liechtenstein. Iki digawe kanthi cara krasan kanthi glepung, sing anyar, uyah lan sawetara banyu adhem.

Mie banjur dipotong lan digodhog ing banyu asin nganti ngambang. Dheweke disuguhake mengko karo akeh keju sing ilang lan sanajan bisa dadi sajian utama dhewe, umume disedhiyakake minangka iringan daging.

Butterkäse

Jinis keju katon luwih ing tapel wates karo Swiss lan wis a tekstur krim sedhep lan rasa alus. Iku setengah lemak, butter murni, lan wis a aroma kuwat.

Brasil

Iku versi Jerman saka pretzel lan sampeyan bakal weruh iku lagi didol akeh ing lurung-lurung, warehouses lan supermarket. Padha kandel, rada asin lan kanthi wiji wijen ing ndhuwur. Padha bisa dipangan piyambak utawa karo mustar.

Pungkasan, ora ana sing bisa mangan ing Jerman tanpa ngombe bir. Jerman duwe tradisi nggawe bir sing apik, saka abad. Varietas Pilsner paling populer ing kabeh, nanging saben wilayah utawa kutha utawa kutha duwe versi dhewe. 

Bavaria minangka wilayah bir sing paling misuwur lan ing kene sampeyan bisa ngrasakake bir gandum sing apik. Apa ana panganan cuci mulut khas Jerman? Ya, ing cookie gingerbread utawa lebkuchen, ing apfelkuchen utawa pai apel, strudel karo wiji poppy, pancake utawa kaiserschmarrn, Black Forest Cake, stollen Natal khas ...

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*