Mojácar, tujuan sing apik ing Almería

 

Nalika ndeleng peta sampeyan ndeleng manawa Spanyol minangka negara cilik, mula apik banget nalika sampeyan nemokake macem-macem lanskap, budaya, crita lan gastronomi sing ana. Ing Komunitas Otonomi Andalusia ana Almería, sawijining kutha kuno sing didegake dening Abderramán II, emir lan khalifah, ing taun 955 Masehi

Yen kita mikir manawa wiwit taun 1489 ana ing tangan Arab, mula kekayaan budaya sing ana ing njero kudu gedhe banget. Budaya, panganan, lanskap lan sudhut sing saiki kondhisi apik mula bisa nikmati. Contone, ngenteni kita Mojacar.

Mojacar

Punika a tujuan musim panas sing apik, kutha sing apik ing pesisir, ing level liyane ing sisih bukit. Kayane kaya a kertu pos omah putih kasebar karo urutan tartamtu liwat Sierra Cabrera.

Mojácar kurang saka sakjam perjalanan saka bandara Almería lan amarga lokasine sing apik banget mula dadi titik wiwitan sing apik kanggo plancongan. Apa sampeyan rencana nglampahi sawetara preinan minangka pasangan utawa kulawarga? Dadi, Mojácar minangka tujuan sing apik, diwiwiti karo tujuan kasebut kutha lawas sing apik.

Pusat bersejarah kasebut minangka jaringan lurung-lurung cobbled sing isih nahan hawa Moor sadurunge serangan Kristiani ing wilayah kasebut. Ditambahake minangka ciri khas sing ditemokake ing pesisir wiwit abad kaping XNUMX nganti pungkasan abad kaping XNUMX, yaiku nalika wong-wong Kristen ing kene kudu bersaing karo bajak laut lan buccaneer Afrika Lor.

Sejarah masarakat kuno kasebut ora nate kasur kembang mawar Mojácar ngalami wabah, perang, kekeringan uga sawetara jaman makmur kanthi nemokake perak ing pegunungan Almagrera. Emigrasi diwiwiti ing abad rong puloh lan nalika semana, aku ngakoni, simbah simbahku lunga menyang Argentina kaya tangga teparo liyane. Spanyol ing taun 60-an dudu negara saiki, dadi Mojácar ora duwe listrik utawa banyu, utawa telpon nalika semana.

Ora ana sing menehi saran yen sajrone sawetara dekade maneh bakal dadi tujuan wisata domestik lan internasional. Nanging iki kedadeyan nalika walikota wiwit nawakake omah-omah lawas sing wis bobrok kanggo wong-wong sing pengin mulihake: wartawan, seniman, lan wong bohemia seneng nikmati kutha sing miskin nanging isih apik kanthi potensial.

Mula, Mojácar mencorong maneh.

Apa sing kudu ditindakake ing Mojácar

Ya, sing pertama kudu mlaku ing endi wae. Minangka desa sing bisa dideleng kanthi mlaku lan supaya sampeyan seneng swarane, tampilan, lurung-lurung. Kanthi peta sing kasedhiya ing pusat turis, sampeyan duwe rute sing ana. Sampeyan miwiti ing banyu mancur ing dhasar desa lan bisa mungkasi ing titik pengamatan panorama ing sisih ndhuwur.

Endi sampeyan entuk peta lan informasi luwih lengkap? Ana Pusat Informasi Pariwisata ing pantai, persis ing ngarep Taman Komersial lan liyane ing kutha sing ana ing alun-alun menara gereja. Yen sampeyan ana ing mobil, aku ngelingake sampeyan parkir diwatesi ing desa, luwih-luwih yen sampeyan mlebu ing musim dhuwur. Mung ana siji rute mlebu lan sampeyan bisa nemokake parkire utama udakara 300 meter sawise ngliwati Plaza Nueva.

Sisih ngisor kutha yaiku lawang akses lan titik wiwitan kenaikan utawa tur. Kajaba iku, wilayah sing konsentrat bar, kafe lan toko hadiah. Saka kene, minggat rute munggah gunung, menyang sisih utama desa, utawa sampeyan uga ora bisa munggah lan tetep mudhun. Fuente de Moro ana ing kene lan ing jaman Moor dadi jantung ing papan kasebut.

Banyune isih bisa diombe mula umume turis utawa warga lokal ngisi botol maneh ing kene. Ana rolas jet banyu lan ing kana dipasang plak kanthi sejarah Mojácar. Ing Gerbang Kutha utawa Puerta de la Almedina saka abad kaping XNUMX, bangunan ing Dhéwan Kutha Mojácar, alun-alun cilik karo kafe-kafe, tangga sempit sing mudhun menyang Alun-alun Parterre, kebak kembang lan Greja Santa Maria, ing jejere, kanthi kekuatan sing hebat.

Sampeyan uga bakal ndeleng ing patung Mojáqueras, ing ngarep lawang lawang greja. Iki minangka monumen marmer sing makili wanita Mojácar sing nggawa banyu nganggo kostum khas. Sing cedhak yaiku Kothak Fronton Lan Alun-alun Anyar yaiku alun-alun utama desa lan mbukak gang-gang kanthi bar, kafe lan toko liyane.

Ing kene sampeyan ora bisa kejawab Mirador de la Plaza Nueva, platform sing ana ing salah sawijining pucuk sing menehi panorama lembah sing apik. Liyane yaiku Pandhangan kastil sanajan mbutuhake pendakian curam ing lurung-lurung cobblestone. Nanging ya, saka kene sampeyan bisa ndeleng pesisir lan Laut Mediterania. Iki minangka conto, nanging cukup kanggo ujar manawa kanthi peta ing tangan sampeyan bisa teka lan lunga, ngethok dalan, munggah-mudhun ing endi wae.

Pantai Mojácar

Saka desa kasebut, mlaku mudhun ing gunung setengah jam utawa karo bis kanthi perjalanan mung limang menit, sampeyan teka ing wilayah pesisir karo pantai lan hotel.  Pantai Mojácar kedher kanthi kegiatan nalika musim panas restoran lan bar lan klub wengi, nalika surup.

Sakiwetara pesisir cedhak banget lan kabeh bisa dituju nganggo bis. Ana sing layanan bis biasa sing mlaku ing dalan gedhe pesisir sing nyedhiyakake akses menyang pantai nanging sampeyan uga bisa gabung karo mlaku-mlaku. Ana Pantai Marina de la Torre, La Rumina, Del Uncharger, Palmeral, Piedra Villazar, Vista de los Ángeles, Cantal, Cueva del Lobo, Las Ventanicas utawa Venta del Bancal, contone.

Kabeh mau nawakake papan, srengenge, segara, olahraga banyu ... Yen sampeyan seneng olahraga lincah angin utawa layangan, sing paling apik yaiku pantai La Rumina lan El Palmeral, ing sisih lor. Kanggo pantai sing luwih tenang lan kanthi pembangunan kurang, sampeyan bisa milih Discharger lan Piedra Villazar. La del Cantal misuwur banget lan duwe akeh bar pantai, kayata, sanajan wis akrab.

Apa sampeyan pengin pantai meh terhapus saka peta turis utawa pantai mudo? Banjur sampeyan kudu Kepala menyang Pantai Castillo de Macenas, pantai Sombrerico utawa pantai Granatilla. Dheweke minangka pantai sing ana ing sikil Sierra Cabrera, vulkanik, tanpa akeh layanan, nanging amarga iku sepi banget. Sawetara sejarah lan gastronomi sing apik dikatutake kanthi pemandangan apik lan pesisir sing apik, bisa nggawe musim panas 2017 iki dadi musim panas sing apik, apa ora?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*