Mlaku liwat Casablanca ing Maroko

Gambar | Pixel

Sanajan kasunyatane minangka kutha paling gedhe ing Maroko, umume para turis sing ngunjungi Casablanca nindakake amarga wis ngramalake rute liwat negara sing bakal nggawa dheweke ing kono.

Sanajan Rabat minangka ibukutha administratif, Casablanca minangka kantor pusat perusahaan internasional gedhe lan sing dadi mesin finansial. Iki, bebarengan karo jaman kolonial Prancis, nggawe conto sing apik banget kanggo ngamati kontras lan campuran antarane jagad Kulon lan Muslim.

Sapa wae sing ngerti Casablanca kasmaran, tresna ing salawas-lawase. Apa wae papan sing nggawe kutha Maroko iki dadi papan sing apik?

Mesjid Raja Hassan II

Iki minangka lambang Casablanca lan dianggep nomer telu paling gedhe ing saindenging jagad. Iki dibangun kanggo ngurmati Raja Hassan II, sing mrentah Maroko antara 1961 lan 1999, kanggo mengeti ulang taune sing kaping 60.

Mesjid iki mbukak kanggo kabeh wong agama lan sampeyan bisa ngunjungi interior kanthi nyewa layanan pandhuan. Kuil iki nduweni kapasitas kanggo nampung 25.000 jamaah ing njero lan udakara 80.000 ing plataran njaba.

Pengrajin Maroko paling apik ing abad kaping XNUMX makarya ing Mesjid Hassan II ing Casablanca. Kanggo bahan konstruksi kayata watu lan kayu sing diukir kanthi jubin tangan, marmer lan kaca, langit-langit hiasan kanthi lembaran emas lan keramik sing nutupi tembok digunakake.

Minaret sing dhuwuré 210 mèter munggah ana ing sanjabane segara Atlantik lan umat Islam bisa ndedonga nalika nyawang perairan samodra sing endah.

The Corniche

Gambar | Pixel

Lan ing jejere candhi iki yaiku La Corniche. Kabupaten iki minangka papan sing paling apik kanggo ndeleng pantai ing Casablanca. Promenade sing tenang supaya sampeyan bisa mlaku kanthi tenang, srengenge lan banyu. Lan para peselancar saka saindenging jagad teka ing pantai La Corniche kanggo numpak ombak Atlantik lan ngombe ombak karo segara ing latar mburi restoran ing wilayah kasebut.

Mal Maroko

Cedhak wilayah La Corniche uga ana Maloko Mal. Pusat blanja iki minangka salah sawijining pusat paling gedhe lan paling mewah ing Maroko. Dirancang dening arsitek Italia Davide Padoa, lan duwe 250.000 m² ing endi 70.000 khusus kanggo toko sing nyebar ing telung jubin. Kajaba iku, uga duwe area santai, restoran lan kebon gedhe.

Ing wilayah sing diarani Souk, sampeyan bisa tuku barang khas saka soca Maroko kayata sandal, kaftan, djellaba, rempah-rempah, minyak, lsp. Sawetara souvenir apik saka Casablanca.

Minangka kanggo hiburan kulawarga, bioskop Imax, akuarium gedhe (Aquadream) lan taman hiburan cilik (Adventure Land), uga sumber air mancur musik paling gedhe ing saindenging jagad, sing duwe luwih saka satus jet warna sing bakal dipindhah menyang beat musik.

Madinah Casablanca

Gambar | Pixel

Salah sawijining papan sing paling apik kanggo dideleng ing Casablanca yaiku madinah sing lawas. Sanajan ora duwe gaya gaib sing khas medhia Maroko abad pertengahan liyane, jaringan dalan-dalan sempit sing dibangun sajrone abad XNUMX ing Casablanca iku pantes dikunjungi.

Ing Madinah Casablanca, ing antarane alun-alun lan masjid, kita bakal nemokake kabeh jinis kafe, restoran lan toko sandhangan, alas kaki lan barang-barang dekorasi. Papan sing istimewa kanggo entuk souvenir ing plancongan lan bisa dicampur karo masarakat lokal lan ngamati saben dinane.

Mohammed V Square lan Royal Palace

Mohammed V Square ing Casablanca minangka pusat administrasi kutha lan salah sawijining karya arsitek kutha Prancis Henri Prost, uga sing ngatur rencana kutha Fez utawa Rabat. Saliyane, Istana Casablanca uga pantes dikunjungi, sanajan mung saka njaba amarga ora bisa diakses amarga dadi salah sawijining omah raja Maroko saiki.

Museum Yahudi-Maroko

Kita ngadhepi mung museum sing khusus kanggo budaya Yahudi ing donya Arab, sing nggumunake. Museum iki nglacak sejarah yahudi 2.000 taun ing Maroko kanthi fokus khusus kanggo komunitas Yahudi Casablanca, ing endi umume wong-wong Yahudi ing negara kasebut. Ing pengunjung kasebut bakal nemokake lukisan, foto, elemen hiasan, sandhangan lan reproduksi saka papan pangibadah ing Maroko sing beda-beda.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*