Lanskap paling apik ing donya

Ing donya didominasi dening gambar, iku abot banget nalika planning trip. Sapa sing ora digoda dening lanskap lan wis ngrancang kabeh supaya ana? Ngluwihi barang sing bisa kita tuku, pemandangan, lanskap, pengalaman, minangka motivasi kanggo lelungan. Momen kasebut ditundha ing garis wektu pribadi.

Dadi ayo ndeleng dina iki mujur nengen paling ayu ing donya. Mbok menawa sampeyan begja lan wis ketemu sawetara wong. Utawa ora?

Gunung Kirkjufell

Gunung iki ana ing islandia lan aku njupuk kesempatan iki kanggo ngomong sing Iceland wis mujur nengen luar biasa ayu. Yen sampeyan seneng alam sing nggawe ambegan, aku bakal nggawe jadwal lelungan saiki. Dheweke dikenal minangka "gunung gereja" lan ana ing pesisir lor Islandia, cedhak kutha Grundarfjörour, mung rong jam drive saka ibukutha nasional.

Sing paling apik yaiku kanggo ngerti kanthi nindakake tur lengkap Semenanjung Snaefellsnes, lan yen sampeyan nyewa paket, mesthine kalebu amarga ujar manawa. Iki minangka gunung sing paling dipotret ing negara kasebut. Gunung banjur wis 463 meter lan tokoh sing dipotong ing langit tansah dadi tuntunan lan tandha kanggo wong sing lelungan liwat darat lan segara. Ing sikil gunung ana tlaga kang, ing dina cetha, apik nggambarake Mt.

Uga, iku gunung sing ngganti werna miturut mangsa: Ijo ing mangsa panas, coklat lan putih ing mangsa lan tenan nyengsemaken ing dina nalika srengenge tengah wengi cemlorot, watara equinox Juni. Lan ora kanggo sebutno ing sangisore cahya lor sing medeni! Antarane September lan April.

Nearby, mlaku alon adoh, sing Air terjun Kirkjufellsfoss. Grojogan iki nduweni telung lompatan cilik lan arus sing alus, nanging bedane dhuwur ing antarane yaiku sing paling apik. Yen sampeyan kasengsem ing pendakian, sampeyan bisa nindakake lan nikmati pemandangan sing apik, ing gunung lan ing grojogan.

Pungkasan, kasunyatan: gunung katon ing mangsa 7 saka Game of Thrones, ing episode "Behind the Wall".

Cliff saka Moher

Lanskap sing apik lan nyengsemaken iki ana ing irlandia lan dadi bagéan saka malang umum saka Burren. Padha katon ing Atlantik lan mlaku ing pesisir kanggo 14 kilometer. miturut geologi kawangun watara 320 yuta taun kepungkur lan saiki UNESCO wis kalebu ing Burren Global Geopark.

Padha tebing paling misuwur ing negara lan uga antarane paling misuwur ing donya. Sampeyan bisa ndhaptar ing Cliffs Pengalaman Moher, sedina muput kene, lan bocah-bocah ora mbayar mlebu. Ana 800 meter jaringan tilase aman lan paving sing ngijini sampeyan kanggo seneng sesawangan, ndeleng Kepulauan Aran, Galway Bay lan Maamtaurks ing kadohan lan malah Kerry ing kadohan.

akeh sing ditawakake Dolan maring, kanggo sinau babagan sejarah tebing lan wilayah kasebut dhewe, pesisir kulon Irlandia, cedhak desa Liscannor, ing County Clare. Sampeyan bisa tekan kene kanthi mobil, bis, sepeda, motor utawa mobil. Utawa mlaku-mlaku uga.

Kanggo nggawe kunjungan dina sing apik sampeyan bisa tansah ngunjungi situs web resmi sing kalebu ramalan cuaca lan ngidini sampeyan ngatur dhewe luwih apik. Iku uga apike kanggo ngunjungi tebing ing njaba jam sibuk, lan temenan, ing sunrise lan sunset lanskap khusus.

Sampeyan bisa mbayar diakoni lengkap, kang kalebu riko kanggo Visitor Center lan pameran kasunyatan virtual lan téater, plus mate liwat tilase lan akses menyang O'Brien Tower lan teras sawijining, guide audio, peta lan informasi . Kabeh kanggo 7 euro.

Hallstatt

Pemandangan telaga iki ana ing Austria lan iku kertu pos. Dumunung ing distrik pegunungan Salzkammergut, jejere Lake Hallstatt lan cedhak sawetara tambang uyah apik tenan. Nganti abad kaping XNUMX mung bisa digayuh kanthi prau utawa dalan gunung sing ora nyaman banget, nanging kabeh wiwit owah ing pungkasan abad kaping XNUMX kanthi pambangunan rute sing dipotong liwat watu gunung kasebut.

Panggonane ayu. Desa kasebut nduweni alun-alun sing apik banget kanthi banyu mancur ing tengah, sawetara Greja kuno, ing gaya Gothic lan neo-Gothic, ossuary ayu karo 1200 tengkorak, menara abad-XNUMX ngendi restaurant saiki makaryakke, tlaga dhewe, kang nengsemake lan kebak iwak, ana uga grojogan lan antarane Newest lan turis counts. ing 5 Driji Lookout, kanthi lemah transparan lan wujude kaya driji sing metu saka gunung.

Akhire, kunjungan menyang Tambang uyah Sampeyan ora bisa kantun. Dheweke diarani tambang uyah paling tuwa ing donya amarga wis ana pitung ewu taun eksploitasi. Sampeyan bisa tekan ing kono kanthi mlaku utawa nganggo funicular lan ana museum ing njero.

Plitvice Lakes

Iki tlaga apik tenan ing Kroasia lan mbentuk taman nasional sing dadi taman nasional paling tuwa ing negara kasebut. UNESCO uga wis klebu ing dhaftar sawijining Warisan Donyaya wis Tlaga kasebut ana ing wilayah karst ing tengah negara, ing tapel wates karo Bosnia lan Herzegovina.

Wilayah sing dilindhungi duwe meh 300 ewu kilometer persegi, karo tlaga lan grojogan. diétung 16 lakes total kang tatanan minangka asil saka patemon sawetara kali lumahing lan kali nanging uga ing lemah. Sabanjure, tlaga kasebut disambungake lan ngetutake aliran banyu. Antarane wong-wong mau dipisahake dening bendungan travertine alami, disimpen ana dening ganggang, jamur lan bakteri liwat abad.

Mangsa alam iki banget alus lan meh urip, sesambungan kabeh wektu karo hawa, banyu lan tetanduran. Mulane padha tansah tuwuh. Saged dipunwastani gunggungipun tlaga menika kaperang dados kalih sektor, inggih menika dhuwur lan sedheng. mudhun saka dhuwur 636 meter nganti 503 meter kanthi jarak 8 kilometer. Kali Korona kawangun saking toya ingkang medal saking tlaga ing papan ingkang langkung inggil.

Lan ya, tlaga Kroasia iki padha misuwur kanthi wujud lan werna, ijo, biru, pirus, werna tansah ganti gumantung saka jumlah mineral ing banyu lan gumantung saka suryo srengenge. Tlaga-tlaga kasebut, kira-kira 55 kilometer saka Segara Adriatik lan kutha pesisir Senj.

Uyuni Salt Flat

Amérika Kidul wis mujur nengen luar biasa lan salah siji saka wong-wong mau ing negara cilik saka Bolivia. Punika a gurun uyah ageng, paling dhuwur ing donya, karo sethitik luwih saka 10 ewu 500 kothak meter saka lumahing.

Datar uyah dumunung ing Dhuwur 3650 meter lan ana ing provinsi Bolivia Daniel Campos, ing departemen Potosi, ing pagunungan Andes. Patang puluh ewu taun kepungkur ana tlaga ing kene, Lake Minchín, mengko ana tlaga liyane, lan pungkasane iklim mandheg dadi lembab lan dadi garing lan panas, ngasilake uyah sing rata.

Iku misale jek sing uyah ngandhut kira-kira 10 yuta ton uyah lan 25 ewu ton diekstrak saben taun. Nanging saiki uyah ora mung sing penting, Uyuni uga duwe lithium lan lithium penting kanggo baterei kabeh piranti teknologi kita. Kajaba iku, digunakake kanggo kalibrasi satelit amarga kaping lima luwih apik tinimbang segara kanggo tujuan sing padha.

Salar nduweni kekandelan sing beda-beda antarane kurang saka siji meter lan sepuluh meter lan total ambane iku 120 meter, antarane brine lan lendhut. Iki brine sing ngandhut boron, kalium, magnesium, sodium lan litium, antara liya.

Mesthine, iki minangka salah sawijining tujuan wisata sing paling populer ing Bolivia lan tanpa pandemi kira-kira 300 ewu wong ngunjungi saben taun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)