Museum Arkeologi Madrid

Gambar | Wikipedia

Dumunung ing distrik Salamanca ing Madrid, iki minangka salah sawijining museum paling penting ing Spanyol bebarengan karo Museum Prado. Iki diadegake ing taun 1867 dening Ratu Elizabeth II kanggo njaga sejarah Spanyol, wiwit Prasejarah nganti Jaman Modern. Pelantikan kasebut nggambarake konsentrasi warisan budaya Spanyol sing sadurunge dipisahake ing antarane macem-macem organisasi.

Sawise reformasi lengkap sing suwene nem taun, Museum Arkeologi Madrid mbukak maneh lawang kanggo nampilake koleksi barang-barang kuno lan karya seni. 65 yuta euro sing dialokasikan nggawe pengunjung wis saya tambah dadi salah sawijining museum sing paling akeh dikunjungi ing ibukutha.

Saliyane duwe salah sawijining koleksi arkeologi paling apik ing Eropa, MAN kasebut cukup larang lan nyenengake kanggo dideleng, mula kunjungan sampeyan pancen cocog.

Sejarah Museum Arkeologi

Gambar | Wikipedia

Museum Arkeologi lair ing abad kaping XNUMX amarga rong sebab. Sing pertama ngetutake tren Eropa nggawe museum nasional sing dituduhake kanggo nuduhake jaman biyen saben negara. Sing nomer loro amarga dorongan sing ditindakake arkeologi nalika semana, uga kesadharan warisan budaya sing mbebayani ilang amarga invasi, perang lan panyitaan sing ditindakake Spanyol ing abad kasebut.

Museum anyar kasebut kudu ngreksa barang-barang kasebut supaya bisa diladeni para warga, saengga menehi kontribusi marang pambentukan. MAN kalebu sawetara bab sejarah universal seni sing ora diwakili ing galeri seni gedhe ing Paseo del Prado, kayata keramik Yunani, mahkota Visigothic utawa gadhing Hispano-Muslim.

Wiwit abad kaping 40, Museum Arkeologi entuk identitas sing luwih gedhe lan nambah potongan-potongan arkeologi anyar saka temuan lan penggalian arkeologi ing situs Celtiberian. Uga saka pertukaran karya seni karo Prancis ing taun 70-an kayata mahkota Guarrazar utawa Lady of Elche. Ing taun XNUMX-an, dheweke nggabungake karya-karya saka penggalian Spanyol sing ditindakake ing Afrika minangka asil kesepakatan karo pamrentah Mesir nalika pembangunan bendungan Aswan kasebut.

Wiwit taun 1985, entri koleksi anyar wis dikurangi dening kekuwatan sing dianggep dening Komunitas Otonomi, nanging MAN tetep memperkaya koleksine liwat tuku lan sumbangan.

Museum Arkeologi anyar Madrid

Antarane 2008 lan 2013, bangunan abad kaping sangalas ing dununge Museum Arkeologi Nasional ngalami reformasi sing jero lan instal maneh pameran permanen kasebut. Perbaikan kasebut ndadekake ruang luwih gampang diakses lan duwe peralatan teknologi canggih supaya kunjungan luwih interaktif lan nyenengake.

Kumpulan MAN

Gambar | Wikipedia

Kumpulan Museum Arkeologi Nasional umume kalebu obyek sing ditemokake ing Semenanjung Iberia sajrone sejarah. Kajaba iku, ana uga koleksi penting saka Mesir, Timur Tengah, Yunani lan Roma.

Sawetara obyek paling penting sing dipamerake ing museum kasebut yaiku Lady of Elche, Monumen Pozo Moro, Patung Livia, Lady of Baza, enem mahkota Harta Guarrazar sing luar biasa, Stela of Nebsumenu lan Patung Harsomtus - Em-Hat.

Gambar | Wikipedia

Rega tiket

  • Pendaftaran umum: € 3
  • Tiket sing dikurangi: € 1,50 (klompok luwih saka limang wong sing dijaluk sadurunge lan dadi sukarelawan budaya kanthi akreditasi).
  • Entri gratis nganggo Kertu Madrid.
  • Entuk gratis Setu jam 14:00 sore lan Minggu esuk.

Jam ngunjungi

  • Selasa-Setu: 9: 30-20: 00 jam.
  • Minggu lan preinan: 9: 30-15: 00 jam.
  • Ditutup: Senen, 1 lan 6 Januari; 1 Mei; 24, 25 lan 31 Desember
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*