Museum Cerralbo

Gambar | Wikipedia

Dumunung ing omah gedhong abad kaping-XNUMX sing apik lan tengah ing dalan Ventura Rodríguez, Museum Cerralbo minangka salah sawijining sing paling apik ing Madrid, sanajan uga salah sawijining omah sing paling ora dingerteni. Koleksi lukisan, patung, permadani, mebel, koin, jam tangan, gaman utawa obyek arkeologi dianggep minangka koleksi pribadi sing paling penting lan lengkap ing Spanyol, kanthi luwih saka 50.000 lembar.

Istana Marquis saka Cerralbo

Omah-omah istana gaya klasik iki sing dihiasi unsur neo-barok lan rococo duweke Marqués de Cerralbo lan wiwit wiwitan dadi omah lan museum. Kulawarga setor ing kene kabeh karya seni sing dikoleksi sajrone akeh lelungan liwat Eropa. Mula, Museum Cerralbo nduwe luwih saka 50.000 lembar sing diwenehake dening kulawarga kanggo bangsa Spanyol supaya koleksine bakal tetep tetep bebarengan lan digunakake kanggo sinau para pecinta seni lan ilmu pengetahuan.

Apa sing bakal katon ing Museum Cerralbo?

Omah iki minangka papan sing cocog kanggo nemokake cara urip bangsawan Spanyol ing pungkasan abad kaping XNUMX, wiwit Iki minangka salah sawijining conto tuladhane omah sing asli dilestarikake supaya para pengunjung bisa ndeleng kahanane nalika semana.

Sanajan museum kasebut ora misuwur uga museum liyane ing ibukutha, Museum Cerralbo minangka permata nyata amarga seneng banget mlaku liwat kamar sing beda-beda sing dihiasi kaya jaman kuna nalika imajinasi sampeyan bisa mlaku.

Sawise mlebu, portal amba lan tangga marmer sing apik nampani pengunjung. Ing dekorasi lawang, jas lan lambang kulawarga Cerralbo katon apik, uga rong permadani permata sing digawe ing Brussels lan ing Pastrana.

Gambar | Flickr José Luis Vega

Lantai utama omah istana minangka harta paling gedhe amarga didedikake kanggo resepsi kulawarga lan pesta lan isih tetep dekorasi asline. Kanggo tujuan kasebut, dekorasi kasebut mewah banget amarga nggambarake posisi ekonomi Marquis.

Ing jubin iki sampeyan bisa ndeleng ruang makan gala, gudang senjata, kantor, ruang bal utawa kamar mandhi, sing wis akeh fasilitas banyu nalika semana.

Ing lantai iki, kita uga bisa ngunjungi Kamar Arab. Jinis ruangan kasebut modis banget ing Eropa abad kaping XNUMX lan digunakake minangka papan santai kanggo pria sing khusus kanggo konsumsi tembako. Dihiasi karo obyek sing asale saka negara-negara sing beda-beda kayata Maroko, Turki, Jepang, Filipina, China utawa Selandia Baru. Kamar liyane sing asring ditemokake para ksatria ing njero Museum Cerralbo yaiku Sala de las Columnitas. Ing kene dheweke ngrampungake masalah sing ana gandhengane karo politik lan bisnis.

Perpustakaan minangka papan pasinaon lan rapat intelektual saka marquis. Ing papan iki ana volume wiwit abad kaping XNUMX babagan arkeologi, sejarah, literatur, lelungan lan naskah. Kumpulan numismatik minangka salah sawijining sing paling penting ing Spanyol.

Kajaba iku, Museum Cerralbo duwe telung galeri sing apik banget. Sing pertama nglumpukake lukisan para leluhur Marquis sing dicampur karo vas, jam lan konsol. Ing tengah kasebut, ana kothak tampilan kanthi rincian sing kepengin weruh kayata Fleece Emas sing dianugerahi. Iki minangka salah sawijining pesenan chivalric paling tuwa lan paling bergengsi ing Eropa sing ana gandheng cenenge karo wangsa Habsburg lan mahkota Austria lan Spanyol.

Gambar | Pinterest

Galeri kaping loro kanthi ornamen kanthi eklektik kanthi mebel Italia lan kanvas gedhe "La Piedad" dening Alonso Cano. Pungkasan, galeri katelu Museum Cerralbo duwe meja lan peti sing elegan, pelat marmer lan kaca spion gedhe kanthi cetakan gilt kanggo menehi luwih akeh galeri. Lukisan dening El Greco, "Saint Francis of Assisi in Ecstasy" dekorasi temboke.

Ing jubin mezzanine Museum Cerralbo yaiku kedadeyan urip saben dina kulawarga. Wilayah iki kanthi akses menyang kebon ora duwe dekorasi asline, nanging ing kono sampeyan bisa ndeleng pameran sing beda-beda. Taman kasebut minangka rekonstruksi taun 1995 amarga sawise Perang Sipil kebon asli rusak kabeh. Iki nduweni tampilan candhi lan kolam sing nggambarake patung dewa lan kaisar Romawi sing nghias papan kasebut. Lokakarya nglukis lan kegiyatan liyane kanggo bocah diatur ing kene.

Jam lan mlebu Museum Cerralbo

Jadwal

  • Selasa nganti Setu: wiwit jam 9:30 nganti 15:20 sore (Kamis nganti XNUMX:XNUMX sore).
  • Minggu lan preinan: jam 10 esuk nganti 15 sore.
  • Kamis: wiwit jam 17 sore nganti 20 sore.
  • Tutup dina Senen.

Rega tiket

  • Wong diwasa: € 3
  • Ing umur 18 taun, siswa umur 25 lan luwih saka 65: € 1,50
  • Pendaftaran gratis: Setu saka 14:00 sore, Kamis saka 17:00 nganti 20:00 lan Minggu.

Kepiye carane menyang Museum Cerralbo?

  • Metro: Plaza Spanyol (L2, L3, L10), Ventura Rodríguez (L3)
  • Bus: 001, 1, 2, 3, 25, 39, 44, 46, 62, 74, 75, 133, 138, 148, C1, C2
  • Tren: Madrid-Principe Pio
  • BiciMAD: Stasiun 14, 115, 116
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*