Sing bakal dideleng ing Córdoba sawetara dina

Mesjid Cordoba

Córdoba, kutha sing duwe sejarah apik, taun-taun penaklukan lan penaklukan maneh, lan pengaruh budaya liyane, kayata Arab, sing bisa dideleng ing pirang-pirang bangunan sing paling lambang. Tanpa mangu-mangu, iki minangka salah sawijining tujuan sing paling dihargai ing wilayah kidul, bebarengan karo Granada utawa Seville, amarga iki minangka kutha sing akeh ditawakake.

Kita nuduhake sawetara perkara apa sing kudu dideleng ing Córdoba yen mung sawetara dina wae. Nginep biasane istirahat sebentar, lan mulane sampeyan kudu nggunakake paling akeh, kanthi jelas bab apa sing bakal bisa ditemokake penting. Mangkene dhaptar karo sawetara.

Mesjid Cordoba

Mesjid Cordoba

La Masjid-Katedral Córdoba Iki wis dadi Situs Warisan Dunia wiwit taun 1984. Yen ana monumen yen sampeyan ora bakal ketinggalan yen sampeyan lunga menyang Córdoba utawa liwat cedhak, iku mesjid iki, amarga iki minangka monumen paling penting lan penting ing Kulon Islam, lan nggambarake gaya Umayyah. Ing kono sampeyan uga bisa ndeleng gaya liyane, saka bagean Kristen ing katedral, kayata Baroque utawa Renaissance, mula minangka warisan sejarah lan seni sing apik. Sanajan sampeyan ora ngerti babagan gaya sing dibahas, kunjungan kasebut luar biasa, amarga kaendahane apik banget, wiwit saka fasad lan lawang nganti akeh kapel sing ana ing njero. Uga narik kawigaten yaiku Patio de los Naranjos sing misuwur utawa ruangan hypostyle kanthi kolom sing kondhang, sing meh dadi gambar perwakilan saka Córdoba.

Menara Calahorra

Menara Calahorra

Ing sisih kidul jembatan roman Kita nemokake Torre de la Calahorra, bangunan pertahanan, sing wis ana ing teks wiwit abad kaping XNUMX. Saiki, menara iki nduweni Museum Living Al-Andalus, kanthi kunjungan sing suwene sakjam lan budaya, sejarah lan cara urip ing Al-Andalus dibahas. Sanajan minangka monumen lawas, sing sejatine akeh renovasi lan gaya sing wis kedadeyan pirang-pirang abad, mula isih bisa dijaga kanthi apik.

Jembatan Romawi

Jembatan Romawi

Nalika ngunjungi Torre de la Calahorra, kita uga bisa ndeleng jembatan roman ing Córdoba. Kutha iki dikenal minangka 'Jembatan Tua', siji-sijine sing ana ing kutha kasebut ing 20 abad, malah konstruksi modern. Pembangunane diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX Masehi ing Guadalquivir. Salah sawijining rasa penasaran yaiku kali iki uga dununge ana ing area alam sing dilindhungi cilik, diarani Sotos de la Albolafia, amarga akeh spesies manuk sing urip ing kana, sawetara uga bahaya kepunahan.

Candhi Romawi

Candhi Romawi

Sanajan kita ngira manawa ing Córdoba, kita mung bakal nggunakake sandhangan Al-Andalus, nanging aja lali yen sadurunge wilayah iki digdaya dening roman, lan isih ana akeh pratandha lakune ing kene. Kuil Romawi iki durung ditemokake nganti taun 50-an. Candi iki ana ing podium lan sisih ngarep ana enem kolom lan sepuluh ing sisihane, yaiku candhi ing Korinta. Wilayah kutha iki mesthine wis digawe antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX. Sing bisa dingerteni saiki yaiku asil rekonstruksi sing ditindakake kanthi sisa-sisa sing ana ing wilayah kasebut. Jebule candhi iki khusus kanggo kultus kekaisaran, yaiku nyembah para kaisar sing dewa.

Alcazar saka Kraton Kristen

Alcazar de los Reyes Cristianos

Sanajan ora kayane katon apik, iki bangunan sing asale militer, dibangun sajrone amanat Alfonso XI saka Castile, ing benteng Andalusia paling tuwa. Apa iki ing papan dununge para Raja Katulik luwih saka wolung taun. Papan kanggo ngunjungi kanthi tenang, kanthi wilayah sing apik banget ing njero njero njaba, lan kanthi gaya inspirasi Mudejar. Iki diapit karo papat menara, masing-masing duwe sejarah dhewe, kayata Menara Inkuisisi, ing endi arsip Inkuisisi Suci disimpen. Ing njero kita bisa ngunjungi pirang-pirang kamar lan uga halaman interior, sing umum banget ana ing bangunan kidul. Patio Moorish, Patio de las Mujeres utawa Sala de los Mosaicos minangka papan sing kudu dituju. Nanging yen ana papan sing ora bisa dilalekake ing benteng iki, yaiku Taman Alcazar, papan sing amba lan nyengsemake karo sipres, oranye lan spesies liyane, sing dirawat kanthi apik.

Gang kembang

Gang kembang

Ngluwihi monumen, sing akeh banget ing kutha Córdoba, uga ana papan turis lan otentik sing nggambarake budaya Andalusia saiki. Ing gang kembang Iki minangka salah sawijining papan sing paling populer lan turis ing kutha kasebut. Dumunung ing Calle de Velázquez Bosco, iki minangka papan sempit sing tumuju alun-alun. Pancen angel ditemokake, nanging kudune mlaku-mlaku ngubengi papan sing apik iki sing kebak kembang ing njaba.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*