Apa sing bakal dikunjungi ing Florence

Florencia

Florencia iku kutha sing ora iso lali, budaya lan seni. Sanajan akeh wong sing nginep rong utawa telung dina, bukak sing paling cetha banjur budhal, saranku yaiku yen sampeyan bisa tetep luwih suwe amarga mung dheweke bakal tetep eling ing salawas-lawase lan kanthi cara paling apik.

Aku manggon limang dina. Akeh banget? Mungkin, nanging aku seneng urip ing kutha-kutha kasebut kanthi tenang, mandheg mandheg lan nemokake wayah lurung-lurung sing durung dingerteni. Pariwisata cepet Iki dudu urusanku, mula ing kene dakkirimake dadi duweke Pandhuan babagan apa sing kudu dibukak lan ditindakake ing Florence.

Florence, Firenze

Sewa sepeda ing Florence

Mung liwat rong jam saka Roma lan saka ibukutha sampeyan teka ing sepur kanthi kecepatan tinggi sing mangkat rutin saka Termini. Sampeyan ora prelu tuku karcis sadurunge, kajaba sampeyan menyang Italia wis musim sing dhuwur banget lan sampeyan pengin ngatur kabeh. Aku lunga ing wulan Oktober lan aku ora nemoni masalah nggawa koper ing stasiun, tuku tiket lan mlebu sepur. Kurang saka rong jam dheweke budhal menyang Tuscany.

Stasiun Florence

Stasiun Santa Maria Novella minangka terminal ing Florence. Yen sampeyan teka luwih awal lan ora bisa mriksa, ana toko barang ing platform pungkasan. Amarga stasiun cedhak banget karo kutha lawas, sampeyan bisa bolak-balik. Nalika sampeyan ninggalake stasiun kasebut, sampeyan duwe greja kanthi jeneng sing padha lan ing kana dalan-dalan cilik sing mlebu ing kutha paling tuwa.

Bus ing Florence

Kanggo mindhah sampeyan duwe taksi lan bis, nanging saranku supaya mlaku banjur nyewa sepeda. Udakara udakara pitung utawa wolung euro, sampeyan kudu nggunakake rolas jam kanthi sepeda lan bakal ngidini sampeyan luwih maju, mlaku-mlaku, tekan siji titik menyang titik liyane kanthi cepet, nyebrang Arno kanggo ngunjungi Palazzo Pitti utawa munggah menyang Greja San Miniato al Monte, umpamane. Nyewa mobil ora disaranake amarga kutha kasebut akeh wilayah sing ditutup kanggo lalu lintas kendaraan.

Florence minangka kutha greja, alun-alun, istana lan museum.

Museum musium

Museum Galilei

Yen seneng seni lan arsitektur, Florence minangka tujuan paling apik ing Italia. Duwe Galeri Uffizi, Galeri Accademia, Museum Leonardo Da Vinci, Museum Barghello lan Museum Galileo, kayata.

  • Galeri Uffizi: minangka salah sawijining museum sing paling akeh dibukak ing Italia dadi tuku tiket sadurunge lan gelem ngenteni mlebu. Sampeyan bakal weruh nang Lair saka venus lan Spring, dening Botticelli, Venus Urbino, dianggo dening Giotto, dening Caravaggio, Rembrandt lan Michelangelo. Makarya ing bangunan wujude aksara U sing dibangun Cosimo de Medici kanggo para hakim. Ing Koridor Vasari iku mutiara, jembatan sing nyambung Palazzo Vecchio lan Galeri karo Istana Pitti ing sisih liyane kali Arno (dawane 1 kilometer, dibangun ing abad kaping XNUMX).
  • Museum Barghello: kanggo patung Renaissance ana museum iki. Ana mahakarya saka Cellini Michelangelo lan Donatello, permadani, mebel, tekstil, gading, prangko, tembaga, majolica lan medali. Pintu ngarep sing dihias heraldis apik banget. Dumunung ing Vía del Proconsolo lan biaya mlebu 4 euro. Mbukak saka 8:15 nganti 5:XNUMX sore Senin nganti Minggu.

Sang Prabu Dawud

  • Museum Leonardo Da Vinci: minangka museum pribadi cilik sing ilang ing lurung-lurung ing kutha. Ana reproduksi mesin terkenal lan penasaran. Sampeyan mlebu liwat toko buku ing Calle de Servi, dalan sempit sing nyambung Piazza Annunziata karo Katedral Square. Biaya mlebu 7 euro lan mbukak wiwit Nopember nganti Maret saben dina wiwit 10 esuk nganti 6 sore lan antara April lan Oktober nganti 7 pm.
  • Galeri Akademi: Museum iki misuwur banget amarga duwe David, dening Michelangelo. Saran kula yaiku sawise jam 5:30 amarga ditutup nutup jam 6 lan kurang akeh wong, ing galeri uga ing toko. Sampeyan uga bakal ndeleng Rudo pekso Wanita Sabine lan Madonna lan Bocah utawa Madonna del Mar, loro saka Botticelli. Regane mlebu 8 euro.
  • Museum Galileo: kaendahan. Ngadhepi kali kasebut lan ana akeh alat lan instrumen sing dirancang utawa digawe dening Galileo. Ana koleksi ilmiah, teleskop pirang-pirang abad kepungkur, sing Driji Galileo padha, peta lawas lan liya-liyane. Saben lantai minangka peti harta karun.

Istana kembang

Palazzo Vecchio

Sanalika, sawetara kraton ing Florence minangka museum nanging aku luwih milih katalog kanthi cara kasebut, kanthi kapisah. Ing bagean iki, kita bisa nyakup Palazzo Davanzati, Palazzo Pitti lan Palazzo Vecchio.

  • Istana Davanzati: sing nggumunake rega tiket: 2 euro! Pancen ngunjungi iki omah gedhong kembang lawas Amarga iki minangka jendhela ing jaman biyen, sampeyan bakal nemokake kepiye kulawarga sing duwe kenyamanan ekonomi urip ing abad pertengahan Florence. Sampeyan uga disaranake lunga karo bocah-bocah. Sampeyan mlaku liwat jubin omah iki, nemokake cara kerjane sumur, cara para abdi komunikasi ing jubin, sampeyan bakal bisa ndeleng kamar lan kamar mandhi internal. Ana ing Via Porta Rossa, 13 taun lan ditutup ing dina Minggu kapindho lan kaping papat saben wulan, dina Senen kaping pisanan, kaping telu lan kaping lima.
  • Palazzo Vecchio: sejarah palazzo wiwit jaman Romawi nanging saiki kalebu campuran Dhasar Romawi, beteng abad pertengahan lan dekorasi Renaissance. Aula sing paling nyengsemake yaiku Salone dei Cinquecento kanthi langit-langit dhuwure 18 meter kanthi apik dihias nganggo cetakan emas lan fresko. Ana bagean umum lan bagean pribadi, studio lan kapel. Sampeyan uga trep kanggo munggah ing ndhuwur kabeh kanggo mikirake kutha lan lungguh lan nikmati pemandangan sawetara wektu.

Palazzo Davanzatti

  • Palazzo Pitti: kulawarga kasebut yasa ing pertengahan abad ka-1549 kanthi desain Filippo Brunelleschi. Medici tuku ing taun XNUMX lan ing mburi kompleks istana yaiku Taman Boboli. Ing njero ana sawetara museum sing disaranake: ing Galeri Palatina, Apartemen Royal, Museum Perak, Galeri Seni Modern, Museum Porselen, Galeri Gaun kanthi mode telung abad. Kaendahan. Kanggo saben wong, sampeyan mbayar lawang kapisah: kanggo Galeri Seni 8, 50 euro, kanggo Museum Perak 7 euro, kanggo Porcelain 7 euro, kanggo Dress 8.50 euro, kanggo Galeri Palatine lan Royal Apartment, XNUMX euro.
  • Taman Boboli: Dheweke dadi ruang ijo paling gedhe ing Florence lan diwiwiti ing paruh kaping loro ing abad kaping XNUMX. Dheweke duwe amfiteater sing apik, Grotto sing dirancang dening Buontalenti, obelisk Mesir, kolam iwak, lan jaringan jalur sing mlaku-mlaku sing bisa nggawa sampeyan tampilan Florida sing paling apik.

Taman Boboli

Greja ing Florence

Ndeleng saka Menara Bell ing Florence

Kaya kutha Italia ing Florence ana akeh greja. Sampeyan bisa ngetik sawetara wong sawayah-wayah, kabeh wis tuwa lan kabeh katon ayu, nanging tanpa mangu, ora ana sing bisa ninggalake kutha tanpa ngunjungi Katedral, Pabrik Baptis lan Menara Lonceng. Tiket sing padha kanggo kabeh telu sing tahan 24 jam. Katedral gampang banget lan ora bisa dideleng, kajaba crypt sing kudu mbayar tambahan. Ing kana ana museum.

Ndeleng saka menara lonceng

para menek menyang kubah Sampeyan kudu mbayar maneh nanging sampeyan ora bisa lali. Iku ngulandara! Sampeyan menek liwat dalan sing sempit, menek undhak-undhakan watu lan sawise jarak adoh sampeyan tekan ndhuwur kabeh lan pemandangan sing paling apik. Mangkene uga nalika rampung menek Bell Tower. Sampeyan kudu mlaku-mlaku, bener, iku dudu kanggo wong sing duwe masalah utawa wong sing wis tuwa banget, nanging yen ora kaya ngono, dakkira Iki minangka salah sawijining tur wisata paling apik ing Florence.

Piazza Michelangelo

Ing antarane kunjungan kasebut aku bakal nyakup Kapel Medici, makam kulawarga, kanthi kabeh seni seni. Yen sampeyan seneng lukisan Perjamuan Pungkasan, ana sawetara sing didhelikake ing greja lan kebaktian: gambar San Salvi, sing digawe dening Andrea del Sarto, sing ana ing Convitto della Calza, rumah sakit lawas, lan Greja Santa Croce , digawe dening Taddeo Gaddi.

Pungkasane, nganggo sepeda utawa kanthi bis sampeyan bisa munggah menyang alun-alun Michelangello, ing ngendi ana reproduksi Dawud. Pemandangan apik banget nalika srengenge surup, lan yen sampeyan munggah luwih sithik, sampeyan bakal tekan Greja San Miniato al Monte ing ngendi para biksu isih ngidungake nyanyian Gregorian. Ana kuburan, alas lan tentrem banget.

Greja San Miniato al Monte

Intine yaiku, kaya sing dakkandhakake ing wiwitan, yen nginep pirang-pirang dina, sampeyan bisa nindakake perkara luwih akeh. Contone, bukak Museum Stilbert kanthi waja lawas sing apik utawa mlaku-mlaku ing deso lan bukak kebon anggur.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*